VIDEO: Djokovičův zraněný kotník, omluva sběrači míčků a prasklé struny

15. 5. 2016, 07:40
Video dne 9
Novak Djokovič ve včerejším semifinále na Masters 1000 v Římě odehrál podivný zápas. Neobvykle si poranil kotník, dostal přísné varování od sudího a ten samý pán na umpiru ho pak musel upozorňovat, že má prasklý výplet. První hráč světa nakonec zápas s Japoncem Keiem Nišikorim po tříhodinovém boji zvládl a postoupil do finále.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič se už v prvním gamu bolestivě praštil do kotníku. Během výměny stran musel být ošetřovaný a rozhodčí Mohamed Lahyani mu pozdně nahlášeným medical timeoutem věnoval dlouhých sedm minut na zdravotní pauzu. 



V druhém setu pak osmadvacetiletý Srb dostal přísné varování od sudího za údajné frustrované odpálení tenisáku směrem ke sběrači míčků. Djokovič sice nesouhlasil, ale došel se chlapci u sítě omluvit. Lahyani tak dal Niikorimu za prodlevu mezi prvním a druhým servisem možnost dalšího první podání, s čímž v ceně u nejlepšího tenisty současnosti rozhodně nestoupl.



V rozhodující sadě šel Djokovič málem odvracet brejkbol s prasklými strunami v raketě. Na základě pravidel ho upozornil až Lahyani, přesto světová jednička chvíli nechápala, co se mu rozhodčí snaží říct.

 

Servis Djokovič sice ztratil, ale zápas nakonec vyhrál 2-6 6-4 7-6.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
safi1313
Tenisu by nejvíce prospěl Djokovičův konec kariéry...
Reagovat
smazaný uživatel
+1. Snad Andy ten dnešní level udrží i na RG, Srb se vůbec nechytá, pokud má Murray, Wawrinka nebo Federer (ten bohužel stále méně často) svou top formu. Když RG nevyhraje ani letos, tak ho to definitivně zlomí.
Reagovat
Mayo
Nevie si ani oklepat antuku z tenisiek :D
Reagovat
panzer.dragon
loni si zas v rime malem ustrelil nos spuntem od sampusu

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3086033/A-lesson-NOT-open-champagne-moment-Novak-Djokovic-hits-face-cork-winning-Italian-Open.html
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
baggik
Tak jestli takhle vypadá vzteklé odpálení, vždyť ten míček naopak ztlumil
Reagovat
baggik
A ten kluk se snažil ten míček, kterej nešel přímo na něj,chytit do ruky, což potvrzuje, že to nebyla žádn? rána.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak, žádné odpálení to nebylo, to se Mohamedovi nepovedlo. Ale nakonec to vykompenzoval tím výpletem, mohl se klidně tvářit, že to neviděl.
Reagovat
tito
Zpomalený záběr. Živě to vypadalo úplně jinak. Tím netvrdím, že chtěl někoho napálit a postih byl možná přísný. Ale ta omluva přišla až po napomenutí Mohamedem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist