Veselý na Sardínii prošel prvním kolem, poradil si v něm s Majchrzakem

12. 10. 2020, 11:38
Aktuality 1
ATP SARDÍNIE - Jiří Veselý úspěšně zahájil své působení na novém antukovém turnaji ATP na Sardínii. Nejlepší Čech v žebříčku ATP v úvodním kole porazil bez ztráty setu Kamila Majchrzaka. O první čtvrtfinále na hlavním okruhu od únorového triumfu v Puné si zahraje s vítězem domácího derby mezi nasazeným Lorenzem Sonegem a divokou kartou Giuiliem Zeppierim.
Jiří Veselý

Jiří Veselý před koronavirovou pauzou po více než pěti letech slavil triumf na hlavním okruhu a na novém antukovém podniku na Sardínii, který je poslední letošní antukovou akcí na ATP Tour, má možnost poprvé od únorového zisku titulu v indickém Puné postoupit do čtvrtfinále turnajů ATP.

Nejlepší Čech v žebříčku ATP začal pohodlným vítězstvím 6-1 7-5 nad Kamilem Majchrzakem z Polska, jemuž oplatil loňskou porážku z travnatého challengeru v Ilkley a ujal se ve vzájemné bilanci vedení 2-1.

Zatímco v úvodním dějství měl Veselý proti vítězi zářijového challengeru v Prostějově jasně navrch a na podání prohrál jen tři fiftýny, ve druhé sadě o servis přišel jako první a musel dotahovat skóre 2-4. Postup slavil za 82 minut.

V dalším kole se 27letý rodák z Příbrami, který na posledních třech turnajích skončil ve druhém kole, utká s vítězem domácího derby mezi nasazeným Lorenzem Sonegem a divokou kartou Giuiliem Zeppierim.

Domácí teenager Lorenzo Musetti si vyšlápl na uruguayského antukáře a nasazenou osmičku Pabla Cuevase, kterého zdolal 7-6 7-5. O své první čtvrtfinále na hlavním okruhu si 18letý Ital, který nedávno překvapil postupem do osmifinále římského Masters a ve Forli získal svůj první titul z challengeru, zahraje s krajanem

Andreou Pellegrinem.

• ATP 250 SARDÍNIE •
Itálie, antuka, 271.345 eur
pondělní výsledky (12. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Majchrzak (Pol.) 6-1 7-5
Paul (7-USA) - Martin (SR) 5-7 6-3 7-5
Musetti (It.) - Cuevas (8-Urug.) 7-6(4) 7-5
Pellegrino - Travaglia (oba It.) 4-6 7-6(7) 3-0 skreč T.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
J1rka je zpět. Letošní sezónu mu (a Thiemovi) pokazil covid, tak to rozjede až tu příští.

smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist