Veselý i potřetí porazil Zeballose a zahraje si své největší čtvrtfinále

27. 7. 2017, 14:30
Aktuality 4
ATP HAMBURK - Jiří Veselý si podruhé během dvou týdnů zahraje čtvrtfinále. Český tenista ve druhém kole turnaje ATP 500 v Hamburku porazil dvakrát 6-4 Horacia Zeballose, s nímž vyhrál i třetí vzájemný duel, a vůbec poprvé postoupil do čtvrtfinále akce vyšší kategorie než ATP 250. O semifinále se utká s vítězem zápasu L. Mayer - Struff.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý i na své desáté letošní antukové akci první zápas zvládl a potvrdil, že se mu letos na oranžové drti daří. První úspěch přišel hned na úvod antukového jara v Marrákeši, kde si zahrál semifinále. Na grandslamovém French Open poté premiérově postoupil do třetího kola a následně již potřetí v kariéře ovládl domácí challenger v Prostějově.

Zklamáním byl pro Veselého letošní Wimbledon. Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami vypadl v All England Clubu už ve druhém kole a neobhájil loňské osmifinále. Chuť si spravil na antuce v Umagu, kde mu minulý týden jen o kousek utekla další semifinálová účast.

Vítězně zahájil také podnik ATP 500 v Hamburku. Český tenista si v duelu prvního kola rozloženého do dvou hracích dnů vyšlápl na sedmého nasazeného Verdasca a dnes i potřetí přehrál Horacia Zeballose. Proti Argentincovi tak vyhrál už na všech površích - loni na trávě v Nottinghamu, letos na betonu v Aucklandu a dnes na antuce.

Veselý dnes výborně servíroval (73%) a soupeři nasázel sedm es, přesto si v obou setech vždy jedno podání prohrál. Průběh obou sad ovšem v poklidu kontroloval a v klíčových momentech byl mnohem lepší než Argentinec.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami si tak zahraje své největší čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku mimo turnaje série ATP 250 ještě nikdy neprošel. Jeho dalším soupeřem bude vítěz utkání mezi Leonardem Mayerem a Janem-Lennardem Struffem.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.629,375 eur
čtvrteční výsledky (27. 7. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (ČR) - Zeballos (Arg.) 6-4 6-4
Chačanov (3-Rus.) - Bedene (Brit.) 7-6(4) 5-7 6-4
Delbonis (Arg.) - Ferrer (8-Šp.) 7-5 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
http://www.tenisportal.cz/hrac/bhambri-d97e5/

zdá se, že tam máte zdvojenej turnaj v Guangzhou, je to u všech hráčů, kteří ten turnaj hráli, 2 stejný výsledky nad sebou
Reagovat
Stan_Borowitz
jako dobře namazaný stroj. Hamburk je J1rkův obývák, pořádně tady potrápil i Rafu.
Reagovat
SubOptikT
To říkám, titul z obýváku bude stát doma v obýváku.
Reagovat
janek_da
"pořádně tady potrápil i Rafu"

viděl že na něj má a to mu stačí. Projekt RF18 je dlouhodobý
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist