Veselý přetlačil Olivu a po dvou měsících je ve druhém kole

10. 3. 2017, 22:06
Aktuality 27
ATP INDIAN WELLS - Jiří Veselý v Indian Wells zdolal ve třech setech Argentince Renza Olivu a po dvou měsících vyhrál zápas na turnajovém okruhu. Ve druhém kole vyzve Lucemburčana Gillese Müllera.
Jiří Veselý

Jiří Veselý 11. ledna v Aucklandu postoupil přes dvě soupeře do čtvrtfinále, od té doby ale vyhrál pouze daviscupový zápas za již rozhodnutého stavu proti Grothovi. Jinak nestačil na Baghdatise, Monfilse, Thompsona, Stachovského a Granollerse a na turnajích čekal na výhru dlouhé dva měsíce. 

Černé období ukončil až dnes v Indian Wells, byť měl potíže i s 88. hráčem světa Renzem Olivou. Třiadvacetiletý Čech často chyboval, nevěřil si a byl příliš pasivní. I přes pět ztracených servisů a čtyři nevyužité mečboly zvítězil 6-4 2-6 6-1 a o rok staršímu Argentinci oplatil pětisetovou porážku z loňského Australian Open.

O postup do 3. kola, kterým by v Indian Wells vyrovnal svůj nejlepší výsledek z roku 2014, si Veselý zahraje s Lucemburčanem Gillesem Müllerem. S tím odehrál jediný vzájemný duel loni na trávě v Nottinghamu, kde prohrál e dvou setech.

Druhý český zástupce Tomáš Berdych měl v prvním kole volný los, do soutěže vstoupí až sobotním soubojem proti domácímu Bjornu Fratangelovi. Nicméně už dnes odehrál utkání ve čtyřhře, ve které se představil na teprve druhém letošním turnaji. Soutěž deblistů ale pro něj skončila hned po úvodním kole. V prvním společném vystoupení s Němcem Philippem Petzschnerem nestačili na španělský pár Bautista/Verdasco, kterému podlehli 6-7 6-4 3-10.

Nadal, Murray i Djokovič ve čtyřhře uspěli
Čtyřhru v Indian Wells hrají tradičně i někteří tenisté Top 10, na rozdíl od Berdycha ale úvodní zápas zvládli 

Rafael Nadal si ve čtyřhře připsal už třináctou výhru v řadě se čtvrtým různým partnerem. V Indian Wells se deblový šampion z roku 2012 představil poprvé po boku australského 'potížisty' Bernarda Tomice a společně začali vítězstvím 6-4 7-6 nad španělsko-portugalským tandemem Carreño/Sousa.

Za obhajobou titulů z posledních tří let vykročí Novak Djokovič až v neděli, úspěšný start ve čtyřhře má však již za sebou. Srbský tenista, který hrál debl poprvé v sezoně, s krajanem Viktorem Troickým zdolali 2-6 6-3 10-7 indicko-uruguayské duo Bopanna/Cuevas.

Také Andy Murray se už v Indian Wells úspěšně rozehrál ve čtyřhře, v níž si připsal první letošní výhru. Společně s krajanem Danielem Evansem zdolali 6-3 1-6 10-6 páté nasazené Španěly a vítěze loňského Roland Garros Felicana a Marca Lópezovi a postoupili do 2. kola.

Anderson letos poprvé vyhrál

První výhru v sezoně si ve třetím letošním zápase připsal Kevin Anderson. Na Masters v Indian Wells jihoamerický tenista, který kvůli zranění kyčle přišel o začátek roku, potvrdil roli favorita proti italskému kvalifikantovi Federicu Gaiovi, jehož porazil 6-1 6-4. Ve druhém kole se utká s domácím Stevem Johnsonem (h2h 4-3).

Pětinásobný šampion a vítěz posledních tří ročníků Novak Djokovič vstoupí do turnaje Masters v Indian Wells soubojem s Kylem Edmundem (h2h 2-0). Britský tenista si dnes v prvním kole poradil snadno 6-1 6-3 s Portugalcem Gastaem Eliasem.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.913.405 dolarů
páteční výsledky (10. 03. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Olivo (Arg.) 6-4 2-6 6-1
Anderson (JAR) - Gaio (It.) 6-1 6-4
Južnyj (Rus.) - Medveděv (Rus.) 6-4 6-4
Fritz (USA) - Paire (Fr.) 6-3 6-2
Herbert (Fr.) - Bellucci (Braz.) 7-6(5) 6-7(1) 6-3
Edmund (Brit.) - Elias (Portug.) 6-1 6-3
Bagnis (Arg.) - Benneteau (Fr.) 5-7 6-4 6-2
Zeballos (Arg.) - Copil (Rum.) 6-7(5) 7-6(2) 6-4
Pella (Arg.) - García-López (Šp.) 4-6 7-5 6-2
Delbonis (Arg.) - Kuzněcov (Rus.) 6-3 6-4
Struff (Něm.) - Giraldo (Kol.) 6-3 6-4
Young (USA) - Kozlov (USA) 7-5 7-6(5)
Robert (Fr.) - Sela (Izr.) 6-4 6-4
Evans (Brit.) - Brown (Něm.) 6-1 6-1
Laaksonen (Švýc.) - Čorič (Chorv.) 3-6 6-4 6-2
Džazírí (Tun.) - Mahut (Fr.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Bautista/Verdasco (Šp.) - Berdych/Petzschner (ČR/Něm.) 7-6(5) 4-6 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Kozoroh
Po neúplně vyvedeném začátku No1e a Vik zabojovali a nakonec dosáhli těsného vítězství. V dalším kole je může čekat nejlepší deblový pár světa Mahut/Herbert.
Reagovat
Krisboy
J11111111111111111111111111111111111111rka!!!!!!
Reagovat
kada.tom
Jirka dobře, že vyhrál, snad se zase chytne, i když jsem spíš skeptik. Hodně mě potěšil Taylor, který Pairea smetl. Naopak Borna je už nějaký čas ve velkém útlumu ...
Reagovat
darek.vrana
No, přetlačil je hodně silné slovo:).
Reagovat
janek_da
anderson není jihoamerický tenista
Reagovat
Lunej..
ma krizi a zajimalo by me, co ma za problem. Vedl 3:0 a je to v haji.
Reagovat
insanezy_
Nemelo by to spis pretlacil Oliva?
Reagovat
darek.vrana
Taky nevím, proč pan Zabloudil píše neustále Olivu, už je to pokolikáté...
Reagovat
Tornes
Přece Olivu podle vzoru ženu.
Reagovat
EllNino
on je ale Olivo ... takže podle vzoru město
Reagovat
bIbec
já sem už nějakou dobu ze základky a tak úplně nevím, mně to přijde prostě zapeklité. Pokud bychom to brali podle město, tak by to bylo koho čeho Olivo (ne Olivu), a to se mi taky moc nelíbí.

Jó, kdyby se jmenoval Oliva, tak by to byl předseda a koho čeho Olivu by bylo OK. Tuhle zapeklitost bych asi taky bral podle vzoru pán / koho čeho pána / Oliva (nebo Olivoa? :-))
Reagovat
EllNino
ne, prostě stejně jako Verdasco, Robredo ... takže Oliva, Olivovi, Olivu, Olivo, o Olivovi a s Olivem
Reagovat
bIbec
máš recht, když se nad tím člověk zamyslí, tak na tom nic zapeklitého není.. nevím, jestli jsme někdy na ZŠ řešili mužská jména končící na O. Asi jo, ale už si to nepamatuju.
Reagovat
VlS
Tak, a teď přechýlit na ženskou :-)
Reagovat
EllNino
my jsme z toho teď dělali zkoušku na vejšce, takže to mám z první ruky :D
Reagovat
darek.vrana
To je jasný, ale to přece není jako město.
Reagovat
EllNino
pán :) zmátlo mě to o v 1. pádě
Reagovat
Alexandria
Inac B.Paire celkom odpadava,asi nebude snaha otacat zapas
Reagovat
Alexandria
V hladisku je aj Nick Bollettieri na zapase T.Fritz vs B.Paire
Reagovat
mkubis17
dívat se na to ale moc nedá jak to tam pinká lážo plážo čekám dycky kdy si dá ještě ruku do kapsy když dává forhandy :D
Reagovat
Alexandria
B.Paire osetrovany,inac stylovy muz paci sa mi ale je to velmi nevyrovnany a cholericky clovek,vcera som naopak obdivovala K.Khachanova vs.T.Robredo ako hravo isiel nekompromisne za cielom a vyhral v dvoch setoch,teda K.Khachanov,velmi koncentovany vykon od K.Khachanova.Tiez fandim A.Zverevovi
Reagovat
Jabadu
Málem jsem omdlel.
Ale ono to jednou přijde. Člověk, který má tlapu jako gorila, se jednou prosadí.
O tom jsem přesvědčen!
Reagovat
Dobry-den
Top 10 už je na dosah!
Reagovat
Torn
To už spíš Šafi bude v TOP 10. :D
Reagovat
misa
Co se jí pořád směješ? Třeba v deblu už v desítce je :)
Reagovat
Torn
Já se jí nesměju, to pozor! Já Šafi fandim jako o život. Jen jsem konstatoval, že reálnější (momentálně) mi teĎ příjde posun Lucky do TOP10 než Veselka v TOP10, ale tak Šafi není nejmladší už, Veselka může překvapit. Celkově mne ten původní příspěvek pobavil. :)
Reagovat
VlS
No, tak na rozdíl od Jury tam už byla
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist