Veselý nad svým vzorem Baghdatisem vedl, ale nevyhrál

18. 2. 2014, 18:57
Aktuality 15
ATP DELRAY BEACH - Jiří Veselý si dnes v Delray Beach zahrál poprvé proti svému vzoru z mládí Marcosi Baghdatisovi a dokonce nad bývalým finalistou Australian Open vedl. Náskok však neudržel a nakonec Kypřanovi v zápase 1. kola podlehl.
Jiří Veselý

Jiří Veselý si letos zahrál dvakrát ve druhém kole turnaje ATP. Poprvé v kariéře se mu to povedlo v úvodu sezony v indické Čennaí, podruhé pak před týdnem v Memphisu.

Do čtvrtfinále se ale zatím ještě nepodíval, po posledním nepovedeném utkání byl navíc rozladěný.
"Nemá smysl se v tom dál hrabat, musím se snažit na to zapomenout a připravit se na příští turnaj," omlouval se Veselý svým fanouškům na Facebooku.

Ve svém americkém turné pokračoval v Delray Beach, kde dnes usiloval o svou celkově třetí výhru proti zkušenému Marcosi Baghdatisovi. "Před pár lety to byl můj tenisový vzor, nyní proti němu budu hrát," těšil se dvacetiletý rodák z Příbrami na souboj s s f
inalistovou Australian Open 2006.

A zápas začal zcela  bez ostychu. Ujal se vedení 3-0, za celý první set nečelil brejkbolu a dějství získal poměrem 6-3. Jenže ve druhé sadě mu přestalo fungovat podání, spáchal osm dvojchyb a o osm let staršího soupeře dostal na koně. Ve druhém a třetím setu uhrál na returnu pouze deset fiftýnů a nakonec po hodině a 37 minutách podlehl 6-3 2-6 1-6.

Nyní se Veselý přesune na další turnaj do Acapulka, kde si však účast v hlavní soutěži bude muset zřejmě vybojovat už o víkendu v kvalifikaci. Po misi v Mexiku by se měl poprvé v kariéře vydat na turnaje Masters 1000 do Indian Wells a Miami.

Snadným vítězstvím do soutěže vstoupil Lleyton Hewitt, který už před 15 lety v Delray Beach slavil svůj druhý z celkově 29 titulů. Australan, jenž v pondělí oslaví 33. narozeniny, smetl 6-3 6-1 domácího Bradleyho Klahna. V dalším zápase ho čeká krajan Marinko Matosevic.

Snadno do 2. kola postoupil nejvýše nasazený pětatřicetiletý německý veterán Tommy Haas. Loňský semifinalista a šampion z roku 2006 smetl 6-2 6-1 domácího Wayna Odesnika. O postup do čtvrtfinále si zahraje s domácím Stevem Johnsonem.

Kei Nišikori dva dny po triumfu v Memphisu vkročil vítězně i do soutěže v Delray Beach, kde před šesti lety slavil svůj premiérový titul. Třetí nasazený Japonec sice ztratil set s portugalským outsiderem Gastaem Eliasem, nakonec si však vítězství 6-1 5-7 6-2 bez vážných problémů pohlídal.

John Isner na letošním Australian Open nedohrál kvůli zranění kotníku zápas 1. kola a od té doby nehrál. První zápas po více než měsíci odehrál v Delray Beach, kde porazil krajana Micheala Russella až díky brejku v závěru utkání 4-6 7-6 6-4.

- ATP 250 DELRAY BEACH -
(USA / Florida, tv. povrch, 539.730 dolarů)
úterní výsledky (18. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Baghdatis (Kypr) - Veselý (ČR) 3-6 6-2 6-1
Haas (1-Něm.) - Odesnik (USA) 6-2 6-1
Anderson (4-JAR) - Smyczek (USA) 4-6 6-1 6-3
Hewitt (8-Austr.) - Klahn (USA) 6-3 6-1
Sela (Izr.) - Bogomolov (Rus.) 6-0 6-2
Johnson (USA) - Kukuškin (Kaz.) 6-4 6-3
Gabašvili (Rus.) - Ebden (Austr.) 2-6 6-3 6-2
Matosevic (Austr.) - Goffin (Belg.) 6-2 6-4
Harrison (USA) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 4-6 1-0 skreč L.
Karlovič (Chorv.) - Groth (Austr.) 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
best picks for tennis here: www.tennispredictions.in
Reagovat
Gracias_Mendoza
spam - přesměrování na affil
Reagovat
smazaný uživatel
postup ve trech....
...ale postup...;)
Reagovat
smazaný uživatel
ztratil set s Russellem a "prolomil" mu servis az na 5:4 v zaveru jeho vlastni dvojchybou, huuu.. :-)
Reagovat
Roger_Federer
Musim rict , ze furt cekam kdy Vesely neco predvede i v turnaji a furt nic..Baghdatis letos zatim z formy, zadne vysledky..a stejne to Vesely neudrzi...
Reagovat
smazaný uživatel
trosku jsem "frickovala" a teprve zjistila, ze si Baggy vzal Karolinu Spremovou.. :) Jsem navic prekvapena, ze je mu "teprve" 28, mel by jeste se sebou neco udelat, urcite se zklidnuje, vyzrava (= rozmlati mene raket?)... a kdyz se nachazi v pohublejsim obdobi, tj. ve forme, nic proti jeho hre nemam.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sice jsem "nefrickoval", ale ja mam zase problem jiny, opacny...;)
Nemohu si na tom Veselem Jurovi najit neco vyraznejsiho herne, za cem bych sel...obcas se i snazim, aby se nereklo, ze su tupe ignorantske zvire, ale mne to po 15 min. prestava bavit...cim to? jsem rozezrany a rozmazleny vlcek?
...nic jdu sbirat orechy, aby byla zasoba pod vetvi na dalsi kolo v Delray...dnes na toho Johna musel prasknout cely kos...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) jsem nechtela pobourit ceske vlastence, proto moje sikovna odbocka k Baggymu.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, to ze jsi sikovna, to jsem se postupne, krok po kroku dovedel;)
ten pelech - to je uz tvuj takovy majstrstyk;)
Ovse tato odbocka...smekam...

Otazka: Muzou byt i liskove?
Reagovat
Roger_Federer
Zverinec z lesa mi zasira vlakno ;):0
Reagovat
Fandina
Baghdatise nesleduji, i když si vždycky při jeho jménu vybavím jeho v uvozovkách úlohu v začátku Agassiho knihy Open a tedy také ho považuji už za staršího, ale co se týká Jirky Veselého, tak si myslím, že v něm dřímá potenciál a že se všechno teprve ukáže. Vloni byl nejmladším ve stovce na žebříčku, tak zkušenosti zatím nemá, ale podle mě to přijde. Ranařit umí a zabrat ve vhodném okamžiku také. Chce to čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
jeeeee, on neskrecoval Ryan, ja uz tommrovatim.. ;-)
Reagovat
Frick
http://instagram.com/p/kkOrDKu7ko/#
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist