Veselý si v Braunschweigu zajistil posun do Top 100 a start na US Open

4. 7. 2013, 20:04
Aktuality 6
Jiří Veselý se krátce před svými dvacátými narozeninami posune poprvé v kariéře do první stovky světového žebříčku. Dosáhne toho díky postupu do semifinále antukového challengeru v německém Braunschweigu, kam se dnes probojoval po vítězství nad Kazachem Golubjovem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý si v Braunschweigu zahraje o své čtvrté letošní challengerové finále. Český tenista dnes porazil Kazacha Andreje Golubjova hladce 6-0 6-4. Český tenista, který momentálně figuruje na 109. místě žebříčku ATP, se v zítřejěším semifinále utká se Srbem Filipem Krajinovičem, až 444. hráčem světa. 

Dnes další skvělý zápas. Byl to znovu zápas, který měl pro mě velkou hodnotu a na kterém mi hodně záleželo. Tento zápas mě s jistotou posunul do první světové stovky! Zitra Krajinovič, mám mu co vracet," napsal Veselý na Facebook.

Příbramský rodák, který předloni vyhrál juniorku na Australian Open, už letos vyhrál challengery v tureckém Mersinu a Ostravě, ve finále v Prostějově podlehl Radku Štěpánkovi. Po letošní grandslamové premiéře na Roland Garrosi se také může těšit na start na US Open, kde se poprvé dostane přímo do hlavní soutěže. V Paříži prošel kvalifikací, ve Wimbledonu se mu to nepovedlo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
a bude to k vidění na streamu. Doufám, že Jirka Krajinovicovi vrátí tu nečekanou porážku ze Samarkandu i s úrokama ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulácia Jirko, máš peknú hru, do stovky určite patríš !
Výborný výsledkový posun od začiatku roka :)

Na jeseň už snáď pravidelne turnaje ATP.
Reagovat
Frick
že Berdič porazil v jeho věku Fedexe...

Nicméně určitě to s nim vypadá dobře. Třeba jednou vyhraje GS....
Reagovat
historik
Je to skvělé, přeji ať se dál daří.
Reagovat
Fandina
tak to jsou výborné zprávy o Jirkovi Veselém. Tak ať se pořád daří a postupuje. Jirko pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to skvělé, že se mu daří. Je velkým příslibem pro budoucnost českého tenisu, a jeho žebříčkový posun je letos famózní.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist