Veselý v Orléansu vyřadil Gasqueta a zahraje si o první letošní finále

1. 10. 2021, 23:04
Aktuality 8
CHALLENGER ORLÉANS - Jiří Veselý si na halovém challengeru ve francouzském Orléansu připsal cenný skalp bývalé světové sedmičky. Domácího Richarda Gasqueta zdolal bez ztráty servisu 6-7 6-4 6-2 a potřetí v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě. O první finále od loňského února, kdy vyhrál turnaj ATP v Púne, si zahraje se Švýcarem Henrim Laaksonenem.
Richard Gasquet a Jiří Veselý

Jiří Veselý na challengeru v Orléansu startuje již na 23. letošním turnaji, ale teprve potřetí vyhrál víc jak jeden zápas. Avšak stejně jako v únoru na podniku ATP 250 v Melbourne a minulý měsíc na challengeru v Tullnu porazil už tři soupeře. 

Po úvodní noční tie-breakové bitvě s Rusem Karlovským a hladké výhře nad Chilanem Tabilem si dnes poradil i s domácím favoritem Richardem Gasquetem. O sedm let staršího Francouze porazil 6-7 6-4 6-2, když odvrátil všech sedm brejkbolů, a na třetí pokus si proti bývalé světové sedmičce připsal vítězství.

28letý Veselý v Orléansu v osmi odehraných setech neztratil ještě ani jedno své podání a postupem do semifinále vyrovnal letošní maximum z rakouského Tullnu. 

O první finále od loňského února, kdy v indickém Púne slavil druhý triumf na okruhu ATP, si zahraje s Henrim Laaksonenem. S o rok starším Švýcarem vede ve vzájemné bilanci 3-1.

• CHALLENGER ORLÉANS •
Francie, tv. povrch / hala, 132.280 dolarů
páteční výsledky (01. 10. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Veselý (5-ČR) - Gasquet (4-Fr.) 6-7(6) 6-4 6-2
Moutet (6-Fr.) - Grenier (Fr.) 6-4 7-6(5)
Laaksonen (Švýc.) - Rune (Dán.) 6-3 6-4
Novak (Rak.) - Bemelmans (Belg.) 7-6(6) 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
sojka1
Jura to s Laaksonenem nejak uprimne projel.... :-(
Reagovat
makro99
Bohužel mě tam dneska ta upřímnost dočista chyběla :( celej turnaj servíruje jak Karlovič a dneska si odrazu projel 4x servis...:/
Reagovat
makro99
*mně
Reagovat
blixa
J1rko, no toto ? smile
Reagovat
stefankelner
Nádherný, úprimný výkon! Rýchle výmeny, paráda!
Reagovat
Mantra
co znamená "upřímný výkon"? smile
Reagovat
Mantra
skalp a to na soupeřově půdě, to ale bude asi tak všesmile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist