Veselý v Miami skončil ve druhém kole na Isnerovi

24. 3. 2018, 07:39
Aktuality 28
ATP MIAMI - Jiří Veselý 3. kolo na Masters 1000 v Miami neobhájil. V boji o něj český tenista podlehl ve třech setech domácímu Johnu Isnerovi, i když pouze jednou přišel o své podání.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Ve středu Jiří Veselý porazil Lukáše Lacka a přerušil sérii čtyř porážek. Druhou výhru však v Miami nepřidal a nezopakoval svůj loňský výsledek. 

Ve druhém kole čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami nestačil na světovou sedmnáctku Johna Isnera. O osm let staršímu Američanovi vinou jediného zaváhání na servisu podlehl 6-7 6-1 3-6 a prohrál s ním i tak druhé vzájemné střetnutí. 

Zatímco na US Open 2015 Veselý po dvou prohraných setech vzdal, v Miami dlouho vzdoroval. První sadu sice v tie-breaku prohrál, ale v druhé zaznamenal dva brejky a v úvodu třetí sady měl brejkbol. Jenže ho nevyužil, vzápětí dvoumetrovému sokovi nabídl poprvé v zápase šance na brejk a Isner nabídnutou příležitost využil k rozhodujícímu brejku. 

Druhý český zástupce Tomáš Berdych se letos v Miami ještě nepředstavil. Do soutěže vstoupí v sobotu soubojem s Japoncem Jošihitem Nišiokou, s nímž má vyrovnanou bilanci 1-1. Před rokem mu podlehl v Indian Wells poté, co ztratil vedení 6-1 a 5-2 s dvěma brejky v zádech.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
páteční výsledky (23. 03. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Isner (USA) - Veselý (ČR) 7-6(5) 1-6 6-3
Čilič (2-Chorv.) - Herbert (Fr.) 7-5 6-3
Dimitrov (3-Bulh.) - Marterer (Něm.) 4-6 6-2 6-1
Del Potro (5-Arg.) - Haase (Niz.) 6-4 5-7 6-2
Paire (Fr.) - Djokovič (9-Srb.) 6-3 6-4
Chardy (Fr.) - Gasquet (30-Fr.) 7-5 6-1
Sousa (Portug.) - Goffin (7-Belg.) 6-0 6-1
Mmoh (USA) - Bautista (12-Šp.) 7-6(4) 2-6 6-4
Schwartzman (13-Arg.) - Jarry (Chile) 6-3 6-1
Hyeon Chung (19-Korea) - Ebden (Austr.) 6-3 7-5
Raonic (20-Kan.) - Ymer (Švéd.) 6-3 6-3
Krajinovič (22-Srb.) - Broady (Brit.) 6-3 6-2
Južnyj (Rus.) - Müller (23-Luc.) 4-6 6-4 6-2
Donaldson (USA) - F. López (25-Šp.) 6-4 6-2
Nišikori (26-Jap.) - Millman (Austr.) 7-6(4) 4-6 6-3
Pospisil (Kan.) - Rubljov (27-Rus.) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pekny antukovy sestrich...:)
V RG to bude hodne zajimavy souper pro vsechny.

https://www.youtube.com/watch?v=f6TyJJfAKfs
Reagovat
Krisboy
Hmm...
Reagovat
Fandina
má všechny předpoklady, aby hrál dobře tenis. Vysoký silný chlap, byl juniorskou jedničkou, byl objevem roku. Podle mě potřebuje nějaký impuls, nějakou změnu v týmu, něco nového, protože to jak pořád přešlapuje už pár let na místě je podle mě škoda.
Reagovat
Torn
Všechny předpoklady? :D Hrozný pohyb, nedůrazné údery, servis k jeho konstituci je víc než průměrný a herní strategie prakticky žádná. Že je někdo vysoký a silný, neznamená, že bude hrát dobře tenis. :D
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu.
Reagovat
Torn
Vem, si prášek.:D
Reagovat
Fandina
Jsi ubožák.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne ten servis, je vyssi nez Kyrgios a servis ma horsi nez Nishi alebo Goffin :)
Reagovat
Torn
To vyprávěj Fandině, ta ho tady brání zuby nehty, jakej je to silák. :D
Reagovat
Fandina
Jsi magor, nevyjadruj se k vecem, kterym nerozumis.
Reagovat
PH94
Veselý byl sice světová juniorská jednička, ale při vší úctě je ten jeho ročník dost slabý (vyjma Thiema, který v juniorech stejně tolik nezářil). Když to člověk porovná například s pozdějšími ročníky, viž třeba Zverev, Coric, Rublev Fritz, Shapovalov, Tsitsipas, Alliasime atd. atd... Pořád se omílá, že Veselý zvládl přechod mezi dospělé velmi rychle a až poté se zadrhl. Trochu pravdy na tom určitě je. Faktem ale také je, že do top 100 se dostal až přesně v jeho 20 ti letech. Většina výše jmenovaných tam byla už v 18. Možná byl a stále je u nás až moc přeceňován...
Reagovat
smazaný uživatel
byl od druheho dost v spatnem stavu.
Letos projizdi, co se da.
Je to jeho treti letosni vyhrany zapas,
a jeste treba dodat, ze jsme meli stesti,
nebot jeden urval 1111 z antuky.

Skoda, tohle predcasne finale Miami bylo skazeno tim zranenim, 1111 daleko nedojde, pokud se vubec dostavi na dalsi zapas...

Nico Jarry ovsem vyhorel s Diegem, tam bude jeste hodne prace na tom hardu. Odskok mu proste dost dela problemy...zajimave...

Prekvapil me Mmhoh, ktery se vzoruje na Monfilsovi, no zatim to nejak ve hre nevypada, ze by to mel byt novy Monfils, ale Bautistu udolal:)

Juan zvladl vstup do turnaje...s Robinem se natrapil, ale postup tu je:) Tezky souper na zacatek, no dal Nishikori... los ho nesetril:)

Pokud dnes zvladnou zapasy Kevin s Rebelem, tak nas ceka kdysi stara ohrana, ale stale dobra klasika Anderson Berdych, pujde o 13 zapas, a zatim Kevin s Rebelem tedy jeste nevyhral:) 12:0 H2H - tak uvidime jestli serie bude prodlouzena, pokud k tomu vubec dojde...
Reagovat
EllNino
ba ne, Rebel s Kevinem až v případnéém 4. kole, a to nevím, jestli Berďa dá, protože po Nishiokovi, který ho mimochodem už picnul loni w IW snad z 1:6 2:5, bude hrát s Edmundem nebo Thiafoem a to bude makačka ...

A Kevin má do 3. kola zase Karena Chačanova :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo mas pravdu...ale treba to vyjde:)
Reagovat
bIbec
Škoda, že J1rka nedostal do 2.kola No1eho. Už to mohlo bejt 2-0 H2H.
Reagovat
Kozoroh
Mohlo být 1-1, kdyby Veselka nebyl srab na USO 2016.
Reagovat
George_Renel
Po 2. setu byl Isner na ručník, zraněný, i psychicky dole. A jirka si pak nechá utéct hned své první podání a byl prakticky konec.
Ale myslí, že brzy se jeho kopce stanou pro ATP pověstnými.
Reagovat
EllNino
Reagovat
Krisboy
Já jsem viděl pár gemů v prvním setu a nehrál vůbec špatně. Snad se konečně chytí, poslední dobou je to fakt velká bída :(
Reagovat
Torn
Nehrál špatně? Vždyt první set byl prakticky jen o tom, kdo jak podával. Oba dva na reternu špatní a ty výměny od Jirky, když už nějaké byly...Proti Isnerovi úplně vyniklo, jak Jirka podivný tenis hraje. To je asi jako, kdyby Petra s Karolínou hrály styl Radwansky.:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka nehraje tenis hlavně :D
Reagovat
Torn
já ho nechci urážet a dělat si tu z něj srandu, jak to děláš ty, ale prostě tohle je vážně otřesný tenis a tenisový projev. Fakt mne zaráží, jak s takovou hrou může být v TOP100.
Reagovat
Roger_Federer
Spis je otazka kdy a kde se to zlomilo, protoze 2roky zpatky mel naslapnuto fajn,to a vypadalo to ze by se mohl prosadit a usadit v top 30-40.
Reagovat
Roger_Federer
3 roky zpatky, od sezony 2015 je tragicky.
Reagovat
EllNino
ještě Wimbledon 2016 hrál velice dobrý tenis ... pak se to nějak zlomilo, velká škoda
Reagovat
Krisboy
Já pořád věřím, že "to v něm někde je". Ale kde přesně, a jak to dostat ven, nevím...trenér, soukromý život, zdraví...?
Reagovat
Torn
Možná ten naivní optimismus k němu. To už spíš věřim, že Tomáš ještě vyhraje GS. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo! Jirka je neskutečnej bojovník a talent, to nemá ve světovém tenise obdoby. Jen chci říct, že mi schválili na magistrátu, že bude mít Jirka sochu na Venclu a začnou se tisknout s jeho podobiznou známky a bankovky.

JI-RKA NA HRAD!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist