Veselý začal v Marrákeši hladkým vítězstvím nad Vannim

12. 4. 2017, 13:43
Aktuality 7
ATP MARRÁKEŠ - Jiří Veselý přechod na antuku zvládl. Svou pouť na turnaji ATP 250 v Marrákeši odstartoval hladkým vítězstvím 6-2 6-3 nad šťastným poraženým z kvalifikace Lucou Vannim. Loňský semifinalista nedal Italovi v duelu prvního kola sebemenší šanci a po sedmi letech ho znovu jednoznačně přehrál. Ve druhém kole premiérově narazí na čtvrtého nasazeného Mischu Zvereva.
Jiří Veselý

Jiří Veselý měl solidní vstup do letošní sezony. V osmifinále v Dauhá potrápil Tomáše Berdycha a v Aucklandu došel o týden později do čtvrtfinále. Od té doby ale na turnajích zaznamenal tři porážky v řadě, když neuspěl na Australian Open, v Marseille ani Dubaji.

Sérii nezdarů přerušil až v březnu v Indian Wells vítězstvím nad Renzem Olivem, na Gillese Müllera ve druhém kole již nestačil. Nárůst formy potvrdil v Miami. V Key Biscayne vyřadil veterána Tommyho Haase a poté nasazeného Alberta Ramose. V boji o postup do osmifinále sehrál vyrovnanou partii s Jackem Sockem.

Následovala čtrnáctidenní pauza a příprava na přechod na antuku. Ten českému tenistovi, jenž momentálně v žebříčku figuruje na 53. pozici, vyšel na jedničku. Veselému možná pomohla i změna soupeře.

Původně měl totiž čelit nebezpečnému Nikolozovi Basilašvilimu. Gruzínec se však na poslední chvíli odhlásil a na opačnou stranu kurtu nastoupil šťastný poražený z kvalifikace Luca Vanni, s nímž se třiadvacetiletý Čech utkal před sedmi lety na podniku Futures.

Veselému se vstup do utkání povedl na výbornou. Ovládl první tři gamy a v šesté hře soupeře podruhé brejknul. Ačkoli vzápětí nedokázal první set doservírovat, ihned si vzal ztracené podání zpět a po 37 minutách úvodní sadu ukončil.

Rovněž v úvodu druhého dějství předvedl sérii tří vyhraných gamů, o níž ale ihned přišel. Vzápětí však zaznamenal další, v dnešním souboji již třetí šňůru, kterou si definitivně zajistil postup do druhého kola.

V něm se loňský semifinalista Veselý premiérově utká s nevyzpytatelným Mischou Zverevem. Aktuálně 33. hráč světového pořadí v Maroku plní roli nasazené čtyřky a v prvním kole měl volný los.

Nečekané problémy měli už v zápasech druhého kola favorité. Devatenáctiletý Chorvat Borna Čorič se nadřel na výhru nad domácím outsiderem Redou El Amraním. Loňský finalista zdolal 667. hráče světa až po více než dvou a půl hodinách boje 6-2 3-6 7-6 a poprvé v sezoně postoupil do čtvrtfinále.

V něm bude jeho soupeřem Albert Ramos (h2h 0-1). Druhý nasazený Španěl vydřel postup přes mladého Srba Lasla Djereho, jehož udolal 6-7 6-1 6-4, a svou letošní bilanci na antuce tak vylepšil na 11-4.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 540.310 eur
středeční výsledky (12. 04. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Veselý (ČR) - Vanni (It.) 6-2 6-3
Lorenzi (5-It.) - García-López (Šp.) 7-6(4) 7-5
Paire (6-Fr.) - Berlocq (Arg.) 6-7(0) 6-3 6-2
Chardy (Fr.) - Jazírí (Tun.) 6-2 4-6 6-3
Lorenzi (It.) - García-López (Šp.) 7-6(4) 7-5
Chardy (Fr.) - Džazírí (Tun.) 6-2 4-6 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Ramos (2-Šp.) - Djere (Srb.) 6-7(4) 6-1 6-4
Čorič (Chorv.) - El Amrani (Mar.) 6-2 3-6 7-6(5)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
J1rka Mischa Zverev dvakrát 6:4, super a gratulka. Škoda, že to nebylo k vidění.
Reagovat
bIbec
Závidím Adamovi. Příští rok žádné obhajoby, pohoda lážo plážo. To se bude hrát jedna radost.
Reagovat
SubOptikT
Je to kujón! Na challengerech a ITFkách bude jistě postrach!
Reagovat
SubOptikT
J1rka se tam honí místo toho, aby jako Adam skvěle taktizoval.
Reagovat
Fandina
K vidění to asi nebylo, že. Tak graulka Veselkovi a držím palce proti Mišovi. Pojď!!!
Reagovat
bIbec
No prosím. Veselka zvesela do druhého kola, brnkačka.
Reagovat
SubOptikT
Jsem rád, že se J1rka natolik namotivoval, že ani zákeřná výměna soupeře ho moc nerozhodila a víceméně s přehledem zvítězil. Míša by na antuce nemusel být k nepřekonání ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist