Veselý v Antalyi poprvé v sezoně postoupil do semifinále

28. 6. 2018, 14:32
Aktuality 25
ATP ANTALYA - Jiří Veselý postoupil na turnaji ATP 250 v Antalyi do svého prvního letošního semifinále. Rodák z Příbrami v dnešním čtvrtfinálovém souboji přehrál Nikoloze Basilašviliho z Gruzie. O první finále od dubna 2015 a celkově třetí v kariéře si zahraje s Damirem Džumhurem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý ihned po rozchodu s trenérem Jaroslavem Machovským dosáhl na nejlepší letošní výsledek. Na své první letošní akci na trávě v Antalyi ve třech zápasech neztratil jediný set. Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami vyřadil Thompsona, nasazeného Verdasca a v dnešním čtvrtfinále přehrál 7-6(5) 6-2 Nikoloze Basilašviliho.

V sedmé hře měl přitom český tenista namále, jelikož na servisu čelil stavu 0-40. Všechny tři brejkboly však odvrátil a od té doby měl zápas pod kontrolou. Ve dvanáctém gamu sice brejkbol a zároveň setbol neproměnil, nicméně pro vedení 1-0 na sety si došel v tie-breaku, který vyhrál poměrem 7-5.

Druhou sadu odstartoval Veselý brejkem a na podání dohromady ztratil jen čtyři fiftýny. Další brejk si připsal po skončení sedmé hry a vzápětí na servisu proměnil hned první mečbol.

Veselý si tak poprvé v letošní sezoně zahraje semifinále na okruhu ATP. Zároveň si v Antalyi zajistil návrat do první stovky světového hodnocení. O své třetí kariérní finále a první od dubna 2015 bude bojovat proti Damirovi Džumhurovi, s nímž prohrál všechny tři předchozí souboje.

Bosenský tenista, který na turecké trávě plní roli nasazené dvojky, si ve čtvrtfinále poradil po setech 6-4 6-1 s Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem.

Adrian Mannarino se přiblížil zopakování loňské finálové účasti. Nejvýše nasazený ve čtvrtfinále porazil 7-6(3) 6-4 Joaa Sousu a podruhé v sezoně postoupil do semifinále. V něm se o první letošní finále utká s Gaëlem Monfilsem.

Monfils ve čtvrtfinále potvrdil roli favorita, když porazil 7-6(3) 6-4 Guillerma Garcíu-Lópeze a bude útočit na druhé letošní finále. S Mannarinem se i potřetí střetne na trávě.

• ATP 250 ANTALYA •
Turecko, tráva, 426.145 eur
čtvrteční výsledky (28. 6. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Veselý (ČR) - Basilašvili (Gruz.) 7-6(5) 6-2
Mannarino (1-Fr.) - J. Sousa (6-Portug.) 7-6(3) 6-4
Džumhur (2-Bosna) - Herbert (Fr.) 6-4 6-1
Monfils (4-Fr.) - García-López (Šp.) 7-6(3) 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo!
Reagovat
Nola
Eastbourne nema chybu
clanok od vypadnutia Andyho ziadny.... Lacko si kraca pre titul, favoriti su vonku, neuveritelne
Reagovat
Krisboy
Lacko - Zverev bude pěkné finále, ale Lukáš to bude mít těžký.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ceckynáto dnes zase vyučí, toho chlapa už mimo top 10 nikdo neporazí :))
Reagovat
Hector.Salamanca
Já mu ten úspěch upřímně přeju, ale hraje příšerně. Ten zápas jsem dneska viděl, on vlastně ani neví, jak vyhrává, i na trávě hraje tu svou příšernou obranou ťukanou, bez konečnýho úderu, bez snahy jít do tlaku, fakt z toho bolej oči. Jediný co, tak mu chodí servis. Jinak vrací, vrací, vrací. Na Basilašviliho to stačí, na Džumhura možná bude taky, na nikoho lepšího to ale stačit nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Hrá čo potrebuje. Pre neho je kľúčový zápas 15.7...Neplytvá energiou..
Reagovat
turista
To že umí vracet je důležité. Jistě by to chtělo navíc zabijácký úder na konec výměny jako to dělají hráči z první desítky.
Reagovat
smazaný uživatel
tak nakonec, to zakladni pravidlo toho tenistu je... to proste vratit na druhou stranu:) Nejlepe do kurtu a ne mimo kurt...:)
Takze jak to vrati vsechno na 100%,,, stane se neporazitelnym...
Reagovat
Hector.Salamanca
Ale tak já to vlastně ani nerozporuju, je tu v semifinále, tak to asi funguje, ale prostě mě to přijde hrozně škoda, když takhle velkej chlap hraje tohle, když by přitom moh trochu přitlačit, on je navíc i šikovnej, na síti dovede pěkně zahrát, ale prostě ten potenciál tam je mnohem větší. Hejbe se sice dobře, ale hrát tohle na takhle rychlým povrchu je divnost.
Reagovat
turista
No pravidla vracet donekonečna se držel i kdysi Djoker. Dokonce i v soubojích s Rafou Nadalem čekal na to až udělá antukový král chybu. A když soupeři nechybovali tak vypálil FH nebo BH jako z praku, soupeře zahnal do úzkých a pak výměnu zakončil svým oblíbeným BH po čáře.
Reagovat
Nenela
Jirka super!! Pojd pojd pojd, jeste jsi nezrezivel!
Reagovat
gigin
vítězí jen velikáni. Grats J1rkovi k vítězství a Géniovi k postupu do MD na W. IN J1RKA AND ERNESTS WE TRUST!!
Reagovat
Krisboy
Jj, alespoň na travnatých kurtech je ještě vsechno v pořádku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně. Jediní dva opravdoví tenisti na okruhu.
Reagovat
turista
Džumhur v SF je hratelný!
Reagovat
turista
Jirko pojď! Držíme pěsti. Druhý titul ATP by byl fajn.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediny hrac, ktorého zajtra nebude zaujimat zreb Wimbledonu je Jirka Vesely..

Je to on, koho bude Federer s Nadalom s malou dušičkou po zrebe hladat vo svojej stvrtinke. A to je dobre. Jirka je spat.
Reagovat
EllNino
mu zachraňují sezónu ... snad už to teď půjde jen nahoru
Reagovat
Krisboy
Skvěle, J1rko! A hraj takhle pořád, nejenom jednou za sezonu, ju? Tomáš se pomalu chystá do důchodu, tak tě potřebujeme!!! Go go go!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
J1rkova hra ožívá a s ní i stará dobrá J1rka Army.

Pojď, pojď, pojď! Vamos, vamos, vamos! Chum jetze, chum jetze, chum jetze! Ajde, ajde, ajde! Pome, pome, pome!
Reagovat
Krisboy
Cmon, cmon, cmon!
Reagovat
Lasicka
.... zřejmě nějaký dobrý oddíl !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
vy tomu Veselemu tak nakladate,ze mu zacnem fandit aj ja:)
Reagovat
Krisboy
Vítej v klubu!
Reagovat
janek_da
v 7:30 předávám stráž na dalších 12hodin. Úkol: banovat pisatele hejtů na J11111111ř111111kaaaaa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist