Veselý v Eckentalu vyhrál české derby proti Forejtkovi

1. 11. 2021, 21:38
Aktuality 5
CHALLENGER ECKENTAL - Jiří Veselý na halovém challengeru v Eckentalu zdolal v prvním vzájemném duelu 6-1 5-7 7-5 o osm let mladšího krajana Jonáše Forejtka. Ve druhém kole se předloňský šampion a letos druhý nasazený utká s domácím Bachingerem, nebo Italem Vavassorim.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý po US Open startuje pouze na challengerech a program nebude měnit ani před prosincovým Davis Cupem. Před čtyřmi týdny triumfoval ve francouzském Mouilleronu-Le-Captif, na následné akci v Ismaningu ale vypadl hned v prvním kole s Martererem. 

Dnes na dalším halovém challengeru v Německu už odstartoval vítězně. 28letý rodák z Příbrami si v prvním vzájemném duelu poradil s o devět let mladším krajanem Jonášem Forejtkem, kterého porazil 6-2 5-7 7-5. 

86. hráč světa Veselý ve druhém setu za stavu 3-2 nevyužil dva brejkboly, od stavu 5-4 prohrál 12 z 13 výměn a musel do třetího dějství. V něm neudržel vedení 5-2 a po nevyužití tří mečbolů v řadě Forejtek vyrovnal. Zkušenější z dvojice Čechů ale nakonec přeci jen strhl vítězství na svou stranu.

Ve druhém kole se bývalý 35. muž žebříčku ATP Veselý střetne s Němcem Matthiasem Bachingerem, nebo Italem Andreou Vavassorim.

Zítra do turnaje vstoupí ještě Tomáš Macháč, kterého čeká souboj s Britem Jackem Draperem.

• CHALLENGER ECKENTAL •
Německo, tv. povrch / hala, 44.820 eur
pondělní výsledky (01. 11. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (2-ČR) - Forejtek (ČR) 6-2 5-7 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Stan_Borowitz
klasicky. V prvním setu soupeři ukáže, že ho může poslat balit kufry, kdykoli se mu zlíbí. Pak začne myslet na diváky a v tomto zápase i na krajana na druhé polovině dvorce. No a nakonec je z toho drama s otevřeným koncem.

Tak se píše historie.
Reagovat
com
se hraje master v Parizi a Jirka zase sbira drobny v nakym zapadakove smile
Reagovat
majkl005
není to sobec, hodnej klučina to je...dává šanci i ostatním smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No Jonášovi dal jenom šanci na setsmile
Reagovat
majkl005
to nesnáším...když hned v prvním kole se hraje vlastně největší šlágr turnaje :( zápas hodnej finále GSka...ale tam by se J1řa nevybičoval, neměl by motivaci, marná sláva smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist