Veselý Nadalovi vzdoroval více jak dvě hodiny, postup ale nevybojoval

30. 7. 2015, 16:25
Aktuality 121
ATP HAMBURK - Jiří Veselý ve druhém kole na antuce v německém Hamburku prohrál s Rafaelem Nadalem. Český tenista, jenž zkušenému Španělovi čelil poprvé v kariéře, sice nejvýše nasazenému hráči turnaje vzdoroval více jak dvě hodiny, postup do čtvrtfinále ale nevybojoval. Vítězi z roku 2008 podlehl 4-6 6-7.
Jiří Veselý

Jiří Veselý narazil na 'antukového krále' Rafaela Nadala v Hamburku vůbec poprvé v kariéře a v utkání s turnajovou jedničkou si nevedl vůbec špatně.

Zpočátku zápasu byla na obou aktérech patrná menší nervozita, oba si hned v úvodu prohráli svá podání - Nadal jednou, Veselý dvakrát. Za stavu 2-1 Nadal brejk potvrdil a ujal se vedení, které si až do konce prvního dějství pohlídal. Veselý se snažil měnit rytmus hry, dobře se bránil, ale dokázal se prosadit i vítězným úderem. Od ztraceného servisu ve třetí hře pak sám na podání ztratil už jen jeden fiftýn, při podání Nadala se ale k brejku nedostal a zkušený Španěl tak získal úvodní sadu poměrem 6-4.

Ve druhém dějství přibylo chyb a ztracených podání. Oba tenisté přišli o své servisy hned třikrát. Nadal si už za stavu 5-4 vypracoval na svém podání mečbol, poté ale udělal dvojchybu a pak přišel i o podání. O vítězi druhého setu musel tedy rozhodnout až tie-break. V něm však Veselý už na žádný větší odpor nezmohl a čtrnáctinásobnému grandslamovému šampionovi v něm podlehl 2-7.

Veselý se v utkání dopustil stejně jako Nadal celkem 33 nevynucených chyb. Ve statistice vítězných míčů zvítězil Španěl, jenž trefil 30 winnerů, Veselý 'pouze' 24.

"Poslední měsíce to jde se mnou hodně nahoru, dolů, ale bojuju, abych se dostal zpátky na svoji úroveň. Dny jako tyhle mi hodně pomůžou," řekl Nadal. Jeho trápení dokumentovalo i sedm dvojchyb včetně té při mečbolu. "To nebylo rozhodně příjemné," přiznal.

Nejvýše nasazený hráč turnaje zvítězil po dvou hodinách a jedenácti minutách hry 6-4 7-6 a postoupil do čtvrtfinále. V něm vítěze z roku 2008 vyzve pátý nasazený Pablo Cuevas, jenž si v Německu poradil s Polákem Jerzym Janowiczem, kterého porazil 6-3 4-6 6-2 a oplatil mu tak porážku z června, kdy s ním prohrál na trávě v Halle.

Mezi nejlepší osmičku postoupil v Hamburku také Andreas Seppi. Čtvrtý nasazený Ital ve druhém kole otočil utkání s domácím Florianem Mayerem, s nímž prohrál úvodní set 4-6, další dvě sady ale získal na svou stranu a nakonec zvítězil 4-6 6-2 6-3.

O semifinále si Seppi zahraje s krajanem Simonem Bolellim, který v posledním osmifinále zdolal 6-1 6-7 6-4 osmnáctiletého Španěla Jaumeho Munara a zkompletoval osmičku čtvrtfinalistů.

Rosol ve čtyřhře dohrál
Lukáš Rosol
, jenž ve dvouhře vypadl již v úvodním kole s Italem Bolellim, se dnes s antukovým podnikem v Hamburku rozloučil i ve čtyřhře. Český tenista spolu s Martinem Kližanem podlehli ve čtvrtfinále druhému nasazenému páru Alexander Peya/Bruno Soares 3-6 4-6.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1,407.960 eur
čtvrteční výsledky (30. 07. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo: •
Nadal (1-Šp.) - Veselý (ČR) 6-4 7-6(2)
Cuevas (5-Urug.) -Janowicz (Pol.) 6-3 4-6 6-2
Seppi (4-It.) - Mayer (Něm.) 4-6 6-2 6-3
Bolelli (It.) - Munar (Šp.) 6-1 6-7(5) 6-4
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peya/Soares (2-Rak./Braz.) - Kližan/Rosol (SR/ČR) 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

121
Přidat komentář
makro99
Tak Radek po týdnu zase těsná porážka s elitním servismanem. Na jednu stranu škodu, OTOH je to další potvrzení, že tam pořád jakási výkonnost je...
Reagovat
tommr
jenže tentokrát se Radek nemůže vymlouvat na Isnerův servis, protože si zápas prohrál školáckejma chybama při vlastním servisu - v klíčovejch momentech s Isnerem dokonce prohrával i dlouhý výměny od BL!
Reagovat
makro99
to ho trápí řadu let, že dobře rozehraný zápasy, řek bych nadprůměrně často, nedotahuje... pozitivní základ je, že herně hráčům Top30 pořád stačí; takže pokud to občas mentálně ustojí, tak je šance, že se pořád sem tam může urodit pěkný výsledek typu Almagro v DC nebo Washington :)
Reagovat
tommr
jj herně je na tom pořád dobře takže pokud mu vydrží zdraví tak se do první stovky určitě vrátí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/12779/baku-svedkom-nevidaneho-rekordu

Poprosil by som fanúškov ženského tenisu, aby sa vyjadrili..Montyho nie, lebo ten je evidentne v Azerbajdžane.
Reagovat
Stan_Borowitz
ale na vysvětlenou je nutné dodat, že na vedlejším kurtu právě hrál exhibiční utkání prezident Ilham Alijev, syn předchozího prezidenta Hejdara Alijeva a současně předseda Národního olympijského výboru a osobnost roku podle Projektu mapování organizovaného zločinu a korupce (OCCRP), s Boratem Sagdijevem, reprezentantem spřáteleného Kazachstanu.

Ten jediný fanoušek, který nepochopil historický význam střetnutí na vedlejším kurtu, byl následně zatčen, mučen a vypovězen zpět do České republiky.
Reagovat
skott
Ženský tenis momentálně netáhne, to je známý fakt, který je vidět na každém společném turnaji vyjma, snad jen s vyjímkou grandslamů, kde to není až tak markantní.
WTA neumí svojí tour prodat tak jako ATP. Dovede sice shánět peníze, prize money rostou, ale nedívá se do budoucnosti, když turnaje přesouvá z tradičních destinací do Asie, kde jsou zatím ochotni platit. Ale to nebude trvat do nekonečna.

Baku je zázemím i organizací výborný turnaj (podle dřívějších vyjádření hráček), ale diváci bohužel nechodí. Nicméně dalo se to čekat, když nemají jedinou konkurenceschopnou tenistku. Ta propagace je teď zřejmě už mizivá, když končí pětiletá licence. Turnaj v Baku chtěli stejně jako Turci Turnaj mistryň v Istanbulu s ohledem na OH 2020, a když kandidatura nevyšla a turnaj se nechytl, další zájem opadl.
Jinak diváci nejsou problém jen v Baku, Florianopolis je to samé, včera asi 30 lidí. Ani WTA propagovaný Nanchang nebude výhra. Na bývalou světovou jedničku a prakticky celou domácí špičku tam chodí odhadem dvě stovky...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, díky názor..Ženský tenis trochu stráda, no nikdy by sa nemalo stať nič podobné..Tenis sa hrá pre divákov, nie diváka..
Reagovat
spaniel
"Dovede sice shánět peníze, prize money rostou"

Shání je tak, že je bere politickým tlakem z ATP. Stejně je to zajímavé, protože kdyby člověk usuzoval dle TP, tak by myslel, že to WTA jede a ATP ne.
Reagovat
Frick
To je počtem a kvalitou Češek.
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, ale zatím co čtu, tak to asi byl od Jirky dobrý výkon. Navíc, 6:4 7:6 a víc jak dvě hodiny. Tak to mám samozřejmě radost. A moc držím palce Jirko příště. Pojď!!!
Reagovat
Frick
Myslíte si, že si ho i člověk vzhledově nesplete? Tj. např. v tom směru, že by ho člověk hned poznal v komiksu á-la "Příběhy ze šatny"
Reagovat
gigin
https://sport360.com/article/international/40157/interview-dominic-thiem-quiet-man-his-way-top

Mám ho fakt moc rád.
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/CLAbhKrUYAA13Bp.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
:D

Tak na to bych moc nevsázel. Můj tip: Djokovič tam bude, Federer klidně v top 5 taky, u Nadala záleží na zdraví (takže tak 50/50), Můra v pohodě (vždyť jim bude jen lehce přes 30, žádní důchodci). Dimitrov by se do top 10 dostat mohl, Raonic ano, Nishi nejspíš taky, nějak moc těm mladším nevěřím. Nejvíc asi Thiemovi, protože mi připadá nejpracovitější. To je 8, tak zbylá jména: jeden z dvojice Pospisil/Sock + Karlovič :D
Reagovat
panzer.dragon
wave, s tim Ivem se to hezky čte.. :-)
Reagovat
Mayo
Vamooooooos, :)
Reagovat
marta
Jirka bojoval, kvalitní servis, naprosto skvělý beckhend, celkem solidní dropshoty, málo chyb.Jirka dnes ukázal že bojovat umí!!!Krásný zápas,Jirko pojď!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlas. Kdyby navíc ve dvanácté hře druhého setu neudělal dvě naprosto špatná rozhodnutí ve výměnách, kde měl navrch, mohl se hrát třetí set. Na druhou stranu měl samozřejmě o dvě hry dříve štěstí, že Rafa udělal dvojchybu na mečbolu a pak ještě jednu na brejkbolu.
Reagovat
George_Renel
Jestli tenhleten Nadalův favorit je největší nadějí španělského tenisu, tak jsou na tom Španělé s mladou genetací asi jako my.
Reagovat
gigin
Jaký?
Reagovat
George_Renel
Ten Nafalův koloušek co teď hraje s Bolellim.
Reagovat
George_Renel
Nadalův....
Reagovat
gigin
Jo tak :)) Nesleduju, nevím. Je hrozný?
Reagovat
smazaný uživatel
veruže dosť, hrali spolu štvorhu a prehrali, :(
Reagovat
gigin
Kvarteto není měřítko, tvl...
Reagovat
smazaný uživatel
to viem. Inak, v 2.sete zabojoval a s prispením Bolelliho ho získal. To je úspech či..
Reagovat
George_Renel
Je to hezký španělský chlapec. Je mu 18, má slušné podání a vše ostatní průměr. V jeho věku hrál prakticky to samé Pavlásek. Ale to je jen můj pohled. Supertalent v něm nevidím. A ani mi nenarostl.
Reagovat
George_Renel
Moc..
Reagovat
gigin
:DDDD To už ti nenaroste v našem věku
Reagovat
EllNino
:DDDDDD
Reagovat
Stan_Borowitz
Týjo, gigine, mně denně chodí několik mailů, které mne přesvědčují o tom, že ano. Chceš snad říct, že lžou? Skoro mám chuť to vyzkoušet, abych ti ukázal, že nelžou, ale už teď je s tím těžká manipulace jak s hasičskou stříkačkou...
Reagovat
gigin
:DDDD Ty Staňo, já také, než odmotám tu anakondu, tak je to dřina jak cyp..

Jinak tamti určitě nelžou, to je jas jasů. Tak jak s těma přípravkama na růst vlasů. Všichni muži na světě mají hřívu a anakondy. Teda ti, kdo uposlechnou rad, návodů a přípravků od těch šarlatánů.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak, tak. Kdyby to rozumně udělali všichni chlapi, tak by se konečně splnil sen Taťány Kuchařové a vůbec všech miss čehokoli - na světě by zavládl mír, pod záštitou bujných hřív a střežený neporazitelnou armádou anakond (The Invincible Armada of Anacondas).
Reagovat
gigin
:-DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja som to pochopila a čítala, že Rafa ho považuje za talentovaného, týmto krokom mu chcel dať možnosť prezentovať na tomto turnaji, aby sa "oťukal". Aj sa mýlim, rada sa nechám opraviť.
Reagovat
smazaný uživatel
*Ak sa..
Reagovat
Roger_Federer
Me ti normalne uniklo...
Rafa si poridil vlastniho kolouska jo?
No uz bylo na case usadit se.:)
Reagovat
George_Renel
Samozřejmě trochu nadsázka, no ale byl se na něj i podívat......
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa, vamooos! Podarí sa mu vôbec zlepšiť servis? 7 dvojchýb je až priveľa. Bolo to trápenie so šťastným koncom.
Reagovat
smazaný uživatel
Napriek zdanlivo vyrovnanému priebehu si myslím, že to mal Rafa celý čas pod kontrolou. Nepotvrdený break si prakticky vždy zobral ihneď naspäť. Samozrejme servis treba rapídne zlepšiť, aby mohol konkurovať najlepším.

Dnes však napriek nadpriemernému počtu nevynútených chýb z FH môžem konečne konštatovať, že som s jeho poznávacím úderom nadmieru spokojný. Konečne to malo grády, vedel si vynútiť tlak a súpera uštvať. Dnes naozaj množstvo fantastických momentov z jeho strany, osobne som spokojný a do budúcnosti jemne optimistický, stále však ostražitý :)
Reagovat
MarcelPersch
myslím, že ho stále vidíš pouze s růžovými brýlemi na očích, místy to skutečně z Fh připomínalo Rafu, ale spíš se tak nedělo, než dělo.

Vlastně jediné, co Rafovi funguje je BH( ten kdyby hrál na obvyklém levelu, mohl by přemýšlet už o Challengerech), a částečně hlava. Částečně proto, jelikož mu sice zůstala tenisová chytrost, předvídavost, avšak soustředěnost ve vyjatých momentech aniž by se bál o výsledek ne.
Stále u mě převládá názor, že by Rafa potřeboval nový impuls, jelikož fyzicky už na tom není ani zdaleka jako v době největší slávy, potřebuje změnit svojí hru, protože hraje pořád stejně jako v době kdy běhal jako zajíc a v horní části těla neměl ani žádné problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
No práve, ja som k Rafovi často po zápase veľmi kritický, najma k FH, ktorý sa mi nepáči celú sezónu..

Ja nepoznám štatistiky, ale koľko dnes zahral winnerov?...Zhruba dvakrát viac ako priemer za antukovú sezónu, o tom som presvedčený..Dĺžka a razancia z FH dnes napredovala..Áno, celé je to skreslené výsledkom, lebo Rafa slabo podával a Veselý naopak uhral dost prismych bodov zo servisu, ale vo výmenách to bola často hra mačky s mišou..

S impulzom samozrejme súhlasím, rozšírenie trénerského tímu je žiadúce..
Reagovat
MarcelPersch
30, když trefil Fh, tak to většinou byl winner, ale stále spousta výkyvů, já jsem přesvědčený, že aspoň průměrný Rafa na antuce by porazil Veselého 6:2 6:1

jinak s co se týče nového kouče, to se podle mě nikdy nestane, aspoň pokud k tomu nedá Toni pokyn, jsem si 100% jistý, že se tak nestane,
když se Rafy po W ptali, zda - li o tom uvažuje, o on se vyjářil, že to není potřeba, že jeho výkonnost s trenérským týmem nesouvisí

Jinak, koho by sis přestavoval, koho angažovat?
Reagovat
smazaný uživatel
S titom sme hovorili o Carlosovi Moyovi..Je to skoro "člen rodiny", resp. tímu už teraz, s Rafom sú si velmi blízki..Inak, Toni sa sám vyjadril, ze rozsirenie tímu navrhoval, ale Rafa to zamietol..

A keď nie Moya, tak trebars taký Agassi :)...Ale to je vyslovenie prianie odtrhnuté od reality..

30 winnerov je veľmi slušné číslo na dvojsetový zápas..Opat neviem, ci sa nieco podobné Rafovi v tejto sezóne stalo, skor nie..Tých 6:2, 6:1 v podstate mohlo byť, ak by si Nadal neprehral tuším 4-5krát servis, tam bol "kameň úrazu"..
Reagovat
Kozoroh
" jinak s co se týče nového kouče, to se podle mě nikdy nestane, aspoň pokud k tomu nedá Toni pokyn"

Ťukl jsi hřebíček na hlavičku. Rafa nemá a nebude mít odvahu odstavit svého strýce. Žádný z jiných TOP hráčů dneška není na svého kouče natolik fixovaný jako Býk. Nedivil bych se, kdyby Toni Rafu trénoval do konce kariéry.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to nie je ani tak o odvahe ako o hodnotách..Niekto nejde cez mŕtvoly, tenis nie je všetko a rodina je rodina ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No, trochu ti budem oponovať. Rafa je vrcholový športovec a tam treba niečo viac. Rodinné vzťahy si predsa môže popri kariére aj naďalej utužovať.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda..No treba si uvedomiť, do akej extrémnej miery je Nadal rodinný typ a navyše cíti voči Tonimu veľký závazok, kedze bez neho by tenis nikdy nehral..Je to iné, ako ked hrac prepustí bezného trénera, lebo s nim ci bez neho by bol stále profesionálny tenista, no Toniho zásluha je veľká a Rafa ho neodstaví, hoci to aj sám Toni navrhol..
Reagovat
Stan_Borowitz
Vyměnili byste někoho, kdo vás dokáže přesvědčit, že umí přivolat déšť?
Reagovat
smazaný uživatel
no, to veru nie :-)
Reagovat
MarcelPersch
no dokud tomu Rafa věřil, že Toni umí zázraky, tak to šlo, teď je na čase přivolat jiného ,,mága"
Reagovat
Stan_Borowitz
neodehráli ani jeden ostrý zápas, tvrdí, co chtějí, Jirka vůbec nehrál proti nejlepšímu antukáři všech dob špatně. Tenhle zápas by mu měl zvednout sebevědomí. Kdyby měl víc zkušeností, tak mohl i vyhrát.
Reagovat
tommr
jj dneska se Jirka nemá za co stydět. Porážka s Nadalem na antuce není žádná ostuda i když Nadal nehraje v optimální formě ... :)
Reagovat
MarcelPersch
první hráč, s zakončovacím úderem a bez přehnaného respektu ho vyučí, mohl by to být Fognini ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
už len to by chýbalo, Fognini nie!!!
Reagovat
Frick
Nadal hodil svoje triko do hlediště?

kdy toto uvidíme na WTA?
Reagovat
smazaný uživatel
Jednou jsem to viděl v ženském fotbalu. Hráčka si vyměnila tričko s fanouškem. V tenisu to ale zatím asi nikde nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
U některých by nebylo o co stát :)
Reagovat
Serpens
Tak ja nevim, jestli tam toho Havrillu davaji nam za trest, mele tam neco o stesti Nadala, pritom si to Vesely zkonil zcela sám. Naprosto neprofesionální přístup, když už ho konečně přestanou nasazovat na takové fajn zápasy??
Reagovat
smazaný uživatel
Mne pokazil celú atmošku zápasu. Trepal strašné hlúposti. Tie jeho prirovnania, hrôza počúvať. Komentátor má byť nestranný. OK, išlo o cz hráča, ale bolo to až okaté. Dorazil ma výrokom "Nadal má negatívnu bilanciu s hráčmi, ktorí hrajú ľavou rukou a bodaj by táto bilancia pokračovala." uff To predsa profík nemôže povedať. No a gól: "To bol úder dona Rafala." Nechápem, ako ho tam môžu držať.
Reagovat
tommr
mám tomu rozumět tak, že se v český televizi nesmí fandit českýmu hráči? :)
Reagovat
Serpens
Nejde o fandění, jde i o Havrillovu objektivitu, Nadal trefí dvakrát lajnu, jeho žiletka proletí těsně nad sítí... to všechno patří k jeho hře. Ale podle komentátora je to obrovská klika, že NAdal ani pomalu nevedel co delá... Přitom Veselý tam často předváděl podobné kousky
Reagovat
spaniel
Nadal je známy tím, ze mu míče létají nejvýš nad sítí. Takze pokud nic letěl těsně nad sítí, tak to k jeho hře rozhodne nepatří. Havrilu jsem v životě neslyšel, ale co tady delší dobu čtu, je to asi nejaky mimoň.
Reagovat
gigin
Viz jeho hláška na Wimbledonu. Teraz sa budú menit loptičky po 9 hrách. To je rarita. Wimbledon je jediný turnaj na světě, kde se mění míčky po 9 hrách. Jinak je to po 8.

Jako to byla druhá výměna míčků. První je po 7 hrách, to je jas.
Reagovat
smazaný uživatel
nie, nie! Ako Serpens napísal, ide o objektivitu a tá mu evidentne chýba.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně to jeho komentování připomínalo někoho, kdo se na hlučné zábavě baví se šíleně namakaným svalovcem a kvůli hluku mu skoro nic nerozumí. Tak se snaží z výrazu tváře toho bušiče odhadovat, jestli má přikyvovat a smát se, nebo naopak nevěřícně vrtět hlavou a tvářit se pohoršeně.
Reagovat
smazaný uživatel
fajn komentár
Reagovat
kada.tom
Hurá, tak konečně to Rafa uzavřel. Hra Jirky byla docela pěkná, chodil do toho a snažil se být agresivní, ale ani to proti Rafovi nestačilo. 1. set byl pěkný, tam se mi líbila hra od obou, 2. set byl dost o chybách, Rafa byl 3x v brejku a ani jednou to nepotvrdil, ten TB pak už zvládl zkušenější. Rafa tedy v QF, zítra Pablo, to už bude zase jinačí káva, snad si ji Rafa vychutná a postoupí dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Cuevasovi dal naposled kanára (letos, při jediném vzájemném zápase), ten taky teď nehraje nic moc, možná i dnešní "výkon" by na něj mohl stačit. Ale jestli dojde na zápas s Fogninim, tak nevím.
Reagovat
vrabejka
Obrovske absolutorium pro Jirku. Chybělo jedno udržené podání od 3. setu škoda. Jirka bojoval ,dřel skvěle se bránil, hrál agresivně nemáme mu co vytknout. To že Nadal byl na big pointech lepších to je logické. Jsem rád že i muži mají světlou budoucnost.
Reagovat
slacker
Nemaji, tenhle tragicky koncovkar ze ma byt spasa ceskych muzu?
Reagovat
vrabejka
chápu ty si hater všeho. Hateroval by si ho ikdyby porazil ve finale US Open Djokoviče, ale to je v pořádku každá diskuze takovho zloducha potřebuje.
Reagovat
slacker
nechapes
Reagovat
vrabejka
chapu te moc dobře, ale nechapu proč hejtuješ našeho hráče ktery proti jednomu z nejlepšímu obranaři světa dokázal hrat parádně agresivně trápil ho 2 hodiny a nebyl daleko od třetího setu. Takové lidi prostě nechápu.
Reagovat
slacker
Protoze v zadnem tretim setu nebyl a neni to poprve co pohnoji zaver nejakeho setu a zapasu. Az budou prevazovat uspesne obraty a porazky hracu z top20 mozna zmenim nazor. Zatim se jevi jako mrhac a labil
Reagovat
tommr
není co chápat - slacker je prostě místní dement ...
Reagovat
Lunej..
:D:D:D:D tady se fakt člověk někdy pobaví..
Reagovat
Kozoroh
Jirkovi bych tento zápas nezazlíval. Hrál proti legendárnímu tenistovi na jeho nejlepším povrchu, skóre v druhém setu se přelévalo ze strany na stranu... Je ale pravda, že Jirka letos podělal hodně utkání. Ten dnešní však mezi ně nepatří.
Reagovat
slacker
a je to tady, marnost nad marnost
Reagovat
panzer.dragon
rafa intergalaktický na matchballu :-)
Reagovat
kada.tom
teda ale 3x vzít Jirkovi podání a 3x si ho hned prohrát ... a k tomu 7 DF
Reagovat
kada.tom
wow, Rafa teď předvedl intergalaktickej prohoz :-))
Reagovat
slacker
setri superlativy
Reagovat
kada.tom
proč? ten winner byl fantastickej a taky chválím jen ten úder, nic víc :-)
Reagovat
slacker
protoze zadne intergalakticke prohozy proste neexistuji
Reagovat
smazaný uživatel
Existují, ale musely by jít přes černou díru, jinak se míček z jedné galaxie do druhé asi nedostane.
Reagovat
slacker
a take musi mit 5. kosmickou rychlost
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná spíš červí díru. V černé díře by prostě zmizely za horizontem událostí v prohozové singularitě...
Reagovat
Kozoroh
A objevily by se v jiném vesmíru :-)
Reagovat
slacker
jak se pozna cizi vesmir od jineho kusu naseho vesmiru?
Reagovat
Stan_Borowitz
Dobrá otázka směřující ke klíčovému dotazu - co je to vlastně "náš" vesmír?
Reagovat
slacker
"nas" vesmir je TP :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Bingo!
Reagovat
kada.tom
Rafo, už to doservíruj, díky :-)
Reagovat
sprchon
Ach ty ženy... :)
Reagovat
historik
brejkne ho a pak vykape ze 30:0:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych se teď probudil z roční hibernace, tak bych si myslel, že je na kurtu nějaký imitátor Nadala.
Reagovat
slacker
a imitator veseleho
Reagovat
skott
no, je pravda že kdyby dali wild card Struffovi tak to vyjde skoro nastejno:-)
Reagovat
MarcelPersch
2004-2013 období, kdy Rafa nezahrál horší FH než ten poslední teď.
Reagovat
mayday
Nemůžu si pomoct, ale mě ten Veselej furt nějak ničím neuchvacuje. Dnes zatím hraje slušně, což může být tím, že nemá co ztratit a taky tím, že Rafa přece jen letos není v top formě. Zkrátka zle ale nehraje.
Na druhou stranu, kolikrát letos vypadl v prvním kole, patnáctkrát (s nadsázkou)?
Nevím, je mu 22, neříkám, že to nedotáhne výš, ale hráč TOP 10, jak z něj někteří furt dělají, to silně pochybuju.
Reagovat
Jabadu
My s bratrem mu dáváme rok. Maximálně dva!
Ale vážně. Jirka na to má! Figuru má impozantní a nikdo se při jeho výšce takto nehýbe. Ani Berdych.
Fláknout do toho může vždycky, ale tím se turnaje nevyhrávají. Trpělivost ... trpělivost. :-)
Reagovat
Jabadu
Rebreak Veselý?
No totok! ... :-)
Reagovat
sprchon
A zase... :)
Reagovat
slacker
a zase hned rebreak pusti
Reagovat
sprchon
A celkem lacino... :(
Reagovat
slacker
Ja toho kluka veseleho nemam rad, je to traged
Reagovat
sprchon
Mně je jinak volnej, stejně jako Nedal. Ale tento zápas mě dneska lákal víc než jiné, tak koukám...
Reagovat
slacker
me sere tim svym luzerstvim
Reagovat
sprchon
Mě ne, já se nenechám. :D
Reagovat
Patri.k
Ono by to až takové překvapení nebylo. Překvapení je, když hráč, prohraje výjmečně, ale u Nadala prohry už zdaleka nejsou výjmečné
Reagovat
vrabejka
Říkejte si co chcete. Že Veselý neumí hrát agresivně, ale hraje parádně. Ta jeho varilibilita tu by mu Berdych opravdu mohl jen závidět. Nebojí se proti Nadalovi zkrátit hru a je v ní i překvapivě úspěšný. Obrana taky parádní. Doufám že se nezlomí a udrží výkonost. Zatím je to balzám na oči.
Reagovat
George_Renel
A k čemu je to dobré, když bez finálního agresivního úderu to nepřináší výsledky.
Reagovat
vrabejka
hraje agresivně 90% hráčů uderu co dava do rohu by neměšlo šanci,ale je to prostě Rafa.
Reagovat
MarcelPersch
ano?, já jsem teda toho Rafu, kterého zmiňuješ, ještě letos hrát neviděl, jediné, čím je mu podobný, tak to je zdržování při servisu.
Reagovat
George_Renel
Já mám Jirku rád (stejně jako ostatní naše), ale zatím to bohužel probíhá přesně jak jsem před polednem popisoval.
Reagovat
historik
jo ta variabilita je fajn, místy jsou některé údery fakt radost, ale taky si spoustu výměn prohraje tím, že je sice aktivní a tlačí, ale nedokáže zahrát ten finální konečný úder a pořád pinká, pinká a dá soupeři šanci se vrátit do takřka prohrané výměny
Reagovat
MarcelPersch
Rafa hraje 95% zápasu tak, že i špatně hrající soupeř proti němu vypadá jako by hrál dobrý tenis. Hrůza pohledět.
Reagovat
sprchon
Vypadá to, že počáteční nervozita z nich opadla a teď se hraje docela dobrej tenis... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist