Veselý na challengeru v Mouilleronu-Le-Captif postoupil po roce a půl do finále

9. 10. 2021, 21:19
Aktuality 16
CHALLENGER MOUILLERON-LE-CAPTIF - Jiří Veselý na halovém challengeru ve francouzském Mouilleronu-Le-Captif porazil 6-4 7-6 italského veterána Andrease Seppiho, poprvé v sezoně vyhrál čtyři zápasy po sobě a poprvé od loňského února, kdy podruhé v kariéře vyhrál turnaj ATP, postoupil do finále. O celkově 8. titul z challengerů se utká se Slovákem Norbertem Gombosem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý se po nezdaru na US Open vrátil domů a zpátky do Ameriky na turnaje ATP se už nevydal. Rozhodl se startovat na challengerech v Evropě, kde prožívá svůj nejlepší měsíc v sezoně.

Zatímco na prvních 19 letošních turnajích jen jednou vyhrál víc jak jeden zápas, na třech z posledních pěti akcí porazil minimálně tři soupeře. Tento týden ve francouzském v Mouilleronu-Le-Captif dokonce poprvé v sezoně vyhrál čtyřikrát po sobě. 

Po úvodním třísetovém obratu proti Portugalci Fredericu Silvovi, hladké výhře nad Francouzem Haroldem Mayotem a postupu po skreči Němce Matse Morainga si v dnešním semifinále poradil s Andreasem Seppim.

28letý rodák z Příbrami porazil o devět let staršího italského veterána i díky třinácti esům a pouze jednomu ztracenému servisu 6-4 7-6 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 1-1.



Do finále se 80. hráč světa Veselý dostal poprvé od loňského února, kdy v indickém Púne slavil druhý triumf na okruhu ATP.

O celkově 8. titul z challengerů, teprve třetí mimo domácí území a druhý mimo antuku, si Veselý zahraje v neděli od 15:00 proti Norbertu Gombosovi. S o tři roky starším Slovákem vyhrál 6 ze 7 vzájemných duelů, v finálových soubojích vede 3-0.

• CHALLENGER MOUILLERON-LE-CAPTIF •
Francie, tv. povrch / hala, 66.640 dolarů
sobotní výsledky (09. 10. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Veselý (2-ČR) - Seppi (4-It.) 6-4 7-6(1)
Gombos (8-SR) - Rosenkranz (Něm.) 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
sojka1
prejit pres starouse Andrease neni vubec spatne Juro, tak jeste ten posledni krucek, pojd! :-)
Reagovat
gigin
Dnes to celkem dopadlo, ne?

http://imgway.cz/v/4E67.jpg
Reagovat
sojka1
vsak jsem si taky mimoradne na Andyho otevrela lahvinku.... ;-)
Reagovat
gigin
Maj recht ;)
Reagovat
com
6x do tydne vypije lahev a prej mimoradne smilesmile
Reagovat
sojka1
mimoradne na Andyho, ne mimoradne otevrela, neumis cist? A uved jediny duvod, proc bych se mela ten sedmy den v tydnu sidit... ;-)
Reagovat
SwissMaestro
těším se jak budte otevírat šampáňo až zase neudou první tři dny nemocenské placené, budou poplatky u doktor a podobné lahůdky :)
Reagovat
Nenela
Neplet sem poitiku, tady jsme na tenise.
Krome toho snad nezhynu, kdyz si neco zaplatim u doktora, bud tak anebo se zvedne zdravotni pojisteni, jinak to stejne nejde, naklady se musi pokryt, do toho patri platy doktoru, kterym Babis pridal. Vsechno jsou to spojene nedoby, kdyz nekde pridas, musis jinde ubrat, nechapu, ze na "pridavani" tolik lidi Babisovi naletelo
Reagovat
SwissMaestro
Já s ní nezačal :)
Reagovat
Pe3k
Gigin začal o politice (v den voleb to zas není tak nepochopitelné), ale sojka jako obvykle zareagovala úplně mimo a začla o Můře...
Reagovat
SwissMaestro
Inu, dobrá. Hele, flame tady nebudu rozjíždět. Ono si člověk zase tak moc stejně nevybere.
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
gigin
Myslela jiného Andyho.
Reagovat
makro99
Seppiho.
Reagovat
SwissMaestro
Ty možná nezhyneš, ale dost lidí ano. A až to budou desetitisíce za nadstandard, to bude hukot :)
Reagovat
Mantra
a nadstandard bys chtěl za "pjetikilo"? smile

Lojza co si neumí vydělat pár desítek tisíc není nic a rozhodně ne Švýcarský mistr, kapišto, rozumíme si ? Nula, nic než nula. A nech politiku, a vše mimo tenis jinde než zde! smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist