Veselý bude obhajovat prvenství na challengeru v Prostějově

18. 5. 2018, 13:53
Aktuality 6
Český tenista Jiří Veselý bude jedním z hlavních favoritů challengeru Moneta Czech Open, který se s dotací 150 tisíc dolarů uskuteční od 4. do 9. června v Prostějově. Čtyřiadvacetiletý Veselý už prostějovský turnaj vyhrál v letech 2014, 2015 a loni. V případě dalšího vítězství by překonal Radka Štěpánka a Jana Hájka, kteří mají na kontě rovněž tři prvenství.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© czech-open.cz)

K největším konkurentům Veselého budou patřit nejvýše nasazený Američan Tennys Sandgren a turnajová dvojka Maďar Márton Fucsovics.

"Máme přihlášeno čtrnáct hráčů z první stovky žebříčku ATP, což dává záruku strhujícího tenisového týdne v Prostějově. Z pohledu nadcházejícího zářijového utkání Davisova poháru našeho týmu v Budapešti proti Maďarsku bude divácky atraktivní start Fucsovicse," řekl ČTK Tomáš Cibulec, marketingový ředitel pořádajícího TK Plus.

Z českých tenistů je v hlavním turnaji zatím pouze Veselý, první pod čarou je Adam Pavlásek. "Předpokládáme, že se vzhledem k French Open některý z hráčů odhlásí a Pavlásek postoupí přímo," dodal Cibulec.

Na divokou kartu by měl hrát Španěl Nicolás Almagro, který byl před sedmi lety na devátém místě žebříčku ATP. Další kartu dostane jednadvacetiletý český tenista Zdeněk Kolář, jednu obdrží výměnou hráč ze Slovenska. O udělení čtvrté se zatím jedná.

V závěrečný den turnaje v sobotu 9. června doplní program od 10:00 exhibiční vzpomínkový zápas na semifinále Australian Open z roku 2002 mezi Jiřím Novákem a pozdějším vítězem tohoto turnaje Thomasem Johanssonem ze Švédska. O hodinu později začne finále.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Jirka vyhrál v Heilbronnu a je v semi. Tak ještě dvakrát Jirko, pojď!!!!!!!!!!!
Reagovat
Davor1
Ďalší perfektný maskovací manéver J1rku. Nie len že na prípravných turnajoch pred FO neodkrýva karty zbytočnými víťazstvami, ešte sa aj prihlási na challenger, aby zmiatol Nadala a navodil mu pocit uspokojenia ešte pred turnajom, na ktorom ho potom zastihne nepripraveného a prekvapeného. Bravo J1rka, taktický génius!
Reagovat
gigin
Tvl :DDDDD
Reagovat
bIbec
J1rka bude tou dobou ještě na French Open.
Reagovat
Fandina
jj, takže mu neúčast odpustíme
Reagovat
Stan_Borowitz
Když mu na obou turnajích vyjdou vstříc a upraví rozpis zápasů, mohl by zvládnout oboje. Dva tituly se budou hodit at the end of the day.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist