VIDEO: Bezprostřední Štěpánkovy oslavy a pózování s vítězi z roku 1980

18. 11. 2012, 21:34
Video dne 1
Čeští tenisté se po 32 letech radují z triumfu v Davisově poháru. Poté co v rozhodujícím pátém zápase Radek Štěpánek vybojoval třetí bod, zaskákal si v euforii na kurtu a pak už se spoluhráči z týmu rozjeli přímo na dvorci oslavy. Svěřenci Jaroslava Navrátila si s nadšenými fanoušky vychutnali vítězný ceremoniál, jehož pomyslným vrcholem bylo společné pózování s týmem z roku 1980. Slzy v očích se leskly i opoře tehdejšího celku legendárnímu Ivanu Lendlovi.
Vítězové Davis Cupu 2012 a 1980

Ústředním postavou pozápasových oslav byl logicky Štěpánek. Když proměnil druhý mečbol, poklekl na základní čáře na kolena, schoval si hlavu do dlaní a čekal, než na něho naskáče kompletní zbytek týmu. Po chvíli se dostal ze zajetí spoluhráčů a přiběhl k lavičkám. Následoval polibek s manželkou Nicole Vaidišovou a objetí s dojatými rodiči. 



Pak český tenisový hrdina přeskočil síť a radostným poskakováním se dělil o radost s fanoušky. V návalu emocí ze sebe strhl tričko a přidal se k tradičnímu vítěznému kolečku týmu u lavičky. To už na dvorci zářila "salátová mísa" a Štěpánek s českou jedničkou Tomášem Berdychem se nad trofejí nedočkavě tetelili, až ji budou moci přebrat. Pár minut si ale ještě museli počkat. 

Český celek na chvíli zmizel v útrobách haly, aby se po pěti minutách za bouřlivého skandování vrátil zpět k slavnostnímu ceremoniálu. Vyprodaná aréna si sborově zazpívala hymnu a pak kapitán Navrátil převzal slavnou trofej. 

Mnozí diváci marně zadržovali dojetí, slzy v očích se na velkoplošné kostce leskly i Lendlovi, než dorazil na kurt, kde se u vítězné trofeje sešli současní šampioni s kompletním vítězným týmem z roku 1980. 

Jako první promluvil k divákům Navrátil, brzy ale převzal taktovku Štěpánek. "Vždy jsem ukecaný, ale dneska se mi těžko hledají slova," řekl dojatý Štěpánek. "Žili jsme pro tuhle trofej spoustu let, teď se sen stal realitou. Táta brečí, jsou to nejkrásnější pocity, jaké mohou být," dodal. "První kapitolu jsme napsali tady v Praze se Švýcarskem, kdy se všechno nastartovalo. Teď jsme to dotáhli," připomněl Berdych vítěznou baráž z roku 2007 se Švýcary. 

Mikrofon si znovu vyžádal Štěpánek, který plnil roli showmana. "Chcete si zazpívat tu naši písničku?" ptal se publika. "My tu mísu stejně vyhrajem, stejně vyhrajem, stejně vyhrajem," znělo vzápětí halou. Tím ale oslavy zdaleka nekončily.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Sehradice8
Hoši děkujem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist