Veselý v Istanbulu vydřel čtvrtfinále, v něm ho čeká Čiličův přemožitel

3. 5. 2018, 20:39
Aktuality 14
ATP ISTANBUL - Jiří Veselý postoupil na antuce v Istanbulu do čtvrtfinále, přestože s brazilským kvalifikantem Thiagem Monteirou prohrával ve třetím setu 2-5 a celkem třikrát se ocitl dva míčky od porážky. O první letošní semifinále si český tenista zahraje s Tunisanem Malekem Jazírím, který překvapivě vyřadil světovou čtyřku a obhájce titulu Marina Čiliče.
Jiří Veselý

Začátek antukové sezony zkomplikovala Jiřímu Veselému nemoc. V Marrákeši odehrál pouze pět gamů, z challengeru v Tunisu a podniku ATP v Budapešti se musel odhlásit. 

Připravený Veselý dorazil až do Istanbulu, kde teprve podruhé v sezoně vyhrál dva zápasy po sobě a postoupil do čtvrtfinále. Po hladké výhře nad Španělem Danielem Gimenem-Traverem dnes vydřel třísetové vítězství proti dalšímu kvalifikantovi Thiagovi Monteirovi.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami nad o rok mladším Brazilcem zvítězil 6-2 2-6 7-6 a vyhrál tak i třetí vzájemný zápas. Byl však blízko porážce, celkem třikrát pouhé dva míčky. Vývoj třetího setu musel otáčet ze stavu 2-5. 

O první letošní semifinále si 84. hráč světa Veselý zahraje s o deset let starším Malekem Jazírím, s nímž ve dvou vzájemných střetnutích neztratil ani set. Čtyřiatřicetiletý Tunisan se dnes postaral o nečekané vyřazení nasazené jedničky a loňského šampiona Chorvata Marina Čiliče, kterého přehrál 6-4 6-2.

Čtvrtý hráč světa Čilič, který se v sobotu oženil, tak od porážky ve finále Australian Open pokračuje v nevýrazných výsledcích, neboť za poslední tři měsíce vyhrál jen sedm utkání.

• ATP 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 486.145 dolarů
čtvrteční výsledky (03. 05. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (7-ČR) - Monteiro (Braz.) 6-2 2-6 7-6(3)
Jazírí (Tun.) - Čilič (1-Chorv.) 6-4 6-2
Fabbiano (It.) - Džumhur (2-Bosna) 6-2 0-6 6-2
Chardy (Fr.) - Lajovič (Srb.) 4-6 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Krisboy
Proti no name hráčům to J1rkovi nikdy moc nešlo. I proto ho mám rád, mám to totiž stejně. Ve čtvrtfinále musí J1rka neustále myslet na to, že Jazíri porazil Čiliče, to by mu mohlo pomoci alespoň trochu se namotivovat. Co si budeme povídat - střihnout si pár pouťových zápasů se před Paříží může hodit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevím, přemožitel Čiliče, to asi nebude jako motivace stačit. Přímo s Čiličem by to asi bylo na pohodu, ale takhle... vidím to tak pade na pade.
Reagovat
Torn
No motivace. Jirka by si především měl uvědomit, že pinkačka v jeho podání, když se neumí hýbat, je trochu o ničem.
Reagovat
jurasekh
...to jsem rád, že většina z nás mála, co zde píšeme, mu to přeje! tenis bezesporu hrát umí. A doufám, že mu bude i dále fungovat hlava a vůle tak, jako v tiebreaku a ne na začátku 2.setu... A že se najde vždycky nějaký vůl, který nic neumí, než kritizovat (J-Gat ), to je už jen smutný a bagatelní fakt :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jyrka se nenechá odradit podobnými hlupáky. Patří na hrad a tady to každý ví. A bude mít na Venclu sochu.
Reagovat
turista
Naprostý souhlas. Jirka tenis umí a potřebuje jen zvednout psychiku, vše pak bude OK a tituly přijdou. Titul z Istanbulu by mu moc pomohl.
Reagovat
letityfanousek
šance na solidní výsledek pro Jiříka
Reagovat
Torn
Přeju mu to, snad dojde daleko, sice hráči nejsou úplně marní, ale pokud chce Jirka někdy porazit, tak i takové hráče by měl porážet celkem s jistotou, protože další soupeř už bude silnější. Jinak pavouk je pro Jirku docela otevřený, protože ve hře už jenom jediný nasazený hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Co na tohle říct?!
JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD!
Už je to tady, konečně se ukazuje, že máme obrovský klenot, tenisu, který nějakýho Berdycha strčí do kapsy, obrovskou osobnost plnou charismatu.
Reagovat
mahycek
To bylo opravdu vydřené, ještě, že to dotáhl, už
jsem nevěřil. Takže blahopřeji Veselko.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pohár mušketýrů je zase o něco blíž.
Reagovat
Fandina
Jj, ve třetím to bylo hodně špatné a nakonec to dal. Super.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já se přiznám, že jsem to po tom, co ten běhavý chlapec J1rku brejknul, vypnul. Výsledek příjemně překvapil.
Reagovat
Fandina
Jirka byl při chuti, také jsem ho vduchu odepsala, ale on to vždycky otočil a nakonec vyhrál TB. Líbilo se mi, že kromě hry předvedl i bojovnost. Takže super a doufám, že výhry prodlouží. Předpoklady na to má velké.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist