Veselý se po nemoci vrátil vítězně. V Istanbulu si připsal první letošní výhru na antuce

1. 5. 2018, 14:41
Aktuality 26
ATP ISTANBUL - Jiří Veselý se po vleklé nemoci na kurty vrátil vítězně. Čtyřiadvacetiletý Čech v prvním kole turnaje ATP 250 v Istanbulu porazil španělského kvalifikanta Daniela Gimena-Travera a slaví první letošní vítězství na antuce. O postup do čtvrtfinále si zahraje s dalším kvalifikantem Thiagem Monteirem z Brazílie.

Jiří Veselý se naposledy na turnajích představil na začátku dubna v Marrákeši, kde po pěti gamech vzdal pro nemoc Kyleovi Edmundovi. Zdravotní problémy trápily čtyřiadvacetiletého českého tenistu ještě skoro měsíc. Rodák z Příbrami se musel odhlásit také z challengeru v Tunisu a akce ATP v Budapešti.

Dnes se úspěšně vrátil na kurty. Na turecké antuce v Istanbulu v prvním kole nedal šanci Danielovi Gimenovi-Traverovi, kterého porazil hladce 6-3 6-1. Se španělským kvalifikantem srovnal vzájemnou bilanci a připsal si vůbec první letošní antukovou výhru.

Veselý sice nepotvrdil brejk z úvodního gamu, ale od stavu 2-3 na kurtu dominoval a vyhrál osm her v řadě. Jediné další zaváhání předvedl v pátém gamu druhé sady, kdy podruhé v utkání ztratil servis. Ihned se mu však povedl rebrejk a vzápětí na podání proměnil hned první mečbol.

Aktuálně až 84. hráč světa se ve druhém kole proti brazilskému kvalifikantovi Thiagovi Monteirovi pokusí poprvé od ledna a teprve podruhé v sezoně vyhrát dva zápasy na jednom turnaji. Monteira v obou předchozích soubojích porazil.

Největší hvězdou letošního ročníku istanbulského podniku ATP je Marin Čilič. Čtvrtý hráč světa a loňský šampion se jméno prvního soupeře dozví po skončení duelu mezi Malekem Džazírím a domácí divokou kartou Marselem Ilhanem.

• ATP 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 426.145 eur
úterní výsledky (1. 5. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (7-ČR) - Gimeno-Traver (Šp.) 6-3 6-1
Chardy (Fr.) - Basilašvili (8-Gruz.) 7-5 6-3
Dutra Da Silva (Braz.) - Albot (Mol.) 6-4 6-4
Monteiro (Braz.) - G. Melzer (Rak.) 6-2 3-6 6-1
Fabbiano (It.) - Južnyj (Rus.) 6-1 6-1
Lajovič (Srb.) - Millman (Austr.) 6-4 6-0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

26
Přidat komentář
Krisboy
Zdravý J1rka marně hledá na okruhu rovnocenného soupeře. Pohár mušketýrů je celkem reálný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nezakřikni to, aby nám zase neochořel.
Reagovat
Krisboy
To by byl pech, zrovna teď, v životní formě...
Reagovat
Stan_Borowitz
Když navíc dokázal porazit i v životní formě hrajícího Monteiru...
Reagovat
George_Renel
Důsledky bezlepkové diety?
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/985271-djokovic-jako-koukalova-ma-vazne-problemy-s-prijmem-potravy-tvrdi-expert.html#hp-sez
Reagovat
misa
Diety na h0vno.
Reagovat
ipko
niečo na tom pravdy je, ale ak sa pozrieme na tú Djokovičovu krízu, tak už trvá rok a pol aj keď tam bolo aj zranenie.. ja si myslím, že je to niečo ako Roger v 2013.. ak prídu víťazstvá, sebavedomie pôjde hore
Reagovat
hippos
bezlepkova dieta je substitucni, to ti nemuze zpusobit tyhle problemy
Reagovat
George_Renel
Mně tedy určitě ne. :-D
Reagovat
Kozoroh
Jistota, že Rafa vyhraje letošní RG, se zdá být v ohrožení. Veselka si na Pohár mušketýrů brousí zuby!
Reagovat
Fandina
To je fakt a já pořád přemýšlela, koho dám před RG ve Fantasy na vítěze!
Reagovat
turista
No Veselka nalomil Djokera, může nalomit i Rafu Nadala.
Reagovat
Stan_Borowitz
Zase se ukázalo, že zdravý J1rka neprohrává. Kdoví, kolik grandslamů už by dnes měl, nebýt neustálých nemocí a zranění, kterými je sužován.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to až neskutečná smůla, která nemá ve sportu obdoby. Rosický je proti němu zdravý člověk.
Reagovat
Patik
Ani jeden :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nikdo nemohl čekat jiný výsledek. Jyrka je nejtalentovanějším sportovcem historie a dneska to jasně ukázal. Vemeno-Traver se ho po zápase ptal, zda by mu Jyrka nedělal trenéra. Ten ale odmítl, protože se chce soustředit na svůj velký sen - překonat Federera v počtu vyhraných grandslamů.

JYRKA NA HRAD!
JYRKA NA HRAD!
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebýt zranění a nemocí, už by ho dávno překonal.
Reagovat
Kozoroh
Bude stačit, když vyhraje letošní RG.
Reagovat
Patik
Veselý sa tenisom pohybuje tak na úrovni priemerného kvalifikanta..nikdy nevyhrá ani Masters a nieto ešte Grandslam..to je taká pravdepodobnosť ako že Nadal prehrá v prvom kole RG trikrát 6:0
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak zrovna s J1rkou to není tak nepravděpodobné. Musí být ale J1rka stoprocentně zdravý a hrát svůj nejlepší tenis. To je pak neporazitelný. Ale Rafa vlastně taky, takže ten bude muset zahrát jen na 99,9 %, jinak by ten zápas nikdy neskončil.
Reagovat
Patik
Nechcem ho podceňovať ani ponižovať..ale ani stopercentne zdravý nato nemá..a Nadal by s ním pokropil antuku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na antuce se shodou okolností utkali v roce 2015 v Hamburku, Rafa tehdy vyhrál velmi těsným rozdílem (6:4 7:6). J1rka tehdy navíc nebyl stoprocentně fit a teprve sbíral zkušenosti mezi dospělými. Nesmíš zapomínat na to, že to byl právě J1rka, kdo odstartoval Djokovičův strmý pád.
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím, že Jyrka má to nejlepší před sebou, včera to byl výkon hodný krále. Vemeno-Traver nevěděl, kde je.
JYRKA NA HRAD!
Reagovat
Patik
Keby vyhrával nejaké turnaje pravdidelne..nejaké 500ky aspoň..a občas sa prebojuje do finále Masters tak to beriem..občas sa stane že kvalifikant vyradí svetovú jednotku alebo špičku..ale to je tak jeden zápas a dosť..a v ďalšom kole ho vyradil Monfils úplne s prehladom.
Reagovat
Stan_Borowitz
To už byl J1rka ale nemocný při tom zápase s Monfilsem.
Reagovat
Patik
Aj tak si myslím že nato nemá..ale to je len môj názor :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist