Veselý prohrál s Dustovem a sezona pro něj skončila. Pavlásek v Bratislavě postupuje

4. 11. 2014, 16:08
Aktuality 23
CHALLENGER BRATISLAVA - Jiří Veselý se sezonou loučí nečekanou porážkou. Na challengeru v Bratislavě nedokázal využít pozice nasazené jedničky a už v 1. kole vypadl s Uzbekem Dustovem. Spravit si náladu může už jen ve čtyřhře. Uspěl alespoň Adam Pavlásek, který vyhrál bitvu s domácím Mečířem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý letos začal hrát čím dál více na turnajích ATP a v první polovině sezony se mu dařilo. Devětkrát se dostal minimálně do 2. kola, v Düsseldorfu si poprvé zahrál v semifinále a do třetího kola postoupil na Masters v Indian Wells či ve Wimbledonu, kde vyřadil Monfilse.

Jenže od léta se začal trápit, navíc ho přibrzdily zdravotní problémy s achilovkou. Po Wimbledonu dosáhl největšího úspěchu minulý měsíc v Moskvě, kde si ve čtyřhře s Františkem Čermákem připsal svůj první titul na okruhu ATP. Dvakrát byl alespoň v semifinále challengeru, minulý týden si zahrál čtvrtfinále v Ženevě.

Nad síly jednadvacetiletého rodáka z Příbrami přitom byli průměrní tenisté. Veselý za poslední měsíc a půl prohrál se Stachovským, Darcisem, Gimenem-Traverem, Baghdatisem a naposledy dnes na challengeru v Bratislavě s až 148. hráčem světa Farrukhem Dustovem.

Veselý, 69. hráč světového žebříčku, měl zápas dobře rozehraný. Hned v úvodu se ujal vedení 3-0, víckrát už ale soupeře o podání neobral. První set sice bez potíží dovedl do vítězného konce, jenže na přelomu druhé a třetí sady nabídl dva brejkboly, ani jeden neodvrátil a nakonec o sedm let zkušenějšímu soupeři podlehl 6-3 3-6 4-6.

Turnaj v Bratislavě je pro Veselého posledním v sezoně. Ve slovenské metropoli ale ještě zůstává, zítra společně s krajanem Romanem Jebavým vstoupí do čtyřhry. Na úvod je čekají třetí nasazení Britové Colim Fleming a wimbledonský šampion z roku 2012 Jonathan Marray.

Naopak první kolo dvouhry dnes zvládl druhý český zástupce Adam Pavlásek, který zdolal v tie-breakové bitvě 6-7 7-6 7-6 domácího Miloslava Mečíře.

Oba hráči si dlouho drželi své servisy. První udeřil dvacetiletý Pavlásek, brejk na 4-2 ve třetím setu ale nepotvrdil a rozhodnout musela stejně jako v předchozích dvou sadách zkrácená hra. V ní český tenista prohrával 1-4, k žádnému mečbolu ale slovenského protivníka nepustil a nakonec dvou a půlhodinovou bitvu vyhrál.

O postup do čtvrtfinále se Pavlásek utká s Jimmym Wangem z Tchaj-wanu.

Ve středu čeká zápas prvního kola také Pavla Štauberta, jenž se do hlavní soutěže prodral z kvalifikace.

- CHALLENGER BRATISLAVA -
(Slovensko, tv. povrch / hala, 85.000 eur)
úterní výsledky (04. 11. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Pavlásek (ČR) - Mečíř (SR) 6-7 7-6 7-6
Dustov (Uzb.) - Veselý (1-ČR) 3-6 6-3 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Čermák/Erlich (2-ČR/Izr.) - Kudrjavcev/Nedovjesov (Rus./Kaz.) 6-4 4-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohuzel vesely presel do stagnace, a podle me svym pasivnim (obranarskym) stylem hry se moc velky posun nahoru cekat neda. Potreboval by si najit spickoveho trenera, ktery mu ukaze cestu
Reagovat
PH94
Já teda naopak od Veselého v příštím roce očekávám velký posun v žebříčkem :) Podle mě má všechny předpoklady být jednou hráčem top 10...všechno má svůj čas :)
Reagovat
darek.vrana
Taky bych to zas tak nepřeceňoval. Že na to má, ukázal na jaře, teď má menší krizi, což je normální. Nikdo se nevyvaruje výkyvů při cestě vzhůru. Navíc se mu daří hlavně na antuce, haly mu zatím zřejmě moc nesedí, takže počkejme na příští rok.
Reagovat
r.Fever
Gombos dneska s istotou, nebezpečného Dzumhura od stavu 3:3 sfúkol ako sa patrí. Miloš Mečíř mal dnes fakt smolu, že narazil na Pavláska vo výbornej forme, 29 es a X ďalších bodov priamo z podania. Klobúčik dolu.
Reagovat
r.Fever
A to ticho po premenenom mečbale Pavláska nemalo chybu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super, Adame, gratulka! Před měsícem jsem vedle něho hrál u nás v Bílovci na kurtech, a taky jsem čuměl, jak hraje.. Má na hodně! Jen tak dál!! :-)
Reagovat
hatatytla
takhle se bojuje a ne výkon a lá studenej psí čumák Veselky. Adam skvělej servis, dobrej pohyb a vyrovnané údery. Jediný nedostatek je asi absence killer shotu. Ale i tak by měl patřit k elitě, myslím tím top 50. Uvidíme za jak dlouho dozraje.
Reagovat
PH94
Pavlásek neskutečně!!!!! Adam nasázel neuvěřitelných 30 es..bravo! Smekám
Reagovat
Fandina
Hrál super, oba hráli pěkně!!!
Reagovat
PH94
Takhle jsem Adama ještě neviděl hrát :) Možná by neměl trávit celou sezonu na antuce...evidentně mu to na tvrdým padne
Reagovat
Fandina
Adam Pavlásek bojuje už 2 a půl hodiny s Mečířem v každém setu rozhoduje TB a teď je třetí. Adame pojď!
Reagovat
Fandina
Zajímavé je, že na tomhle challengeru v Bratislavě mají k dispozici oko. Na streamu není vidět, ale je slyšet, že je používáno.

http://new.livestream.com/ATP/slovakopen2014centrecourt
Reagovat
Fandina
a Adam vyhrál super a gratulkaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
aligo
nad tím jsem se taky zarazil... docela ironie... větší turnaje ne a challenger jo... :D :D
Reagovat
ptpc
Je to preto, lebo sa tam hráva aj DC.
Reagovat
Cico93
Zajtra hraje. Neskončil už náhodou?
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že ohlásil konec až s koncem letošní sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Veselka poslední dobou nemá formu bohužel,
Reagovat
nouma
Jirka i Káťa padli po třísetových bitvách. Pořád říkám naučte se vyhrávat ve 2 setech :D :D No nic konec sezony je pln překvapení i když od Katky sem nic neočekával když minulý týden získala titul. Tak ještě Fed Cup a pak příprava na Extraligu do Prostějova :D
Reagovat
Stan_Borowitz
bude pro ně jednodušší naučit se prohrávat ve dvou setech. To by mohla být první fáze, v níž by získali patřičné sebevědomí ze splnění vytčeného cíle.
Reagovat
Padme
:))
Reagovat
aligo
no jo no.. zas nějakej promovanej inženýr co ví všechno....
Reagovat
Stan_Borowitz
sinus, kosinus, deskriptiva
promovaní inženýři
kdo je tu inženýr ať s námi zpívá...

aneb Uvolněte se, prosím, pane kolego, holky nemaj rády týpky bez smyslu pro humor...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist