VIDEO: Dimitrovův 'banana shot'

17. 4. 2014, 15:20
Video dne 6
Úder 'banana shot', který proslavil především Rafael Nadal, předvedl divákům v Monte Carlu ve včerejším utkání 2. kola Bulhar Grigor Dimitrov. Na síti číhajícího Španěla Alberta Ramose obhodil krásně zakrouceným míčkem, a i když díky tomu první set nezachránil, utkání otočit dokázal.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

6
Přidat komentář
J.M.
Takových v MC předvedl i víc... Ale už to začíná být neustále dokola se opakující písnička. Grigor na turnaji vypadne po dalším z nekonečné řady zklamání, kdy člověk čeká, že třeba konečně už něco dokáže... A on pak zahraje jako skoro vždycky, bez energie, s nijakým, mdlým tenisem se spoustou chyb a totální bezmocností v klíčových momentech zápasu. Ale na webu pak potisící vyjde highlight s dalším z jeho nekonečné řady výstavních úderů.

K čemu to je? Jednou za zápas se mu povede pěkný úder, zbytek zápasu hraje bezzubou pinkanou s nesmyslnými chybami, se zoufale pomalým pohybem do bekhendu... K tomu, aby konečně patřil ke špičce, kde ho mnozí nevyhnutelně vidí už léta, by se musel herně zlepšit asi tak o 300 procent. Což by po tolika letech, kdy pořád předvádí tohle herní i mentální zoufalství jako dnes, byl zázrak. A ani dalších 1000 takovýchto highlightů na tomto smutném faktu nic nezmění.

I tak mu držím palce, aby se u něj zázrak stal.
Reagovat
smazaný uživatel
částečně máš pravdu, ale myslím si, že od loňska udělal obrovskej pokrok hlavně díky Rasheedovi zapracoval na fyzičce a k talentu přidal i výkon a přišly první tituly, tohle byl teprve začátek a průlom přišel se čtvrtfinále na AO, podle mě má ještě spoustu času se vypracovat, základ má slušnej, v dnešní konkurenci je těžký vyhrávat grandslamy od cca 20 let, když je pořád ještě získávají stejní hráči jako před 10 lety, já mu fandím :)
Reagovat
Nola
rada čítam tvoje príspevky, si jedným z tých čo dokážu objektívne zhodnotiť účinkovanie tenistov na turnaji, bez urážania a osobných útokov
babyFed patrí medzi najkrajších tenistov na okruhu, má nádhernú priateľku, jeho tenisový prejav je podobný Federerovi, ATP ho neskutočne protežuje, Fedex ho zastupuje.... kombinácia, ktorá ho viac potápa, ako mu pomáha.... zápas s Davidom som nesledovala, jeho hotshoty sú parádne, ale čo z toho... myslím, že Grisha by potreboval resetovať hlavu, je neustále pod tlakom .... nezáujem médií /Sharapova/, ATP, Federerfans, by mu pomohol, žiadny mladý tenista nedostáva na stránkach ATP takú podporu, napriek tomu, že dosahuje lepšie výsledky, Raonic, Nishikhori, nikto... baby Fed platí daň za prílišnú podporu okolia
Reagovat
J.M.
Swiss_Maestro: Tak souhlasil bych s tím, že pokrok ve fyzičce oproti loňsku je obrovský. Herně bohužel zatím ne.

Nola: Já si myslím, že ATP v posledních měsících prosazuje všechny "young guns". Články, magazíny, videoportréty atd. Už má na to i pravidelnou videorubriku. Prostě už i ATP došlo (poté, co to lidi píšou léta), že tenis už nutně, přímo zoufale potřebuje novou generaci hráčů, aby vůbec tenis jako sport v budoucnu přežil. Tak se snaží ty "mladé, začínající tenisty" (kteří jsou věčně mladí a začínající už velmi mnoho sezón) propagovat víc než kdy předtím, ne jen Grigora. I když Grišovi už za chvíli bude 23, prakticky vstupuje do svých nejlepších let a těžko už mluvit o tom, že to je mladá vycházející naděje, která má ještě na všechno čas. Právě teď už je čas do toho opravdu šlápnout na plné koule. Jestli Grigora nějak svazuje ten tlak očekávání a médií, to opravdu netuším... Komentáře jeho okolí, koučů bývalých i současných, tomu myslím nenasvědčují, ti jsou, když o něm mluví, vždycky plní pohody a optimismu, i co se týče třeba vztahu s Marií.

Griša potřebuje prostě zlepšit svoji hru, nic jiného, tajemného bych v tom nehledal. Hodně zlepšit bekhend, práci nohou (hlavně pohyb do bekhendu, který je strašně strnulý), úderovou jistotu, a hlavně agresivitu. Hraje strašně pasivně, monotónně a laxně, i když to umí i jinak. Chybí mu taková ta zběsilost, jakou v sobě mají jiní, ta intenzita v důležitých momentech, umět pořádně zapnout na vyšší otáčky. To je podle mě pořád jeho problém č. 1. On je pořád zvyklý jen donekonečna přehazovat míček přes síť, pořád stejným směrem do stejného místa, hlavně z bekhendu. Asi zvyk z tréninku. Pak ho razancí, agresivitou a kreativitou převálcuje i obranář Ferrer.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen takový drb, když je tady i Grigora článku zmínka o Maruš.. :-)
Objevily se drby, že za rozchod s Mikael Tillström(Grigorovo bývalý trenér) prý mohla Maria!! Když se rozhodoval Grigor kde bude trávit zimní přípravu, tak Maria chtěla být v USA a do Švédska se jí nechtělo a Mikael chtěl být ve Švédsku a do USA se mu nechtělo.. Tak jen tak pro zajímavost! :-))
Reagovat
J.M.
No jestli je to tak (a klidně být může, i já jsem četl o tom, že nějak Grigor chce být víc v USA), pak mu podle mě Maria prospěla. S Tillströmem to podle mě nemělo perspektivu. Mizerné tréninkové podmínky, žádný herní progres (a pochybuji, že mu herně měl Mikael co dát), a hlavně Rasheed je brán jako výborný kondiční trenér, a Grigor potřeboval konečně pořádně vycepovat. Ale možná by u Rasheeda neměl ustrnout, zdá se, že i pro jeho předchozí svěřence bylo lepší ho na nějaký čas použít k tomu, na co je dobrý, a pak jít dál. Potřeboval by někoho, kdo mu konečně řekne, že s pasivním, mdlým tenisem se do top 10 nedostane, a začne ho nutit k větší agresivitě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist