Veselý v Římě začal hladkou výhrou nad Evansem

14. 5. 2017, 18:42
Aktuality 4
ATP ŘÍM - Jiří Veselý poosmé v řadě vyhrál zápas prvního kola. Na antukovém Masters v Římě český tenista odstartoval hladkou dvousetovou výhrou nad Britem Danielem Evansem, s nímž nepřišel ani o jeden svůj servis.
Jiří Veselý

Jiří Veselý si v Římě zahrál na dvou turnajích zcela rozdílné kategorie během pár dnů. Ve středu na challengeru skončil už ve druhém kole po porážce s osmnáctiletým Řekem Tsitsipasem, dnes naopak úspěšně vstoupil do podniku Masters 1000, když porazil Daniela Evanse

Třiadvacetiletý Čech, který je 63. hráčem světa, si s o pět míst lépe postaveným Britem poradil hladce ve dvou setech. Odvrátil všech osm brejkbolů a zvítězil 6-3 6-1.

Veselý, jenž před dvěma týdny vyhrál s Romanem Jebavým deblový titul v Istanbulu, tak už na osmé akci v řadě, z toho sedmé kategorie ATP, zvládl svůj úvodní zápas na turnaji. Ve druhém kole narazí na Američana Jacka Socka, nebo argentinského antukáře Diega Schwartzmana.

V zahajovacím utkání letošního ročníku uspěl Fernando Verdasco. Zkušený Španěl do soutěže vstoupil výhrou 6-3 6-3 nad Američanem Donaldem Youngem, kterého přehrál i ve čtvrtém vzájemném střetnutí.

Světové jedničce Andymu Murraymu se letos na antuce zatím nedaří a poslední možnost dostat se do zápasového tempa bude mít nyní v italské metropoli, kde ho čeká obhajoba loňského titulu. Hned v prvním vystoupení ho čeká nebezpečný domácí tenista Fabio Fognini, s nímž dva z pěti vzájemných duelů prohrál.

Fognini dnes podle očekávání zvládl souboj dvou domácích hráčů, když snadno 6-1 6-3 na divokou kartu startujícího Mattea Berettiniho.

První letošní zápas na evropské antuce se povedl Johnu Isnerovi, který si připsal cenný skalp ve formě hrajícího španělského antukáře Alberta Ramose. Americký tenista soupeři nenabídl jediný brejkbol a zvítězil 6-7 7-6 6-1.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 4.507.375 dolarů
nedělní výsledky (14. 05. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Evans (Brit.) 6-3 6-1
Isner (USA) - Ramos (14-Šp.) 6-7(4) 7-6(4) 6-1
Verdasco (Šp.) - Young (USA) 6-3 6-3
Fognini (It.) - Berrettini (It.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Herbert_Hoover
Je pravda, že prohrát s Danem na antuce a zrovna v Římě by asi nebylo až tak pochopeno..to se možná i ta prohra s Tsitsipasem (shodou okolností taky v Římě :D ) dá víc pochopit. Nevím teď z hlavy, koho má J1rka dál, ale snad neřekl poslední slovo..protože všechny cesty vedou do Říma, tak si to tam, Jirko co nejdýl užij!
Reagovat
EllNino
máš to napsaný v tom článku ... buď Schwartzman, nebo Sock
Reagovat
Herbert_Hoover
Dík, já tu články nečtu :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavně ve třetím kole Rafa. Proto musí dnes s Domem vyhrát, aby mu první letošní antukovou porážku uštědřil J1rka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist