Veselý nechce předem vyhlašovat, že mají tenisté výhru v kapse

13. 9. 2018, 14:43
Aktuality 30
I po měsíční herní pauze chce tenista Jiří Veselý, který vyléčil bolavé tříslo, dovést český tým k vítězství v baráži Davisova poháru v Maďarsku. Oslabeného soupeře v Budapešti ale v žádném případě nepodceňuje.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Maďarům chybí kvůli sporům se svazem 41. hráč světa Márton Fucsovics a na poslední chvíli vypadl ze sestavy i zraněný Attila Balázs (183.). Do dvouher tak nastoupí osmnáctiletý Zsombor Piros (419.) a o dva roky starší Máté Valkusz (271.).

Pětadvacetiletý Veselý je coby 91. v žebříčku ATP jediným účastníkem utkání z první stovky, ale k zápasu přistupuje zodpovědně. "Davis Cup je vždycky hodně zrádný. Mají mladý tým, ale pořád nějakou kvalitu mít budou a my musíme ukázat naši. Předem neříkáme, že máme utkání v kapse. Nebylo by to správně. Musíme předvést nejlepší výkon a věříme, že se to podaří," řekl Veselý po losu serverům iDNES a Tenisový svět.

I nad startem Veselého až do středy visel otazník. Měsíc totiž nehrál zápas. Po osmifinále ve Wimbledonu si poranil tříslo na antuce v Umagu a poté začátkem srpna skrečoval čtvrtfinále challengeru v německém Pullachu.

Od té doby se léčil, a dokonce na poslední chvíli odstoupil z US Open. "Snažil jsem se nepřemýšlet nad tím, o co přicházím, ale soustředil se, abych byl zdravý a vrátil se. Je třeba se dívat dopředu," řekl Veselý.

Do Maďarska odjel po týdenním tréninku, ve středu odehrál zkušební set proti Lukáši Rosolovi. "Byl to plnohodnotný set. Bolesti nebyly a od té chvíle bylo jasný, že nastoupím," řekl Veselý.

Je mu jasné, že ač bude v pátek proti Pirosovi jasným favoritem, na kurt nepůjde v nejlepší formě. "To bych lhal sám sobě. Ale pořád jsem ve slušné formě. Pomaličku se přibližuju ke svému standardu. Pokud zvládnu zápas fyzicky uběhat, tak si myslím, že po herní stránce nevidím důvod, proč být nervózní," pronesl Veselý.

Někdejší nejlepší junior světa, který už byl před třemi lety na 35. místě žebříčku, doufá, že už si zdravotní trable za poslední dobu vybral. Loňský rok ukončil dříve kvůli nataženým svalům v oblasti kyčle, letos byl vedle třísla už dvakrát nemocný a má odehraných jen 28 zápasů. "Z toho pohledu jsem rád, kde jsem."

Nyní hledí s nadějí do nadcházejících dnů a týdnů, že se mu ještě podaří uhrát slušné výsledky. Rozjet se může v Davis Cupu. "Jsem aspoň fyzicky odpočatější než ostatní a třeba se to na konci nějak zúročí. Jsem nabuzený," řekl Veselý.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
gusticek
Ještě, že jsi to Jirko nevyhlásil.
Reagovat
Roger_Federer
Jako by to vedel...:)
Reagovat
brixner
Bojkot rozhodčích??
Ajajaj...no nevím, tohle asi neprojde!
Reagovat
Meceon
Škoda že už není Tonda Bubeníček,ten by jí to odpískal tak, že by ji byly trencle malé
Reagovat
FulnekUltras
Alison Hughes ho zdatně zastoupí - a Tonda to pak krakatici z obláčku nad Štvanicí odhouká jak poslední vlak na slepé koleji od Libně.
Reagovat
turista
No jeho čechoangličtina byla nezapomenutelná. Škoda že už tady není mezi námi. Byl to fajn rozhodčí.
Reagovat
FulnekUltras
Od Tondy jsem se vlastně poprvé v životě dověděl, že nějaká angličtina vůbec existuje. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No ještě aby. :D Podle mě je to úplně otevřené.
Reagovat
darek.vrana
Tak to je jasný. Valkusz nedávno porazil Koláře (našeho 4. nejlepšího hráče) 6:0 6:0. Oba i s Pirosem jsou to talenti. Veselý v DC hraje tragicky, takže to rozhodně nebude jednoduché. Spíš počítám s body od Rosola, který se naopak v DC vždycky vyhecuje, snad i debl by mohl vyjít.
Reagovat
darek.vrana
Ale je fakt, že už je to jedno. Davis Cup zemřel. Tyhle víkendy mi budou chybět.
Reagovat
Jan
Ještě zaříznou FC, to bude volna :(
Reagovat
Kozoroh
https://www.atpworldtour.com/en/news/federer-fedex-atp-performance-zone-september-2018-tie-breaks

Pořadí dle úspěšnosti:

1. Roger Federer 65.1% 432-232
2. Arthur Ashe 64.9% 159-86
3. Novak Djokovic 63.3% 229-133
4. Andres Gomez 63.2% 182-106
5. Pete Sampras 62.8% 328-194
Reagovat
Krisboy
A co Ivo Dřevovič?
Reagovat
Stan_Borowitz
Mělo by se hrát jen na TB. Klidně víc setů, ale jen TB.
Reagovat
Kozoroh
Překvapilo tě taky, jak vysoko jsou Ashe s Gomezem?
Reagovat
Krisboy
Je to poslední zápas klasického Davis Cupu, tak bylo dobrý ukončit to výhrou.
Reagovat
Nola
nejak tu chybaju najnovsie spravy?

ak som spravne pochopila na GS zostava 32 nasadenych, co je super sprava, Denis92 klobucik
https://twitter.com/carole_bouchard/status/1040290611876847616

Angie Kerber ma istu ucast na TM, mozno som prehliadla, ak ano ospravedlnujem sa
Reagovat
Nola
+ spravy o Serene ma zacinaju neskutocne otravovat, akoby nikto iny neexistoval, su aj ine dolezitejsie temy... m.j. spoved Bary Strycovej na adresu Sereny uz prebehla zahranicnymi mediami :D
Reagovat
Krisboy
Ano, Halep a Kerber mají jistej TM.
Reagovat
SwissMaestro
Si tak říkám jestli to nebude diskriminace když se tam matka Serena nedostane a ani jí nedají divokou kartu na TM :D
Reagovat
Denis92
Ano, uz je to tak oficialne. Vcera vydali vsetky GS oficialne prehlasenie.
Reagovat
turista
Tak vzhůru na maďarský tenisový perkelt. Dobrou chuť!
Reagovat
com
to zas bude ostuda, az to Jyrka s Aspikem projedou s hracema treti a ctvrte stovky :D
Reagovat
turista
Snad ne. Izrael na jaře naši přejeli přesvědčivě.
Reagovat
Fandina
Já jsem tak trochu pověrčivá a i když to není mým zvykem, tentokrát se mi ten název článku opravdu moc nelíbí. Samozřejmě, že výhru v kapse nemají.

A maďarské mladíčky bych nepodceňovala, někde jsem tu psala, že hlavně Piros letos porazil pár známých jmen a oba jsou vlastně v rozletu.
Reagovat
Meceon
Vidím to na jeden bod pro nás ze čtyřhry:)
Reagovat
misoSK
Bez ohľadu na to, že Česi o nič nehrajú, treba mať na pamäti, kto sú tí dvaja Maďari. Valkusz bývalá juniorská jednotka, ktorú brzdili zranenia, ale už sa rozbehol a budúci rok zaútočí na top 100 a skôr či neskôr to tam dotiahne aj Piros, ktorý bol vlani juniorská trojka. Veselý mesiac nehral, Rosol je za zenitom, bude to vyrovnanejšie, ako sa všade píše, že povinná jazda pre Česko.
Reagovat
Jan
Bude to dráma :) Klidně může být.
Reagovat
Nola
Madari boli outsidermi aj s nami, prave tam sa vyprofiloval Fucsovic, ktoreho v tej dobe snad nikto nepoznal, Klizko sa nestacil divit...
Reagovat
Andrew89
popravdě si myslím, že už tohle ani nikoho moc netankuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist