Veselý v Métách prohrál v prvním kole se Simonem

19. 9. 2018, 22:19
Aktuality 5
ATP MÉTY - Jiří Veselý skončil na halovém turnaji v Métách v prvním kole. Český tenista v něm nestačil na domácího Gillesa Simona, kterému podlehl ve dvou setech.
Jiří Veselý

Jiří Veselý přišel kvůli problémům s třísly o US Open a měsíc nehrál. Na kurty se vrátil minulý týden v Davis Cuu a na antuce v Maďarsku se trápil, když prohrál pětisetovou bitvu s osmnáctiletým Zsombosem a vydřel bod proti hráči ze třetí světové stovky Valkuszovi.

Pouhé tři dny měl pak Veselý na to, aby se přeorientoval na halové podmínky a tvrdý povrch, v Métách ale dehrál pouze jeden zápas. V prvním kole nestačil na domácího dvojnásobného šampiona Gillesa Simona.

Pětadvacetiletý Čech vstoupil do utkání mizerně a rychle prohrával 0-3. Ztrátu sice vymazal, ale za stavu 5-6 přišel podruhé o servis a sadu ztratil. Ve druhém setu Veselý zaváhal na podání jen jednou, ale na returnu uhrál jen pět fiftýnů a tak za hodinu a čtvrt prohrál 5-7 3-6.

Nyní se 91. hráč světa Veselý přesune do Asie. Už o víkendu ho v Číně čeká kvalifikace turnaje ATP 250 v Shenzhenu.

Po dnešku je v Métách ze hry venku překvapivý loňský šampion Peter Gojowczyk. Německý tenista, který v prvním kole vyřadil domácího Jo-Wilfrieda Tsongu, v boji o čtvrtfinále podlehl 6-7 3-6 nejvýše nasazenému Japonci Keii Nišikorimu.

• ATP 250 MÉTY •
Francie, tv. povrch / hala, 561.345 dolarů
středeční výsledky (19. 09. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Simon (Fr.) - Veselý (ČR) 7-5 6-3
Fucsovics (Maď.) - Mannarino (6-Fr.) 6-3 6-2
Krajinovič (7-Srb.) - Moutet (Fr.) 6-1 6-1
Paire - Halys (oba Fr.) 7-6(4) 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Nišikori (1-Jap.) - Gojowczyk (Něm.) 7-6(4) 6-3
Gasquet (4-Fr.) - Lestienne (Fr.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Hook2424
...tak to, že není forma už ukázal Davis Cup! Nezbývá než věřit, že se to snad bude rozehraností zlepšovat!
Reagovat
EllNino
hlavně Jiří je primárně antukář, a v hale má dokonce za celou karieru negativní bilanci, je to paradox vzhledem k jeho muskulatuře, že v hale hraje zdaleka nejhůř
Reagovat
raron
Jiřík nám trochu nakynul a tenis se Simonem, to je o běhání..dalo se to čekat
Reagovat
George_Renel
Nejzajímavější na tom zápase byly dvojexpozice Jestřábího oka...
Reagovat
com
Jiriku, jiriku.. Berdych uz pul roku nehraje a ty stejne nejses schopnej nasbirat tech sto bodu, aby ses pred nej dostal
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist