Veselý i Rosol jsou na challengeru v Praze v semifinále

13. 6. 2014, 19:32
Aktuality 11
Ve formě hrající tenista Jiří Veselý postoupil po vítězství dvakrát 6-2 nad Španělem Rubenem Ramirezem Hidalgem do semifinále challengeru Prague Open. Vítěz prostějovského challengeru Czech Open z minulého týdne si připsal osmou vítěznou dvouhru v řadě a navíc znovu neztratil ani set. V semifinále je i turnajová jednička Lukáš Rosol.
Jiří Veselý

Druhý nasazený Jiří Veselý získal v utkání s 208. hráčem světa Ramirezem Hidalgem, kdysi světovou padesátkou, od stavu 1-2 v prvním setu deset her za sebou. Pak si sice prohrál podání, ale zápas o dvě hry později po hodině a půl ukončil přímým bodem z podání.

"Škoda toho konce, který jsem si tak zkomplikoval. To by se mi mohlo v dalších zápasech vymstít," řekl Veselý na webu turnaje a souhlasil, že podal nejlepší výkon v soutěži. "Pořád to není ono, jsou tam ještě velké rezervy, ale nedělal jsem moc chyb. Snažil jsem se soupeře rozběhat a byla to správně zvolená taktika."

"Vyhrál jsem v poslední době spoustu zápasu a přijel jsem sem, abych pravdu řekl, vyhrát. Co se týče bodů, začíná pro mě turnaj až od semifinále nebo od finále, takže tyhle zápasy před tím jsou dost svazující. Když je nevyhraju, nemá to žádný smysl," řekl po utkání Veselý.

Příštím soupeřem dvacetiletého Veselého (74. v žebříčku ATP) bude o tři roky starší čínský tenista Čang Ce (205.). "Čekám těžký zápas, ale doufám, že tu vítěznou sérii zase o kus natáhnu," věřil Veselý v účast ve finále.

Ve finále může Veselý teoreticky narazit na Lukáše Rosola, kterého porazil v 1. kole French Open. Rosol je na antukovém turnaji na kurtech Sparty ve Stromovce nasazenou jedničkou, ve čtvrtfinále dnes porazil Itala Lorenza Giustina 7-6 a 6-2.

„Jsem rád, že jsem postoupil,“ řekl po zápase Rosol. „Ale to je tak všechno. Z výkonu jsem hodně zklamaný. Zkoušel jsem věci, které jsme tu natrénovali, ale nefungovalo z toho nic.“

„Diváci byli skvělí. Nejen dnes, ale celý týden. Určitě by pro ně bylo hezké, kdybychom se s Jirkou Veselým potkali ve finále. Ale k tomu nám oběma chybí ještě jeden zápas."

V semifinále Rosol změří síly se Švýcarem Michaelem Lammerem, který postoupil z kvalifikace. „Známe se, jsme podobný ročník, už jsem ho několikrát porazil,“ prohlásil Rosol. „Ale musím hrát líp než dnes, musím se odrazit od toho dna. Turnaj pro mě bodově začíná vlastně až ve finále. I proto jsou ty zápasy před tím tak těžké.“

Tenisový challenger Prague Open (antuka, dotace 42.500 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Veselý (2-ČR) - Ramirez Hidalgo (Šp.) 6:2, 6:2
Lammer (Švýc.) - Marcora (It.) 6:4 6:4
Ce Čang (Čína) - Diez (Kan.) 6:1, 6:2
Rosol (1-ČR) - Giustino (It.) 7:6 (7:3), 6:2
Semifinálové dvojice: Rosol - Lammer, Veselý - Čang Ce

Komentáře

11
Přidat komentář
safi1313
Sem jedinej kdo si myslí že Rosol - ZASE!!! - schválně pustil 1. set???
Reagovat
kada.tom
to nevím, ale doufám, že ho zítra Jirka přejede ve finále :-)
Reagovat
EllNino
Yeah Jirka vs. Lukáš finále ! co víc si přát :D ...
Reagovat
tommr
aby nepršelo a zápas se zbytečně nepřerušoval. A aby Jirka ve finále vyhrál (i když ani výhra Lukáše by mě zas tak moc nevadila) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevchápu, že se češi musí tak ztrapňovat pouštěním Danza Kuduro na Prague Open...
Reagovat
George_Renel
Dnešní SF zvládl naprosto s přehledem a bez problémů. Do finále projel jak nůž máslem.
Reagovat
kada.tom
a to je jenom dobře :-)
Reagovat
tommr
tak snad ho bude následovat i Lukáš. Ryze český finále by bylo moc pěkný a byl by to zároven i symbolickej souboj o místo český trojky ... :)
Reagovat
Fandina
kluci. Mám radost, že jste oba v semifinále a v rozhovorech s obouma tady výše jsem se zase něco dozvěděla o každém. Tak držím palce ať vám to vyjde a oba jste v neděli ve finále. Pojď pojď pojď!
Reagovat
tommr
pro něho začal bejt turnaj bodově zajímavej už od druhýho kola - za vítězství v něm si totiž připsal do žebříčku 7 bodů což v jeho postavení není úplně zanedbatelnej zisk. A díky dnešnímu vítězství ve čtvrtfinále si dokonce polepšil o 21 bodů a posunul se už na 67.místo ...
Až ve finále začne bejt turnaj zajímavej pro Lukáše, kterej může získat body do žebříčku jen za titul ...
Jinak ovšem u Jirky ocenuju, že se nebojí říct, že si do Prahy přijel pro titul. Ctižádost je zdravá pokud je podložená tvrdou prací a dobrejma výsledkama ... :)
Reagovat
Fandina
Já to pochopila tak, že jeho cílem je semi a finále i bodově a proto to před tím ho svazuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist