Veselý s Pavláskem vyhráli i čtyřhru a poslali Čechy do baráže

7. 4. 2018, 13:59
Aktuality 17
DAVIS CUP - Jiří Veselý a Adam Pavlásek po pátečních dvouhrách zvládli proti Izraelcům i dnešní čtyřhru. Jonathana Erlicha a Yshaie Oliela zdolali 2-1 na sety a poslali tak české tenistky do zářijové baráže o návrat mezi daviscupovou elitu.
© Česká sportovní

Čtyřhra se zpočátku vyvíjela jasně pro český pár, který prohrál první game, ale pak získal pět her v řadě. "Utkání na úvod vypadalo velmi hladce a jednoduše, ale pořád jsem nějak tušil, že se může zkomplikovat," uvedl Veselý.

Od začátku druhého setu se jeho vize naplnila. Oba domácí tenisté chybovali a nechali rozehrát především Erlicha. Veselý přišel o servis a zápas musel do třetí sady. Ještě v jejím úvodu vypadali Češi v křeči. "Měli jsme trochu štěstí, že jsme si dvakrát podrželi podání, protože jsem trochu jsem cítil, že jsou spíš lepší než my," řekl Veselý.

Za pomoci publika i televizního rozhovoru s Romanem Jebavým, který viděli před třetím setem v šatně cestou z toalety, zkoušeli hrát více po lajnách. "Říkal nám to už kapitán, ale víc jsme si to uvědomili." řekl Veselý.

Ve čtvrté hře získali po Pavláskově ráně Olielův servis, což rozhodlo. "Jsem rád, že jsme získali rozhodující bod a už můžeme být klidní," oddechl si Navrátil. "Jsem strašně rád, že jsme to dotáhli ve třech zápasech," řekl Veselý, který měl problém s pravým kotníkem.

"Čtyřhra byla těžká, protože se Izraelci ve druhém setu oklepali a byli lepší a jsem rád, že jsme to nakonec zvládli. Těšíme se na baráž a uděláme vše, abychom dostali zem do světovky," řekl Pavlásek, aktuálně 208. hráč světa.

První body získali Češi v pátečních dvouhrách. Domácí jednička Veselý ztratil s Edanem Lešemem jen jeden game a Pavlásek uspěl při své singlové daviscupové premiéře proti Dudimu Selovi. Za rozhodnutého stavu po čtyřhře prohrál debutant v soutěži Václav Šafránek v závěrečné dvouhře s Olielem 5:7 a 3:6.

Zápasy evropsko-africké zóny, do které Češi loni sestoupili ze Světové skupiny, se hrají pouze dva dny a každé utkání jen na dva vítězné sety.

Baráž se uskuteční 14. až 16. září, losovat se bude ve středu. Češi se nevejdou mezi nasazené a narazí na poražené z 1. kola Světové skupiny - Švýcarsko, Austrálii, Velkou Británii, Kanadu, Srbsko, Maďarsko, Japonsko nebo Nizozemsko.

"Šanci uspět v baráži máme a až ještě všichni vyspějeme, tak časem třeba máme kvality hrát Davis Cup na nejvyšší úrovni," řekl Veselý.

Tenisté začínají v soutěži novou éru bez bývalých opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, kteří se postarali o tituly v letech 2012 a 2013.

DAVIS CUP 2018, 2. kolo evropsko-africké zóny
páteční a sobotní výsledky (06. a 07. 04. 2018)
Česko - Izrael 3-1 | Ostrava (Česko), antuka / hala
Veselý - Lešem 6-0 6-1 ... 1-0
Pavlásek - Sela 3-6 6-3 6-1 ... 2-0
Pavlásek/Veselý - Erlich/Oliel 6-2 3-6 6-3 ... 3-0
Šafránek - Oliel 5-7 3-6 ... 3-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
adalv87
*****stačí ????
Reagovat
adalv87
Česko bude nasazene, tudíž můžeme narazit na Rakousko, Uzbekistán, Bosnu, Kolumbii, s ještě tam jsou asi dva týmy.mate info že špatných stránek.i v přímem přenosu bylo jasné řečeno že jsme nasazení.sraci se podívat na race Davis cupu.a jsme 14.a týmy před náma bujd hranou,nebo budou s námi nasazení
Reagovat
adalv87
Super kluci,jinak nevím kde jste vzaly že budem mezi nenasazenými?je to také naopak.budem nasazení a Austrálii a Švýcarsku se vyhneme
Reagovat
Frick
Člověk si pri porovnání s Gábinou uvědomí, jaká je Petra ohromná bojovnice. A bojovnice si prostě zaslouží více úcty než mávačka bílou vlajkou.
Reagovat
blixa
Co to zase meleš, ty vymaštěnej demente ???!!!
Reagovat
Pavol
Premiéra nášho nového kapitána Dominika Hrbatého tak nedopadla najšťastnejšie, ale určite sa dajú z tejto série nájsť aj pozitíva, na ktorých treba stavať do budúcna, čakajú nás teda boje o záchranu. Do hry zasiahli všetci naši hráči, ktorí bojovali veľmi tvrdo.

PS Okrem Lukáša Lacka ktorého Hrbatý s Kližanom odstavili.
Reagovat
Jan
Proč ho odstavili ? Jestli se jim to nevymstilo.
Reagovat
Kozoroh
Zajímavé zdramatizování série, otázkou je, jestli to bude stačit. Saša nemá moc šancí Rafu na antuce zdolat, musel by brát první set, bez něj Býka nezdolá. Kohli ještě nikdy neporazil Ferrera na cihle, ale dnešní Ferrer není tím, kým býval před třemi a více lety.
Reagovat
smazaný uživatel
Jyrka na hrad!
Další výhra tohohle nadčlověka...
Jyrka nemá konkurenci v tomhle světě!
Reagovat
Fandina
kluci, gratulka jste dobří. Z deblíka mám velkou radost a gratulka J1rkovi a Adovi. Super kluci, tak na podzim to zopakujte. A gratulka i kapitánovi, že to dobře poskládal a bylo to po třech zápasech. Takže moc držím palce do baráže. Pojďte!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
letityfanousek
kluci fajn, i Šafránek dobře, byl vyjukanej, ale líbil se mi
Reagovat
EllNino
Yschai Oliel přehrál Vaška Šafránka a Szombor Piros v Barlettě Zdendu Koláře v 1. kole kvaldy :/ ...
Reagovat
Jan
Ale potěšilo to.
Reagovat
Krisboy
Skvěle kluci, oba. Jasně, soupeř nebyl z nejsilnějších, ale ne vždy je jednoduché potvrdit roli favorita. Vy jste to dokázali a tím jste mi udělali radost. Hlavně vám přeju, aby vás to nakoplo i na ATP okruhu. V září pokračujem!
Reagovat
a.magerova
Tak tak... ono to pude... ;-)
Reagovat
Jan
Po druhém setu to vypadalo všelijak. Kdyby hráli zbývající dvouhry po prohraném deblu, mohl se naplnit scénář baráže s Nizozemskem. Ve světové skupině tito nemají moc co dělat.
Reagovat
jirkaS
pěkně Jyrka !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist