Veselý předčasně ukončil sezonu

19. 10. 2016, 10:32
Aktuality 42
Jiří Veselý si letos kvůli zranění levé paže již nezahraje. Tuto informaci oznámil fanouškům prostřednictvím svého účtu na Instagramu. Rodák z Příbrami se nyní zaměří na to, aby byl příští rok stoprocentně zdravý.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý už si letos nezahraje. Kvůli zranění levé paže se rozhodl předčasně ukončit sezonu a zaměřit se na řešení zdravotních problémů.

Český tenista se tak rozhodl po challengeru v Taškentu. Tento týden měl startovat na turnaji ATP v Moskvě, místo toho ale obíhal doktory a podstupoval různá vyšetření.

„Sezona pro mě skončila. Po dlouhých diskusích s týmem a doktory jsem se rozhodl letošní sezonu předčasně ukončit,“ oznámil Veselý na svém instagramovém účtu.

Na challengeru v Taškentu měl dobře rozehraný zápas s Rusem Bublikem, ve druhé sadě si ale vyžádal pauzu na ošetření levé paže a zápas musel nakonec skrečovat.

„Bolest stoupala a bylo to trápení, i když vzdávám hodně nerad, jinak to nešlo,“ řekl levou rukou hrající Veselý. „Bolest přetrvává několik měsíců, proto jsem se rozhodl to rozlousknout a začít to radikálně řešit,“ řekl třiadvacetiletý rodák z Příbrami v rozhovoru s ČTK.

Není divu, že se Veselý zaměří před příští sezonou na řešení zdravotních problémů. Letos musel vzdát celkem čtyřikrát (Umag, Winston Salem, na US Open dokonce proti Djokovičovi do druhého kola ani nenastoupil a právě na posledním turnaji v Taškentu).

„Poslední měsíce jsem se chvílemi cítil zoufalý, protože jsem musel vzdát mnoho zápasů i turnajů. Teď se zaměřím na to, abych byl 100% zdravý,“ doplnil.

Aktuálně je v péči profesora Pavla Koláře, který se snaží zjistit příčinu potíží. Zatím se přesně neví, v čem tkví jeho problém. „Bolest se stěhuje, jednou je v předloktí a potom v lokti. A neví se proč. Čekám na diagnózu,“ uvedl Veselý.

Možným důvodem je poškozený nerv. Na turnaji v Cincinnati si nechal udělat akupunkturu. „Pobolívala mě ruka, nejspíš z přetížení. Zašel jsem k fyzioterapeutům a trošku smolně mi asi lehce napíchli povrchní nerv. Jestli to s tím ale má spojitost, to se přesně neví, o tom se spekuluje,“ krčil Veselý rameny.

Sezonu ukončil s bilancí 21 výher a 22 porážek. „Zase to byla sezona nahoru dolů,“ konstatoval Veselý. Rok zahájil špatně a začátkem února skončil s trenérem Tomášem Krupou a vrátil se ke kouči z juniorských let Jaroslavu Machovskému.

„Úvod byl tragický, ale tak od dubna do července bych řekl, že tam byly světlé momenty,“ bilancoval Veselý a za nejlepší moment označil výhru nad světovou jedničkou Djokovičem v Monte Carlu. „To je bez debat a pak byl taky skvělý Wimbledon. Tyhle dva výsledky bych řadil nahoru,“ řekl tenista.

Semifinále si zahrál v Maroku a na challengeru v Římě. „Ještě jsou tam další dobrý momenty, ale už to nebyly takové bomby,“ řekl Veselý a dodal: „Škoda, že mě od července začalo zlobit tělo. Určitě si ze sezony odnesu zkušenosti, že můžu držet krok s hráči světové špičky. Už jsem zase o kousíček blíž, ale nebylo mi přáno, abych udělal další krok nahoru. Tak doufám, že příští rok to tak bude.“

Až bude znát příčinu svých problémů, dopřeje si dovolenou. „V nejbližší době bych chtěl vypadnout do tepla. I teplo tělu prospěje víc a odpočinu si i psychicky,“ řekl.

Předčasný konec sezony chce využít i jako svoji výhodu. „Doufám, že zranění vyléčím co nejdřív a budu moct začít s přípravou o pár dnů dřív než ostatní,“ uvedl. Do roku 2017 plánuje vstoupit v lednu buď na turnaji v Dauhá, nebo v Čennaí.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

42
Přidat komentář
svetova.dvojka
úleva pro Djokoviče
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono to je dvojsečný. Teď je to úleva, ale o to víc ouvej mu bude před losováním Australian Open 2017.
Reagovat
smazaný uživatel
je vyhorely, prevlada vztek.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://sport.aktualne.cz/tenis/superman-djokovic-bojuje-se-syndromem-vyhoreni-neuspesne-zat/r~77d1646895da11e6bea5002590604f2e/
Reagovat
brixner
Je tady přece Rosol, né?
Reagovat
Stan_Borowitz
nějakýma šarlatánama píchat do ruky, která ho živí...
Reagovat
Frick
V lednu už to budou dva roky, co vyhrál svůj první a jediný ATP turnaj a od té doby je to pořád jako na houpačce. Sice se mu povedl životní zápas proti Thiemovi (možná bych to stavil výše než skalp Djoka, co byl asi mimo + navíc GS je GS, kor Wimbledon - OK, povedly se mu dva životní zápasy), ale nějaký rozhodující posun hore nenastal... :-(
Reagovat
Krisboy
Jj, zdraví bohužel není J1rkova si1ná stránka. Tak hlavně se dát do kupy. Top 10 si teda na chvilku oddechne, ale v příští sezóně se těšte!!!
Reagovat
Lunej..
Ať se někomu líbí nebo ne, Tom je prostě náš nejstabilnější tenista i zdravotně. Někteří vidí Jirku jako jeho nástupce, já ne. A bohužel není z čeho vybírat.
Reagovat
Krisboy
Pravda, bohužel...
Reagovat
Fandina
že je pořád Jirka takhle náchylný na zranění a nemoce. Držím palce, aby se to zlepšilo. Jirko pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
KDYBY TAK VĚDĚL,že na kluuby a šlachy nejvíc pomáhá zelená šťáva alfalfa(vojtěška).Moc chutné to není,ale mě to vyřešilo spoustu problémů(míchám i s chutnějšími power drinky)
Reagovat
Hector21
na klouby jedině opodeldok...
Reagovat
smazaný uživatel
taky asi vyzkouším,vypadá podle složení slibně(kafr,máta,skořice,zázvor,rozmarýn,levandule,aj)
Reagovat
Fandina
A na klouby také gumové medvídky.
Reagovat
smazaný uživatel
mačkat je těmi klouby ?
Reagovat
Fandina
Papat je.
Reagovat
SubOptikT
To bude za chvíli tlustý, jak 17 lidí.
Reagovat
Fandina
Ale jsou dobré.
Reagovat
SubOptikT
Dobré je i vepřové koleno. Taky spousta kolagenu na klouby.
Reagovat
Lunej..
V gumových medvídkách je E120, karmín, což jsou mačkaní brouci, takže ty bych určitě nejedla a raději si uvařím prasečí nožičky :)
Reagovat
Fandina
Medvíci jsou lahodnější :-)).
Reagovat
Lunej..
No, myslím, že kolem té želatiny jen proletěly :)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že ne.
Gumoví medvídci se skládají z cukru (poměrně mnoho cukru, jedno balení může obsahovat až 80 kostek cukru), hroznového cukru, potravinářského barviva, želatiny, ochucovadel, aromat a dalších složek. Želatina se připravuje buď z vyvaření kostí, kůží, šlach a jatečních odpadů nebo z mořských řas.
Reagovat
Krisboy
Obojí je pěknej kekel.
Reagovat
Fandina
Medvídky mám moc ráda, chutnají mi. Ale faktem je, že ta želatina se stejně musí udělat třeba z vepřového kolena. Takže efekt u kolena může být větší.
Reagovat
Lunej..
No, samé zdravé složení :) hlavně ta barviva. Já dám přednost jiné formě želatiny než jsou gumáci. Je to jen marketingový tah, protože ta želatina je tam opravdu zanedbatelná. Ale to je koneckonců všude. Záleží pak na každém z nás, čemu dá přednost. Když ti chutnají, tak je klidně bašti. :)
Reagovat
Fandina
Jasně že mi chutnají. Jinak bych je nejedla.
Reagovat
Lunej..
Tak pokud má někdo opravdu problémy s koleny, tak to bude řešit účinnými preparáty než jsou medvídci nebo vepřové koleno.
Reagovat
Fandina
Jenže každý lék musí mít nějaký základ, z něčeho. Takže pokud na klouby pomáhá želatina, tak je potřeba ji do těla nějak dostat.
Reagovat
EllNino
Ach .... děkujeme za výklad ;-)
Reagovat
Fandina
Nemáš zač tisíc úsměvů.
Reagovat
George_Renel
Vepřové koleno je nade všechno. :-)))
Reagovat
SubOptikT
Tak tak. Prase je obecně úplně vynikající zvíře ;-)
Reagovat
a.magerova
http://fungate.cz/wp-content/obrazky/2016/02/dokuid.png
Reagovat
Fandina
Vepřové koleno, vepřová hlava, ovárky, tlačenka, sulc, jitrničky, jo jo, občas kdo by si to nedal ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To byc nevěřil ,že Boží Sluneční zelený elixír(alfalfa) skončí u vepřového kolena.Fuj.Já jsem vegetarián.
Reagovat
Fandina
Nevíš, co je dobré :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
ale mám se dobře
Reagovat
Fandina
Tak buď rád.
Reagovat
George_Renel
Ve svém věku by měl být v nejlepší kondici a zatím jde od problému k problému.
Tak nezbývá než popřát. Get well soon Jiříku a vrať se silnější zdravotně i mentálně. Náš tenis té potřebuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist