Vesninová v Indian Wells udolala Kuzněcovovou a slaví životní triumf!

19. 3. 2017, 19:30
Aktuality 124
WTA INDIAN WELLS - Třicetiletá Ruska Jelena Vesninová na prestižním turnaji WTA Premier Mandatory v Indian Wells udolala po tříhodinovém maratónu krajanku Světlanu Kuzněcovovou a své jubilejní 10. finále přetavila ve svůj celkově třetí a dosud nejcennější singlový titul. Díky němu se ve světovém žebříčku posune poprvé na 13. místo.
Jelena Vesninová

Jelena Vesninová už byla světovou trojkou ve čtyřhře, ve které vyhrála s krajankou Jekatěrinou Makarovovou Roland Garros 2013, US Open 2014, Turnaj mistrů 2016 a loni v Riu de Janeiru získala také olympijské zlato. 

Ve dvouhře si zahrála devětkrát ve finále, přičemž v tituly proměnila pouze ta v roce 2013 v Hobartu a na trávě v Eastbourne. Životního úspěchu dosáhla až dnes v Indian Wells, kde si zahrála ve svém jubilejním desátém a dosud největším singlovém finále.

A proměnit ho dokázala v triumf na prestižním turnaji WTA Premier Mandatory. Indian Wells je přitom neoficiálně bráno jako 'pátý grandslam'.

Vesninová, jež se předloni vdala a vystudovala univerzitu se zaměřením na sportovní psychologii, si loni ve Wimbledonu zahrála poprvé v semifinále grandslamu. d té doby ale na třinácti turnajích v řadě nevyhrála víc jak dva zápasy po sobě. Šestkrát skončila v prvním kole.

V kalifornské poušti ale přemožitelku v šesti kolech nenašla. Vyřadit dokázala i dvě bývalé světové jedničky Venus Williamsovou a Angelique Kerberovou, která se zítra do čela žebříčku vrátí, a v dnešním vyvrcholení turnaje si po velké bitvě poradila s krajankou Světlanou Kuzněcovovou.

Statistiky zápasu
Kuzněcovová - Vesninová
9 esa 3
8 dvojchyby 6
66 %
1. podání 'in' 57 %
57 %
úsp. 1. podání 64 %
35 %
úsp. 2. podání 35 %
34 winnery 46
34 nevyn. chyby 49
6/12 hra na síti 24/32
7/18 brejkboly 9/18
čas: 3:01

Vesninová udolala o rok starší Kuzněcovovou v zápase několika zvratů po 3 hodinách boje 6-7 7-5 6-4 a vyhrála druhý ze tří vzájemných soubojů. Ve druhém setu přitom prohrávala 1-4, ve třetím pak 2-4.

Loni Vesninová v Indian Wells startovala až jako 86. hráčka světa a skončila v 1. kole kvalifikace. Rok poté turnaj vyhrála a ve světovém žebříčku se posune na post světové třináctky - své nové maximum.

Vesninová si finále v Indian Wells zahrála už také pětkrát ve čtyřhře. V roce 2008 v ní triumfovala s Dinarou Safinovu, o tři roky později zvítězila s Indkou Saniou Mirzaovou a v sezoně 2013 slavila vítězství společně s Makarovovou.

Světová osmička Kuzněcovová v Indian Wells prohrála i své třetí singlové finále. V roce 2007 podlehla Slovence Daniele Hantuchové, v sezoně 2008 nestačila na Srbku Anu Ivanovičovou. Bývalá druhá hráčka světa hrála dnes ve svém 40. finále, sbírku 17 trofejí však nerozšířila. Jejími největšími úspěchy jsou triumfy na US Open 2004 a Roland Garros 2009.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.828.000 dolarů
nedělní výsledky (19. 03. 2017)
• Dvouhra - finále •
Vesninová (15-Rus.) - Kuzněcovová (8-Rus.) 6-7(6) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

124
Přidat komentář
fialka
Mám radosť, že Vesnina to dala. Hrala výborne. Cestou k titulu porazila silné hráčky a titul je v správnych rukách.
Reagovat
blixa
Hrála dobře, ale taky měla dost štěstí že Světlana už ve finále poněkud "odešla". S výkonem jako proti Káje by nemohla prohrát. Ale štěstí k tomu nakonec patří.
Reagovat
VlS
Mám stejnej názor
Reagovat
Hector21
bych do toho kop...

kurwa drát... :(
Reagovat
FulnekUltras
hlavně když není zapíchnutý v oku ;)
Reagovat
smazaný uživatel
"nastoupila" vcas.. :-) Gratulace, pekny tenis, dokoncenim studii je zrejme (a opravnene) v pohodovem rozpolozeni..
Reagovat
Krisboy
A všechno nejlepší k svátku, Světlano :D
Reagovat
Krisboy
Krásnej zápas, holky. Tak se mi to líbí. Sice jsem tipoval Světlu, ale Aje to přeju taky :D Obě finále byla super, letošní Indian Wells hodnotím maximálním počtem hvězdiček :)
Reagovat
FulnekUltras
tak tak ;)
Reagovat
Frick
Je (v ATP i WTA) ve stylu "kam se cpete caparti, tohle je jen pro velký"

Caparti = ti, co co se narodili po 1.1.87
Reagovat
Frick
Podívám se z toho pohledem toho, kolik bodů by si mohly z této 1/4 započítat do celé sezony a na jaké místo by to mohlo stačit po násobení čtyřmi - tj. v závorce je uvedeno pořadí nejlepší hráčky, která má nyní méně bod než číslo uvedené před závorkou. * znamená body z GS/PM Narozdíl od race bych tedy chtěl brát ohled pouze na turnaje, co zřejmě půjdou počítat a ne na všechny

1) Kája
470 + 430* + 470 + 390* = 1760 * 4 = 7040 (3.)

2) Bára
60 + 185 + 240* + 65* = 550 x 4 = 2200 (17.)

3) Lucka
70* + 110 + 180 + 65* = 425 x 4 = 1700 (27.)

4) Katka
280 + 10* + 30 + 65* = 385 x 4 = 1540 (30.)

5) Týna
60 + 130* + 60 + 65* = 315 x 4 = 1260 (45.)

6) Denisa
10* + 13 + 80 + 15 = 118 x 4 = 472 (124.)

7) Marie
18 + 5 + 50 + 12 = 85 x 4 = 340 (167.)

8) Markéta
12 + 51 + 31 + 30 = 124 x 4 = 496 (121.)
Reagovat
Frick
A jinak - samozřejmě nás musí těšit tři vyhrané turnaje, to je na 1/4 sezony určitě moc pěkné číslo. Kája si pohodově došla pro dva Premier tituly, Katka zase pro svůj premiérový, na skvěle obsazeném INTu v Šenzenu. Bára nadále nezklamává, byť na nějaký "bomba výsledek", jako bylo loni třeba finále v Dubaji, úplně nedosáhla. Lucka - myslím, že to mohlo být lepší. Hobart bych jí hodně vyčítal, AO bylo "no-way", v Taipei se o to finále mohla poprat více, v Budapešti chtěla udělat finálové soupeřce radost :o), v IW pak přišel konečně skalp nějaké skutečně kvalitní hráčky. Snad to ve 2/4 bude ještě lepší. Třeba by mohla skončit stejným zápasem jako předloni Tenktokrát ale vítězně :o) Katka, jak už jsem uvedl, skvěle uvedla titulem v Šenzenu, dále už to ale bylo slabé, čímž ten titul trochu znehodnotila :-(. Až v IW bylo opět lépe. S Týnou uvidíme. Může být určitě o dost výše. Denisa snad půjde vzhůru. Na TOP 50 má určitě.
Reagovat
Frick
Jinak ale zkamání - spíše hodně velké zklamání od hráček, co vyhlašovaly útok na TOP 100 - Pokud si vezmu Báru Š., tak třeba takový "rozdílový zápas" byl proti Falconi v R32 Budapeštu - mít těch 30 b. navíc by ohromně bodlo. No a v tý Číně to bylo zlý. Myslim, že na soupeřky se vymlouvat nelze. Byly plně adekvátní pro někoho, kdo si myslí na TOP 100. Terka M. - také špatné výsledky, proložené navíc i velmi nehezkým incident, jakkoliv je Švárová práskací svině.
Reagovat
misa
Kdyby ti ty výpočty ke konci sezony vyšly, tak by to bylo dobré :)
Reagovat
VlS
A když mu nevyjdou, tak se aspoň pocvičil v počtech. Dyť to je stejně jedinej pochopitelnej důvod, proč takovou volovinu ( co by bylo kdyby) dělat.
Reagovat
bIbec
určitě. A taky se hrálo zatím jenom na hardu, přičemž většina našech holek sou prostě "hardařky".. už z tohoto hlediska je to kravina nějak násobit.
Reagovat
Frick
Ano, s tim určitě souhlas. Možná Lucka by mohla bejt trochu lepší ve 2/4...

Ale tak ještě uvidíme. Třeba Týna (nebo Bára) ještě stihnout zazářit ve Švajcu nebo tak...
Reagovat
Frick
Halep, Puig, Plíšková, Kerber, Kvitová, Radwanská, Cibulková, Williams, Svitolina, Vesnina

Jop, je to takové "hezky solidární", než když to hrabou 2-3 hráčky.
Reagovat
FulnekUltras
pěkný přehled - měl bys to už konečně uplatnit někde ještě víc veřejně, netvrdím, že zrovna veřejnoprávně... ;)
Reagovat
Frick
http://www.ceskatelevize.cz:8080/ivysilani/11044330241-fed-cup-2015/215471291351001-cesko-rusko

Hm, to musí vzbudit pousmání :-D
Reagovat
EllNino
Gratulace Vesnušce, krásný tenis, skvělý a hodný finále :)

Světa to trochu nezvládla 7:6 4:1 vypadalo nadějně, ale bylo to pořád nesmírně vyrovnané ... Víc takových finále, Elena se ukázala jako skvělá tenistka, která má na top 10 :) A moc jí to přeju

A vzhuru do Miami, když mě teď ten tenis tak baví :)
Reagovat
janek_da
Tady trochu zakaduju. Snad tyto výkony bude Elina opakovat, nerad bych aby zase spadla herně dolů. Hrála na velké riziko, Světa mi přišla nějaká unavená. Nebo to vypadalo vzhledem k šlupkám Jariny.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě jedna z mála hráček, které to přeju, i když jí nefandím. Dlouho jsem ji považoval spíš za deblistku, tak je dobře, že se chytla i v té "královské disciplíně"... :)
Reagovat
FulnekUltras
něco jako svého času Bobina ;)
Reagovat
aligo
Trochu mi to připomíná když tam vyhrála Pennetta
Reagovat
smazaný uživatel
Luckerka ani neví jak
Reagovat
brixner
Co to kurava je??? Vodkud to vylezlo???
Fulnek, že se s tím vůbec sereš!
Reagovat
blixa
Je tu dýl jak ty, tak neser, matýsku.
Reagovat
brixner
No a co s tím teď mám dělat? Blixa, že ty sis dal nějakej ten kalíšek na počest Rogera a Putina? ;-)))
Reagovat
blixa
Tak Putina rozhodně ne !!!! ;-)
Reagovat
Davor1
Gratulácia Elene, fantastický tenis od prvého zápasu až do dnes, kedy jej životný týždeň vygradoval neskutočnou otočkou. Strašne som jej to prial, sledoval som ju už od prvého zápasu s Baboš a ohromne ma bavila. Dnes 46 winnerov a na sieti parádna bilancia 24/32. Keď je vo forme, hrá krásny tenis, pre mňa možno najpozerateľnejší na WTA okruhu.

V IW napísala Elena podobný príbeh, ako pred pár rokmi Pennetta a Hantuchová, teda absolútne nečakané víťazky po životnom turnaji. Kľudne viac takých turnajov...
Reagovat
brixner
Kľudne meněj takých turnajou...
Reagovat
FulnekUltras
a je dobře, že ani ATP už poslední dobou nezůstává v zajímavosti pozadu
Reagovat
Nola
Daniela turnaj vyhrala myslim 2 x
Flavia zase o rok vyhrala USO
prida Vesnina este nejaky velky titul?
Reagovat
Davor1
Daniela dvakrát, pri druhom titule bola až 14-ta nasadená, Flavia dokonca až 20.
Elene by som kľudne ešte niečo väčšie doprial, ale som realista, taký tenis zrejme tak skoro nepredvedie, ak ešte niekedy vôbec. Ale rád sa nechám prekvapiť :))
Reagovat
brixner
Neboj, Roger to dá, má formu a Stan je tu jen do počtu!
Jsem rejááá-d, že už to je za námi, kdyby jí tak Kuzna mohla dát pálkou přes tlamu a nepřijít vo fiftýn...
No nic, du hodit bóbika, ať mě nic netíží, až tu budu poskakovat se zaťatou pěstičkou po winnerech Rogera! Následujte mě všicí!
:-))
Reagovat
a.magerova
Ale kdyby nááááhodou ne, tak Stanovi TO i přát budu....
Reagovat
brixner
No jo, Stana mám taky rád, ale hlavně, když poráží Srba! Rogerovi by to mohl nechat, né? Si to může vyďiňďat jinde, né? ;-)
Reagovat
d@ve
Stan dnes nemá vítězný kraťasy. ;)
Reagovat
Nola
Svetlane som titul priala viac, finale na tomto turnaji je pre nu zakliate, Vesnina ale uplne zasluzene, pekne finale, plne zvratov
Reagovat
janek_da
souhlas, nevěřil jsem Vesně vůbec. Nicméně šla tomu naproti a navíc Světla v důležitých okamžicích zahrála velmi špatně.
Reagovat
tommr
možná doplatila na to, že musela hrát s Kuznou v noci. Dneska v tom horku nevypadala Kuzna ani zdaleka tak neporazitelně jako když hrála proti ní ...
Reagovat
FulnekUltras
Zase Ajá dokázala v sobě dneska zlomit určitý blok z velkého vítězství - což je podle mě pořád rozdíl i třeba mezi Kájou a Petrou.
Reagovat
brixner
Ale Fulnek, no ták...dyk de vo vobyčejnej provinční turnaj! Počkáme si na Paříž, né? Tedy já né...
Reagovat
FulnekUltras
v rododendronovým pralese je to zjara lepší ;)
Reagovat
bIbec
Petra se většinou potentuje v prvních kolech. On ten rozdíl je hlavně herní.
Reagovat
FulnekUltras
on ten rozdíl se nejvíc pozná, když jde FAKT z tlustých do tenkých - rutinní hra je pak jenom jedním z předpokladů
Reagovat
bIbec
nevím určitě jestli ti úplně rozumím. Ale nějak si nemyslím, že by Petra měla "lepší hlavu". Ona je prostě jenom herně jiná. A ta její hra vede k lepším výsledkům. Nevím moc, proč bych si to měl myslet. Karolína se hned tak z nikoho neposere. Ale herně není zase tak extra.
Reagovat
FulnekUltras
Kája teď na No1 herně jednoznačně má - jenže on ten poslední kousíček jí do hlavy nevtluče ani Jelínek... ;)
Reagovat
Fandina
Jen, aby ses nedivil. Navíc, to co ty kdy tvrdíš, tak nikdy neodpovídá realitě.
Reagovat
FulnekUltras
však netvrdím, že Kája to až úplně na vrchol nedá - akorát ty poslední metry musí vydolovat sama ze sebe
Reagovat
lars
Vesna je starsi asi o 5 let tak ma vic zkusenosti a ma GSs z deblu
Reagovat
FulnekUltras
debl není singl ani z poloviny
Reagovat
VlS
Jelena překvapila, možná pozitivní vliv manželství? Genderový bojovnice by to měly prozkoumat :-))
Je mi to vcelku jedno, nicméně asi to Vesnině přeju trochu víc, Kuznu úplně nemusím.
Reagovat
dunphy
Vesna super!!! :) Nejde jí to nepřát.
Myslím, že obě holky dneska ukázaly, že ve finále nemusí být zrovna nasazená jednička a dvojka a stejně se může hrát skvělý a napínavý tenis. :)
Reagovat
brixner
To ejá ajá je snad ještě horší, než houkání! A hnáty samá celulidita...Ty Rusky jsou fakt nemocný!
Reagovat
milik254
Krásné falešné ruské objetí
Reagovat
Davor1
Nádhera, super Elena, absolútne zaslúžene!
Reagovat
misa
Velký turnaj asi může vyhrát kdokoliv ... kromě Češek. Z nich na to má hlavu jen zraněná Petra.
Reagovat
milik254
Karolína vloni v Cincinnati nic?
Reagovat
misa
Oproti IW je to menší turnaj.
Reagovat
milik254
Noa? Ale je velký
Reagovat
misa
Snad nezůstane jediný.
Reagovat
bIbec
mmm.. ani bych neřekl, že je nějak "menší". Možná zanedbatelně. TY PM a P5 jsou v podstatě stejné.
Reagovat
PetaM
Těch 100 bodů :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
misa
Jo, díval jsem se už včera, kde před rokem Vesnina byla. Lucka třeba taky mohla dojít v Kalifornii daleko, to by ale nesměla nastoupit proti zraněné Venus jako rozklepaná juniorka. Co chceš s takovou psychikou dělat? Na to stačil jedině Steckley.
Reagovat
lars
Z ceho byla rozklepana ?
Reagovat
misa
Z šance na postup.
Reagovat
Fandina
V jejím věku a zkušenostech? Nebuď naiva.
Reagovat
FulnekUltras
asi tak ;) poťapanó brňačku prostě musí negdo zblbnót, a pak to de... ;)
Reagovat
aligo
skvělé Vesnina :)
Reagovat
a.magerova
Ať už ta Ruska vyhraje !!!
Děkuji.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Abys mohla fandit nějakýmu Švýcarovi, pff :-)
Reagovat
a.magerova
Měla jsem svou prosbu napsat (vyslovit) o hodinu až dvě dříve.... ;-)
Reagovat
a.magerova
Mám TO takto.... ;-)

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17361773_1235088413276485_5527870854791750251_n.png?oh=0b73108beeda87a32f20ea376f3ee1ac&oe=5959E46B
Reagovat
smazaný uživatel
Já takto: https://twitter.com/SwissMinipeople/status/830830932236128256
PS: Ve finále ještě podle situace :-)
Reagovat
d@ve
Big pig na SB a BB. Naštěstí to Jelenu nerozhodilo.. :)
Reagovat
tommr
tenisová spravedlnost zvítězila ... :)
Reagovat
milik254
Petro, Vika, Maruška, prosím, vraťte se co nejdříve
Reagovat
brixner
Petra jo, zbytek vodchod!
Reagovat
PetaM
Pojď Jelínku, doservíruj!!!!! :)
Reagovat
Krisboy
Světlanko sorry, ale ty šaty jsou příšerný.
Reagovat
aligo
její vždy
Reagovat
VlS
Jedna zmála na kterou koukneš a víš, co je zač. Stejně jasná byla snad jen Naďa Petrova.
Reagovat
FulnekUltras
dubajská selka ;) - ale důležitější je to dycinky zevnitř...
Reagovat
janek_da
Škoda, že tu není qvešový fanoušek Světly. Ten by asi už hodinu vřískal nad auty Vesny.
Reagovat
Kuzzie
Prosím,máte někdo fungující stream?
Reagovat
aligo
na youtube
Reagovat
aligo
Reagovat
Kuzzie
Dekuji
Reagovat
Mayo
Clovek si chce pozrieť po sto rokoch 1 tenisový zapas a ženy to musia naťahovať.
Reagovat
tommr
mnohem víc takhle zdržujou chlapi a to skoro na každým společným turnaji. Nejhorší to je na GS kde se hraje na 3 vítězný ... :)
Reagovat
Mayo
Možno máš pravdu tommre.
Reagovat
Nola
Svetlana sa rozhodla prehrat finale?
Reagovat
anajka
No ale už to dievčatá zdržujú. Hlavný chod sa posúva.
Reagovat
panzer.dragon
:(
Reagovat
Mayo
Kks Svetlana vie po španielsky? :O
Reagovat
Hector21
Světlana dlouhé roky žila trénovala ve Španělsku
Reagovat
Mayo
Tak to ma u mna plus (:
Reagovat
COMEON
to vidiš na jej hre že je to španielska škola :)
Reagovat
FulnekUltras
Otázka, jak ho Ája proti podstatně zkušenější soupeřce zvládne v hlavě. UEs hlavně v důležitých momentech jdou zatím za ní.
Reagovat
Davor1
Vesna hrá neskutočný tenis. Kiežby to chcela otočiť, dávno som niekomu takto neprial titul.
Reagovat
tommr
jj Vesnina má líbivej styl hry ... :)
Reagovat
brixner
To jako fakt??? Vždyť hrajou všechny skoro stejně!! Kdyby měly na hlavách pytle vod vobilí, myslím, že bys uhádla podle stylu tak jednu dvě z deseti dvaceti! Ejá!!
Reagovat
Nola
ma neskucnu formu, nieco ako Querrey v Acapulcu
Reagovat
aligo
akorát vesnina jela už vloni viz charleston a wimbledon
Reagovat
d@ve
jj, snad ten obrat dokoná. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Má i mou podporu :-)
Davaj, davaj!
Reagovat
dadaft
jejda. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Davaj, davaj, Eleno.
Reagovat
Mayo
To Vesninovej "aj ja" je grc počúvať.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
milik254
Proč je ve článku označená Makaréna?
Reagovat
blixa
Tak Světlo, ještě jeden ! ;-)
Reagovat
FulnekUltras
zatím naklání osud na stranu Světly - ale jinak z obou stran vynikajicí zápas hodný finále ŽENSKÉHO singlu.
Reagovat
blixa
Ty seš prostě deb.il !
Reagovat
FulnekUltras
svrbí tě něco? ;)))
Reagovat
dunphy
Nejhnusněji proměněný setpoint ever. :D
Reagovat
Tuttovka
To bylo opravdu hrozné :D.
Reagovat
George_Renel
Kuzněcovová si nakonec ten titul vytajbrejkuje .´).
Reagovat
smazaný uživatel
Davaj, davaj!
Reagovat
dadaft
za první set bez tajbrejku předvedly hráčky 26 winnerů (bez es) a někde ke třiceti vynuceným chybám.
vysoká kvalitka.
Reagovat
dadaft
na konci prvního setu je třeba říct, že finále potvrzuje předpokládanou kvalitu.

překvapivě i dobrá atmosféra a slušný potlesk po pěkných výměnách.
(ale jinak klasický americký randál)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist