Veselý v dohrávce dokonal obrat a je v osmifinále, čeká ho Nadal

29. 7. 2015, 11:38
Aktuality 25
ATP HAMBURK - Jiří Veselý otočil v Hamburku zápas prvního kola s Andreasem Haiderem-Maurerem. Český tenista včera prohrál v utkání, které bylo vinou nepříznivého počasí dvakrát přerušeno, úvodní dějství 3-6, ve druhém setu ale dominoval a vynutil si tak třetí sadu. V dnešní dohrávce pak nadělil Rakušanovi 'kanára' a po výhře 3-6 6-1 6-0 postoupil do osmifinále. V něm narazí poprvé v kariéře na Rafaela Nadala.
Jiří Veselý

Souboj mezi Jiřím Veselým a Rakušanem Andreasem Haiderem-Maurerem byl včera v Hamburku vinou nepříznivého počasí dvakrát přerušen a třetí set se dohrával až dnes. Český tenista včera prohrál první sadu 3-6, ve druhému setu, který byl v úvodu na několik desítek minut přerušen, ale na kurtu dominoval a získal ho poměrem 6-1, čímž si vynutil třetí dějství.

V něm dnes dvaadvacetiletý Čech Rakušana třikrát brejknul, za stavu 5-0 pak odvrátil tři brejkové šance Maurera a nepovolil mu tak ani jeden game. Po vítězství 3-6 6-1 6-0 tak Veselý na německé antuce prošel do osmifinále, v němž poprvé v kariéře narazí na Rafaela Nadala.

Svůj první zápas v německém Hamburku odehrál až dnes také pátý nasazený Pablo Cuevas, jenž v prvním kole přehrál Argentince Diega Sebastiana Schwartzmana 7-6 6-4.

Už do čtvrtfinále naopak v Německu postoupil Brit Aljaz Bedene, který ve druhém kole vyřadil turnajovou trojku Roberta Bautistu-Aguta, kterého porazil v letošní sezoně už podruhé. 67. hráč světa vyhrál nad Španělem, jemuž aktuálně v žebříčku ATP patří 23. příčka, dvakrát 7-6.

Ve čtyřhře Veselý neuspěl
Zatímco ve dvouhře Jiří Veselý v Hamburku dnes postoupil do osmifinále, ve čtyřhře spolu s Němcem Florianem Mayerem prohráli své první utkání. Česko-německý pár nestačil na třetí nasazené duo Jamie Murray/John Peers, s nimiž prohráli 6-7 2-6.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1,407.960 eur
středeční výsledky (28. 07. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo: •
Veselý (ČR) - Haider-Maurer (Rak.) 3-6 6-1 6-0
Cuevas (5-Urug.) - Schwartzman (Arg.) 7-6(4) 6-4
Dvouhra - 2. kolo:
Bedene (Brit.) - Bautista-Agut (3-Šp.) 7-6(2) 7-6(9)
Čtyřhra - 1. kolo:
Murray, Peers (3-Brit./Austr.) - Veselý, Mayer (ČR/Něm.) 7-6(5) 6-2

Komentáře

25
Přidat komentář
vrabejka
Nadal je nemastny neslany skoro i Labilni Verdasco ho porazil. Nevim jestli s takovym tenisem muže uspět na grandslamu. Když se Jirka nesesype tak ho porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
tady někdo anti-tommr-uje :-)
Reagovat
marta
Hodně štěstí proti Rafovi Jirko :) Ať se daří!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je zajímavé, že ačkoli výkonnost Nadala klesá jak rtuť teploměru v prosinci na Sibiři, stále jsou na něj vypisovány kurzy téměř stejné jako v období, kdy prakticky neměl konkurenci.

Pro zajímavost, poslední zápas, který vyhrál v roli kurzového outsidera, byl 11.8.2013 s Djokovičem. Tedy téměř před dvěma roky!

Oproti tomu od té doby stihl prohrát mj. zápasy v kurzech: 1.12, 1.21, 1.19, 1.12, 1.09, 1.11, 1.17, 1.07, 1.07, 1.12, 1.05, 1.09, 1.14, 1.08, 1.2, 1.2, 1.1 (kurzy beru ze zdejší databáze výsledků). Ještě předtím dokázal DVA ROKY PO SOBĚ prohrát ve Wimbledonu v kurzu 1.01, což je zřejmě nepřekonatelný rekord.

Dalo by se s nadsázkou říci, že chce-li někdo zbankrotovat, jsou sázky na Rafu nejsnazší cesta, protože kurzově přeceňovanější hráč v historii tenisu, resp. tenisového sázení, asi nebyl... :)
Reagovat
George_Renel
No ale na dnešní mač s Veselým kurs sedí. Jirkův nedůrazný tenis nemá na Rafu šanci. Tam platí jen rychlost, důraz a přesnost. Jirka ty oblou ky přes svou výšku zabíjet neumí.
Reagovat
Roger_Federer
Dovolim si oponovat, doufam, ze to takle budou vypisovat jeste aspon rok..
Sazet v tech kurzech proti Rafovi(ktery prohrava) je hezka prace.
Ovsem je opravdu potrebu si umet vybrat soupere..
Vesely ho samozdrejme muze porazit, ale osobne tomu neverim..
Pokud by ses v tom pitval dal, zjistil bys ze Hcp-6 na Veseleho je za 1,46(smesny kurz na to ze Vesely muze prohrat az o 6 gemu)..Coz znamena ze se spise ocekava ze ho Nadal rozbije a vyhraje o 7 a vice gemu..
Reagovat
smazaný uživatel
... jestli vítěz 14 grandslamů může bejt přeceňovanej
Reagovat
Mayo
Tvoja hlava je precenovana.
Reagovat
EllNino
Radek zvládl Eubankse 6:2 6:2 :) tak a teď na Izzyho
Reagovat
smazaný uživatel
vraždění neviňátek...
Reagovat
Fandina
Benoit Paire Tommy Robredo byl super zápas, viděla jsem dva poslední sety a Benoit jako obvvykle krásné rány a pak i chyby. Nakonec to vyhrál. Takže super a držím palce dál. Ráda se na jeho hru dívám.
Reagovat
Fandina
Z Jirky mám radost a moc držím palce proti Rafovi. Veselko pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn slyset Basu i mimo GS. Ackoliv je Tv Hovna na Ho.no tak se musi nechat, ze maj dva nej tenisove komentatory v CR.
Reagovat
gigin
Mají.
Reagovat
Frick
Není to správně kontrabas?
Reagovat
gigin
je taky celkem dobrý mašťák. Se ani nedivím, že si s ním včera Gulbis uhrál seta.
Reagovat
smazaný uživatel
není pro Jirku žádnej soupeř :-)
Reagovat
panzer.dragon
super, zápas rafa jirka bude parádní
Reagovat
slacker
jen aby rozhodci piskali rovinu a nepripiskavali prominentovi :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Měli by povolat Carlose Bernadése.
Reagovat
Frick
Los byl k němu do 1. kola skutečně "krutý"
Reagovat
tommr
o to horší má ale los ve druhým kole ... :(
Reagovat
slacker
slava, aspon neco
Reagovat
Pavol
Andreas Haider-Maurer ten prehrava pekne ani nevzda ako som unho zvyknuty. Zakonci to kanarom a je spokojny oddychnuty.
Reagovat
MarcelPersch
pobavils :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist