VIDEO: Chyby umpirové sudí. Radwaňskou málem okradla o game

21. 2. 2018, 10:34
Aktuality 13
Marija Čičaková patří mezi ty lepší umpirové sudí. Na řízení zápasu prvního kola na turnaji WTA Premier 5 v Dauhá ale vzpomínat v dobrém nebude chorvatská rozhodčí ani její nadřízení, protože Čičaková udělala v jedné hře během několika minut tolik chyb, že to opravdu snad ještě k vidění nebylo. Polskou tenistku Agnieszku Radwaňskou dokonce málem okradla o game.

Poprvé se vlastně Čičaková ještě opravila, otázkou je, zda úmyslně. Po vítězném prohozu Radwaňské sice skóre zahlásila obráceně, nicméně po následujícím bodu, který vyhrála Barthelová, bylo vše správně a vypadalo to, že si umpirová rozhodčí svou chybu uvědomila.

Jenže třetí bod šel opět na konto Polky. Čičaková přesto zahlásila "30-15" ve prospěch Barthelové. Předchozí chybu si tedy neuvědomila a ještě ji zopakovala. Nikdo další si toho ovšem nevšiml.

Barthelová poté skóre dalším vítězným volejem srovnala. Čičaková ale do mikrofonu zahlásila "40-15", stále to nikomu nepřišlo divné. Po dalším získaném fiftýnu německé tenistky měl být stav 40-30, chorvatská rozhodčí však oznámila, že Barthelová vyhrála game.

Tehdy si alespoň Radwaňská, tedy až po informaci z lóže, kde seděl její tým, konečně všimla, že je něco v nepořádku a začala se dohadovat s umpirovou sudí, že skóre není správné.

Čičaková nechápala a snažila se Polku přesvědčit, že v právě odehraném gamu vyhrála jen jeden bod. Radwaňská naopak tvrdila, že vyhrála první a třetí výměnu, v čemž měla pravdu. Vypadalo to ale, že nikdo z dalších činitelů WTA nedával dostatečný pozor, aby mohl rozhodnutí umpirové sudí vyvrátit.

Nakonec se vše urovnalo a Polce bylo dáno za pravdu. Čičaková poté ještě znovu spletla skóre, když se hráčky vrátily na kurt, ale po pár vteřinách si svou chybu tentokrát uvědomila a Radwaňská nakonec game i zápas vyhrála.

Čičaková i přes obrovskou chybu, a ne jednu, dostala v neděli důvěru rozhodovat v katarské metropoli finálový zápas mezi Kvitovou a Muguruzaovou.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
FulnekUltras
když Cicak na začátku omylem otočila skóre jakoby z pohledu Agy, i když podávala její soupeřka - a pak už se to jen táhlo. Stane se - lidem...
Reagovat
smazaný uživatel
blbost? no, přišla díky tomu o game, který vyhrála...
mohlo se to klidně stát ve finále grandslamu třeba tvý Kvitový...
to by pak asi nebyla blbost co?
Reagovat
smazaný uživatel
který potom vyhrála :-)
Reagovat
FulnekUltras
důležité je, že si toho další lidi kolem všimli a ozvali se - odmítám jen kritiku Cicak, která to rozhodně neudělala schválně
Reagovat
Titan
V případě tenisu je tablet jdou z mála jeho vynikajících aplikací, otázka je, jestli se na obrazovce mění pozice hráček dle skutečné strany kurtu. Jestli ne, je to dost matoucí...
Jestli má Agu vpravo a ona hraje vlevo, pak...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě jen udivuje, že si toho nevšimla sama :D a pak najednou dělala chytrou...
Reagovat
pockerface
Já se ani nedivím, že si toho holky nevšimly. Třeba Petra říká, že kolikrát ani nesleduje skóre. Jde fyftýn za fyftýnem a důvěřuje rozhodčí. Takže v zápalu hry prostě nekontroluje co říká rozhodčí. A zrovna u Čičak, která je jedna z nejlepších je ani nenapadlo kontrolovat co hlásí jestli to sedí se skutečným skóre.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Běžná prax, že to hráči nepočítají. Soustředí se na každý míč a vnímají max brejkboly, které je třeba odvrátit/proměnit.
Sám když hraju, tak v zápalu zapomenu, kolik to je a to si to počítáme oba. Proto mě udivuje udivení J-Gata, který sám tenis hraje, tak by to mohl znát. Možná ale tak úzkostlivě chrání své skóre, že počítá i další statistiky :)
Reagovat
tommr
hlavně je divný, že si toho nevšim její tým. Přece tam nebyla úplně sama ...
Reagovat
PetaM
Právě tým ji na to upozornil ne? Jestli jsem to dobře pochopil :D
Reagovat
EllNino
ano
Reagovat
tommr
ale došlo jim to hodně pozdě až po bůhvíkolikátý chybě rozhodčí. Kdyby zápas pozorně sledovali tak se měli ozvat už po tý první chybě ...
Reagovat
PetaM
Duckface se na ně snad ani nepodíval ne? :D Ale jasně, diváci si toho všimli hned, na kurtu nikdo :D :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist