Veselý si poradil s Mischou Zverevem i v Monte Carlu

18. 4. 2017, 13:45
Aktuality 45
ATP MONTE CARLO - Jiří Veselý si znovu po pěti dnech poradil s Němcem Mischou Zverevem. I dnes na antukovém Masters v Monte Carlu zvítězil ve sou setech a postoupil do 2. kola. O zopakování loňského výsledku si zahraje se Švýcarem Wawrinkou.
Jiří Veselý

Jiří Veselý minulý týden vstoupil relativně úspěšně do antukové sezony, když v Marrákeši prohrál až ve svém prvním letošním semifinále s pozdějším šampionem Bornou Čoričem. V Maroku si připsal tří skalpy včetně Němce Mischy Zvereva, na kterého dnes narazil znovu po pěti dnech.

A také v Monte Carlu zvítězil v souboji levorukých tenistů o šest let mladší Čech. Třiadvacetiletý rodák z Příbrami pouze jednou neudržel svůj servis a po sto minutách hry vyhrál 7-6 6-3.

Veselý, který před rokem na monacké antuce šokoval výhrou nad tehdejší světovou jedničkou Novakem Djokovičem, si o obhájení loňského osmifinále zahraje s šampionem z roku 2014 a světovou trojkou Stanem Wawrinkou (h2h 0-1). Pro dvaatřicetiletého Švýcara to bude první zápas na antuce od začátku loňského června, kdy v semifinále Roland Garros podlehl Andymu Murraymu.

Na vítěze česko-švýcarského souboje už čeká uruguayský antukář Pablo Cuevas, který dnes přehrál 6-3 6-3 Portugalce Joaa Sousu a postupem do 3. kola dosáhl svého nejlepšího výsledku v Monte Carlu, kde teprve loni debutoval.

Jméno svého příštího soupeře po dnešku zná i Tomáš Berdych, který včera zdolal ve třech setech Rusa Andreje Kuzněcova. Český finalista z roku 2015 ve druhém kole narazí na německého veterána Tommyho Haase, s nímž má vyrovnanou bilanci 2-2.

Devětatřicetiletý Haas, který se letos vrací po více než roční pauze zaviněné operací ramena a absolvuje svou rozloučkovou sezonu, ve svém prvním zápase na monacké antuce po devíti letech začal snadným vítězstvím 6-2 6-3 nad Francouzem Benoitem Pairem. Teprve minulý týden v Houstonu si připsal první výhru po 21 měsících, dnes se dostal do druhého kola podniku Masters 1000 poprvé od května 2014.

Desátý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga dnes prohrál svůj první zápas od nedávného narození syna. V Monte Carlu francouzský semifinalista z let 2013 a 2016 nezvládl vstup do antukové sezony, když podlehl 7-6 2-6 3-6 levorukému krajanovi Adrianu Mannarinovi, který postoupil jako první do osmifinále.

Osmadvacetiletý Mannarino, aktuálně 56. hráč světa, ve svém jubilejním 20. souboji se soupeřem z Top 10 zaznamenal teprve druhou výhru. Jeho nejcennějším skalpem zůstává výhra nad tehdejší světovou osmičkou Wawrinkou v Miami 2015.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 4.301.125 dolarů
úterní výsledky (18. 04. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - M. Zverevem (Něm.) 7-6(3) 6-3
Pouille (11-Fr.) - R. Harrison (USA) 6-2 6-4
Haas (Něm.) - Paire (Fr.) 6-2 6-3
Müller (Luc.) - Robredo (Šp.) 6-2 6-2
Haase (Niz.) - Džumhur (Bos.) 6-3 6-2
Struff (Něm.) - Ruud (Nor.) 6-4 6-4
Lorenzi (It.) - Granollers (Šp.) 6-2 6-4
Chačanov (Rus.) - Mahut (Fr.) 6-2 6-4
Berlocq (Arg.) - Herbert (Fr.) 3-6 6-2 6-1
F. López (Šp.) - Medveděv (Rus.) 7-6(6) 7-5
Chardy (Fr.) - Čorič (Chorv.) 7-6(3) 3-6 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (2-Srb.) - Simon (Fr.) 6-3 3-6 7-5
Mannarino (Fr.) - Tsonga (7-Fr.) 6-7(3) 6-2 6-3
Goffin (10-Belg.) - Almagro (Šp.) 7-5 6-1
Cuevas (16-Urug.) - Sousa (Portug.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
Fandina
Veselku, je tedy vetsi problem, nez kohokoliv jineho. Listky na Noleho se Simonem, na Congu s Mandarinkou atd. tedy na centr koupi to neni problem, ale na J1rku ano. Hral na kurtu cislo 11, bylo tam 160 az 2oo sedacek, obsazeno maximalne tretina az pulka, Ale nepousteli tam. Nakonec jsem musela dojit do informaci a na zaklade telefonatu se tam dostala. J1rka byl lepsi nez M. Zverev a jsem rada, ze vyhral. Uvedomila jsem si zase, že je to obr, vlastne ma vsechny predpoklady pro to, aby vyhraval, podani pohyb, rany, tak snad to jeste proda a bude vyhravat. Dneska gratulka, libil se mi.
Reagovat
Fandina
Predpokladam, ze tam mel Jirka trenera a take jsem tam zaregistrovala urcity pocet Cechu a mezi nimi manzele Cernoskovi.
Reagovat
Jabadu
Nech to tam Jirka vyhrá celé! ... Fandinko, máš plnou důvěru Kvitova ultras a přilehlých fanklubů. Jsi naše sluníčko. Piš, střádej, přijde den ... zúčtujem spolu!
:-)
Reagovat
Fandina
Zítra se vracim domu, ale J1rka se mi fakt zda dobry, celkove, pohyb, udery, cekam, kdy to zacne prodavat v realu.
Reagovat
Jabadu
Já pořád nechápu, jak dvoumetrovej chlap s postavou a silou gorily může být tak úspěšný na antuce. Tss ... to je mimo zákony Newtonovy fyziky.
Ale mám z toho radost. Já jsem vám to říkal!
:-)
Reagovat
horska.kraslice
Zajímavá informace ohledně organizačních záležitostí na kurtu 11. Pořadatelé snad kašlou na příjmy ze vstupného? Napadlo mě ještě, že by tam bylo tolik míst pokrytých permanentkami (na které jejich držitelé nepřišli)? Anebo prostě po začátku zápasu chtěli pořadatelé striktně zajisit klid v hledišti a už tam nikoho nepustili?
Reagovat
Fandina
Na kurt pořadatelé pouští když se hraje jen o pauze mezi lichými game, kromě prvního v setu a potom o pauze mezi sety. A to platí všude, na všech zápasech, na GS i třeba na ITF. Tady to nebylo jinak.
Jiné bylo to, že na takovémhle velkém turnaji se do areálu nedostaneš bez vstupenky a ta platí na určité kurty, centr atd.. Tam máš konkrétní místo, kde budeš sedět. A pak se prodávají třeba vstupenky jen na ostatní kurty, kde nemáš místo, ale jdeš se dívat co tě zajímá a sedneš si, pokud je tam místo. A nebo jsou tyhle kurty příslušné určité vstupence.
A já jsem měla vstupenky na centr a když jsem se chtěla jít podívat na jiný kurt, tak jsem mohla, když tam bylo volno, tak mě tam pustili. Ale na zápas Jirky jsem se nemohla dostat, až když jsem došla do informací, že tam je volno a nepouštějí tam, přitom byl zájem od lidí tam jít. Nakonec jsem se tam dostala. Ale byl to boj.
Reagovat
Nola
Nole to nastastie zvladol, Gilles nedopodaval, on dokaze trapit svojim stylom, vsetkych spickovych hracov, najma ich... Simona mam rada, ale dnes vratil lopticky aj z tribuny, naviac Novak tam supal chyby ako na beziacom pase, sem-tam to bolo pri pokuse o winner, snad sa bude zlepsovat
Reagovat
VlS
Na pomalým povrchu je Giles strašnej soupeř.
Reagovat
a.magerova
Navíc, páska dnes hrála s Nolem... :-/
Reagovat
Nola
:D presne naopak
Reagovat
a.magerova
No co jsem koukla, tak páska pomohla Nolemu, zvláště když Gil podával na vítězství a 2x ho páska zradila... :-/

Ale přiznávám bez mučení, že jsem u toho zápasu neseděla celou dobu... ;-)
Reagovat
janek_da
pro jistotu bych to mučeníčko aplikoval
Reagovat
a.magerova
Reagovat
VlS
Nó, já nevím, abys to přežil :-)
Reagovat
a.magerova
No no... zatím všichni přežili... i Ty... :-P
Reagovat
blixa
No počkej, to si ale ještě neměla ty nový elektrický hračky .. víš který ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš... už jsem se Ti za TO přece tolikrát omluvila... :-P

Konečně jsem si přečetla i návody... ;-)
Reagovat
a.magerova
https://media.loupak.cz/soubory/obrazky_n/_vlastni/2_2016/cd8d3c30e0267552d0e0019f98cea9e4.jpg
Reagovat
blixa
:D :D Jojo ...
Reagovat
janek_da
Myslíš, že by mi svázaná a.magerova něco udělala? No, je fakt, že tlak by šel nahoru, ale já ho mám jinak spíš nizký, takže ok.
Reagovat
janek_da
možná tě to překvapí, ale nejlepší je v hale
Reagovat
Krisboy
Allez Gilles Allez!!!
Reagovat
Torn
Ty Gillovi vykáš?:D
Reagovat
Krisboy
Určitě ne záměrně, moje znalosti franštiny jsou velice chabé. Ale myslím, že allez vykání tedy není...snad nám to osvětlí nějaký frankofil, chodí-li sem nějaký takový?
Reagovat
mahycek
Tak jasně s rezervou, ale k penězům bude mít blízko. Vůbec Hrdličkovi nevěřím, divím se, že je Karolína tak naivní. Je to nebezpečné.
Jinak, aby Djoko nedopadnul, jak s Veselkou.
Reagovat
a.magerova
Je plnoletá.... její prachy, její rozhodnutí... maximálně se o to mohou zajímat její rodiče, né my... ;-)
Reagovat
VlS
Jako blbka rozhodně nevypadá. Její prachy, její rozhodnutí, který navíc vůbec neznamená, že mu svoje prachy odevzdala.
Reagovat
mahycek
Karolíně Plíškové bude spravovat konto a dělat manažera Hrdlička !?!?!? To nedopadne dobře, až zamilovanost vyšumí !!! S Černoškem se rozešla .
Reagovat
blixa
Zase brzdi s tou správou konta :D Český bulvár. Bude se jí starat o český marketink a tuzemské smlouvy. Takže nic podstatného.
Reagovat
misa
Myslíš si, že je ve světě o ni velký zájem?
Reagovat
blixa
Tak "velký" asi ne, ale oproti našemu rybníčku to přeci jen bude finančně jinde.
Reagovat
Tuttovka
Můžu se zeptat, jestli jste někde zaregistrovaní na streamu. Mám totiž problém s se serverem batmanstream, který mi z ničeho nic přestal přehrávat zápasy a tvrdí mi, že nemám upradovat svůj flash player, ale já jej mám aktualizovaný. Stalo se vám to také, a jak jste to tedy řešili. Nejde právě o to, že se musím registrovat? Předem děkuji za odpovědi.
Reagovat
Haitik
Mě se tohle s batmanstream taky stalo.. Ale jen v chromu, v jiném prohlížeči normálně jede.. :-)

Ale naučil jsem se používat tenhle stream.. :D
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=OTcxOTY%E2%84%96f&c=en&i=eWl2bW9iZGlzaA%E2%84%96f%E2%84%96f
Reagovat
Pe3k
Ser na betmena sou jine a lepsi streamy.
Reagovat
a.magerova
Když v MC nehraje můj A-tým, tak upřu zrak na můj B-tým:
Tommy R :-/
Tommy H :-))
Adriane, kurňa nedej se !!!
Feliciano, musíš !!!
Gillesi, překvap mě ;-)
Davide, věřím Ti !!!
Reagovat
Kozoroh
A co Babrinka? Zapomněla jsi na něj? :-P
Reagovat
a.magerova
Hraje až zítra.... dnes leží někde na fotelu... k tomu mé dnešní fandění nepotřebuje... :-P
Reagovat
Fandina
Na fotelu nelezel, potil se na treninku pred zraky divaku, vcetne me a mel pekne triko. :-)
Reagovat
Lunej..
gratuluju, čekala jsem, že tě Míša utahá :) Jinak mi ještě udělal radost Tommy, naopak Miluláš měl zřejmě jiné plány než hrát dál na antuce. Škoda.
Reagovat
Krisboy
Loni Nov4k, letos to odnese Standa. J1rka nezná slitování.
Reagovat
blixa
Nezná. Jeho pinkání usmrtí každého !!!
Reagovat
SubOptikT
Staníkova smůla je, že nemohl letět na challenger do Číny, kde by měl šanci na úspěch. Teď dostane od J1rky výprask a to beztak ještě před Donnou ...
Reagovat
Krisboy
Chudák.
Reagovat
Pe3k
Standa uz dojel...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist