VIDEO: Federerův (ne)povedený úder nad hlavou

2. 1. 2014, 21:50
Video dne 126
Roger Federer se na prvním turnaji sezony v Brisbane rozehrává i ve čtyřhře, kterou baví diváky i sebe samotného. Dnes například předvedl šťastný úder nad hlavou poté, co se snažil vrátit Chardyho lob. Míček sice trefil pouze rámem, než se ale soupeř vzpamatoval, byl z toho vítězný úder. Švýcar společně s Francouzem Mahutem nakonec postoupili už do semifinále.
Roger Federer

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

126
Přidat komentář
Berny
Ač tak či tak. I pres nekonecne debaty o nicem jsou Roger i Rafa ti pravi ambasadori sportu. Nearogantni, mili lide. Kdyz uz se to to nedari jejich fanouskum tak aspon nim.
http://www.youtube.com/watch?v=AbK6okKWBlE
Reagovat
Berny
Dneska Roger bojuje o udrezni 2.pricky v tabulce 250tek.

1.Agassi 26
2.Roger 21
2.Roddick 21
4.Hewitt 20

Hewitt a Roddick jsou mistri ve sbirani bozsky turnajů.
Reagovat
a.magerova
Přece druhý zůstane, jen se po výhře Lleytona bude muset kapku na stupínku uskromnit stejně jako A-Rod ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
zatracena abeceda! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
myslela jsem tu neopravnenou elegosvyhodu, ze bude zase prvni... i z druhych.. ;-)
Reagovat
Ananas
Zdá se mi to nebo má Monfils celkem velkou hlavu rakety? Vypadá to jako stovka nebo i větší..
Reagovat
Pe3k
http://www.youtube.com/watch?v=OUXyPgqVK6o

Zápas jsem neviděl, ale podle zahraničních ohlasů Roger nehrál nic moc, jen na servisu mu to šlo, prej zahrál 20 es. Chardy hrál ve 2 setu perfektně hlavně z forehandu. Rafa + Roger titul :)
Reagovat
a.magerova
Jj i podle českých ohlasů dnes po 10 hodině (tomasinho, Padme) mu to moc nešlo, a čtyřhru následně prohráli, tak doufám, že to zítra bude lepší ;-)
Reagovat
Padme
Už jsem chtěla reagovat. Ty highlighty vypadají o dost líp. První set byl celkem jednoznačný, ale ve druhém začal Roger trefovat dost často síť a nezvládal returny. Zachránily ho ty esa a Chardyho chyby na konci třetího setu. Dnes měl ke konci dost kliku a přišlo mi, že si to uvědomoval. Snad ho Mirka povzbudí!
Reagovat
Padme
A nesmím zapomenout, že Chardy hrál excelentně druhý a půlku třetího setu. Ale i tak Roger musí dost máknout!
Reagovat
smazaný uživatel
Fédi a Nicolase není na streamu? Vždyť tam byla..
Reagovat
Padme
Taky jsem se na ni těšila... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Mění to, jak se jim zachce, v noci je psaná, ráno ne...
Reagovat
Padme
Oni tam asi nemají kameru, protože to nenabízí ani oficiální kanál ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
Zřejmě je tedy přehodili na jiný kurt, protože byli v rozpisu původně zahrnuti.. no co se dá dělat.
Reagovat
a.magerova
Tak to asi vypadá, že TO nedopadne :-/
Reagovat
Padme
Hlavně, aby to dopadlo zítra!:)
Reagovat
a.magerova
Jj to bude nejhlavnější :-))
Reagovat
Padme
Ty výsledky se nějak zasekly... snad teda výsledky.
Reagovat
a.magerova
Jj, na ofistránky nejde najet, takže není odkud brát aktuality, třeba už se chlapci sprchují, tam by měly být hlavně kamery ;-)
Reagovat
Padme
Sprchy :)) Mě by stačilo, kdyby Roger vyhrával. Sprchovat by se měl jen s Mirkou ;)
Reagovat
a.magerova
Mirka by se teď měla šetřit, ale záda je třeba mýt denně, takže nějaká "výpomoc" by se jí jistě hodila :-P
Reagovat
a.magerova
Tak už je to tak, jak se dalo čekat :-/
Reagovat
Padme
Teď pořádně zregenerovat! A zítra hodně štěstí a přesnou ruku!
Reagovat
parmicka
No Fedex hraje pěkně i když neni to co bejval :-) ale pro mě je stejně nej bojovník a bavič Monfils ten co n tom hřišti dokáže odehrát jaké míče vrátí je neuvěřitelný škoda že Monfils neni tak dobrej protože kdyby byl lepší ve hře tak s timhle odhodláním co dává do tý hry by byl lepší jak Federer :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To ať se na mě nikdo nezlobí, ale o tomhle si může rafa nebo Nole jenom nechat zdát. Tenis, to je Roger Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg..;)
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto nestranně souhlasím s vencapem :)
Reagovat
J.M.
Co se týče estetického zážitku, radosti z dívání na tenis, pak bohužel Roger Federer, a pak dlouho nic. A to i když už není co býval.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme pro vsechny, kteri jsou schopni kompletne vnimat, co tenis (Fedex) dokaze cloveku nabidnout.. :-)
Reagovat
gigin
Ale zrovna MĚ KONKRÉTNĚ NEJVÍC nenabídne zase tak úplně všechno. A kompletně už vůbec ne... ;)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Li3ICVV5ono#t=40

čas 0:41
Reagovat
smazaný uživatel
J.M. snad hovori o estetickem zazitku - to je takova umelecka nadstavba sportu, vis.. ;-)))
Reagovat
gigin
Tož to jo ;)))) Elegantní je, to se musí nechat...
Reagovat
Pe3k
Amen.
Reagovat
smazaný uživatel
ze to se mnou vydrzis... ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
gigin.. :-)
Reagovat
gigin
V suchým... ;))
Reagovat
Roger_Federer
je jasny ze to co pekna zenska (sojka)..ti Rf nenabidne..urcite:)
Reagovat
gigin
já na to moc nejsu.. já tak kúsek uzeného a lehnút si k televizi ;))
Reagovat
Mayo
vencape - absolútny súhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tenis (Nie Roger) predsa dokáže ponúknuť ovela viac ako pekný backhand a pekný FH..Dokáže ponúknuť aj skvelú obranu a pohyb a keď ho ponúkali, tak Roger namiesto toho, aby sa postavil do rady, šiel znova do rady na pekný BH a FH..Ani náhodou si nemyslím, že Roger ponúka divákovi komplexný zážitok z tenisu..A hovorit to po zápase s hráčom mimo TOP 50 mi príde dvakrát tak prehnané..Počkajme na skalpy TOP 10hráčov a potom sa seriózne bavme na túto tému.
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou si to já a podle toho co vidím, i ostatní myslí, takže pokud se nemáš náladu tom bavit, je to tvá věc. Je snad na každým, co je pro něj komplexní tenisový zážitek, či né?
Roger už má svůj věk i nějaké to kvantum zápasů za sebou a to si pochopitelně vybíra svou daň. Tak mu dej aspoň nějaký čas, třeba nějaký ten skalpík top 10 hráče ještě bude a né 1 ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nemuzeme si, bohuzel, nikdy rozumet.. mne jde opravdu "jen" o udery, jejich prostou krasu, o souhru a ladnost tela, technickou dokonalost provedeni, ja k tomu baletu slysim i hudbu sveho uzasu nad zazrakem... nikdo jiny mi stejne ani podobne jeste nepredvedl a to beham po hristi rozhodne dele, nez ty po svete.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne, kazdý to vidíme inak..Ja to nikomu neberiem, ale prejavovat to ako svetonázor po zápase s hráčom ako Matosevic mi príde až úsmevné..To je akoby Rafa porazil na antuke Volandriho 6:1, 6:0 a vyjadrím sa podobne..Ale chápem, každý sme predsa fanúšik a vtedy sa objektivita stráca..
Reagovat
Roger_Federer
oda na radost..
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si tady pár takových chvalozpěvů na adresu Nadala sem-tam přečetl a neměl jsem důvod to zpochybňovat. Napokon, stejně se to nedá dokázat, jaký tenisový zážitek je ten nej. Protože je to subjektivní záležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
ja mam hlavne casto z nasich debat ten pocit o voze a koze, jake tituly a TOP (at ma Broz husinu!) :-)) 10??? Jaky Matosevic? Proboha. J.M. v case 13:30 hovori o estetickem zazitku, tak ho potvrzuji a troufam si rict, ze jeho hojnost i kvalitu umim u jednotlivych hracu srovnavat. Bojovnost, obrana, vitezstvi, porazka.... jsou prece uplne jine kategorie... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku..Ja som ťa síce písal do adresáta, ale reagoval som na viacerých zároveň..

Písala si, že pre človeka, ktorý je schopný tenis vnímať kompletne musí byť Roger top a s tým celkom nesúhlasím..Už len preto, že to je do velkej miery subjektívne..
Reagovat
Roger_Federer
myslim ze nechapes tu myskenku... rozdil nezi ladnym pohybem, ladnou hrou a hrubou silou..Rafael je bs kurtu jako robot stroj..grymasi pohyb, styl, rytuali elegance nula...Fedexovs hra je opakem... jako sacek plujii ve vetru na konci filmu Americka krasa..
Reagovat
smazaný uživatel
ztrata cervene nitky.. ale nehadame se, ze? :-) Kompletnim vnimanim tenisu jsem samozrejme myslela, ze je divak schopen krome vyvoje zapasu a vsech vzrusenich, ktere nesporne kazdy prinasi, vnimat i estetickou stranku, tedy fakt umeleckou hodnotu provedeni (uderu) a nezlob se, ale Fedex v tomto smeru nema konkurenci.. ciste nestranne.... :-))
Reagovat
Pe3k
Samozřejmě názor může mít každý jaký chce, ale faktem zůstává, že se všichni odborníci shodli, že Federer je nejkomplexnější tenista v historii. A každý kdo sleduje tenis musí zákonitě vidět, že Federer je nerovnatelný hráč s kýmkoliv jiným.

Takže na jedné straně jsou největší tenisové legendy v čele s Navrátilovou, Borgem a Nadalem, kteří tvrdí, že Federer je nejtalentovanější a nejkomplexnější tenista, který kdy žil a na druhé straně je Forehand, který tvrdí, že je to jinak :D

Btw. když se podíváme na dnešní zápas, kdy hrál Nadal na 3 sety s kvalifikantem, který dominoval v dlouhých výměnách i winnerech a nebyl schopen dělat nic jiného, než doufat, že soupeř úder zkazí, pak opravdu nechápu, kde je ten komplexní tenis? Naopak Nadal hraje pořád dookola to samé, je to sice velice účinné, ale o komplexním tenisovém zážitku nemůže být řeč. Forehandův problém je v tom, že naprosto nedokáže být objektivní a at se jedná o jakoukoliv situaci s účastí Nadala, tak se ho vždy zastává, i když je v mnoha případech zcela mimo.

Btw. Federer, že nedokáže ukázat skvělý pohyb a obranu? :D To snad nemůže myslet vážně ani Forehand...Jen pro tvé ifno, Federerova práce nohou je nejlepší v historii a jeho obrana není daleko za trojicí Nadal, Djokovic a Murray.

Nadal prakticky není schopen dát eso nebo winner, z backhandu jen vrací a čopuje a čeká na chybu soupeře. A tohle je pro tebe komplexní tenisový zážitek? Nechápu, jak vůbec může být někdo, kdo je tak mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak si kompletným vnímaním tenisu myslela umeleckú stránku úderov, tak v poriadku..Jednoručný BH vyzerá urcite ladnejšie ako obojručný..FH Rogera má švih a je sexy, no ja to mám radšej natvrdo, FH Rafu by som za FH Rogera nemenil..
Reagovat
smazaný uživatel
:-) ne, kompletnim vnimanim tenisu jsem myslela schopnost NEOPOMIJET a vnimat esteticky prozitek, jehoz zdrojem je nenucene prirozene a tedy krasne provedeni vsech tenisovych uderu, ktere byly dokonalym technickym provedenim povyseny na umeni...:-))
Jinak - pokus se zeptat vsech zavodnich a profesionalnich hracu vsech generaci, jak (jako kdo) by chteli umet hrat tenis... Ja se teda nikoho ve svem okoli ptat nemuzu, vsichni by si mysleli, ze jsem se zblaznila, kdyz se ptam na vec jasnejsi nez Slunce... :-)
Reagovat
J.M.
Ale ona ta umělecká stránka je u Rogera přirozeně propojená s tou sportovní. Právě to se mi na tom nejvíc líbí. To není jen tak, že ten jeho forhendový a bekhendový švih je krásný na pohled (což rozhodně je), ale jde (aspoň pro mě) hlavně o to, že provedení jeho úderů, stejně jako jeho pohyb a všechno ostatní, vyplývá z důkladné sportovní přípravy. Není to nějaký samoúčelný svévolný krásný pohyb jen pro potěchu oka jako třeba balet, ale švih, který je podřízený maximální efektivitě, účelu, a vychází z důkladné práce celého těla. A právě díky té sportovní kvalitě je i krásný. Asi tak jako třeba čistý úsporný elegantní design, který je podřízený svému účelu, je ve výsledku zákonitě krásný, aniž by o to usiloval.

Navzdory častým mylným představám má Roger velice propracovaný pohyb, fyzickou stránku věci, líp než kdokoli před ním (po něm na to navázali Nadal, Djokovič, v něčem i dovedli dál). Je v tom mnoho let cílené fyzické dřiny. Není to nějaká "vrozená elegance", ale krása vytrénovanosti. Jeho genialita je v tom, že to dokázal za ty roky natrénovat právě takto. Jako jediný na světě.

Nejlíp to vystihl jeden komentátor, který krásu a propracovanost jeho pohybu po kurtu a úderů přirovnal ke skokanům do vody - tam je taky dokonalosti dosaženo při minimálním odporu, kdy se při dopadu na hladině neudělá ani vlnka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už tu někdo psal, já o voze, ty o koze. Výhru 6:1 6:1 nad Matoševičem vůbec nepřeceňuju, reagoval jsem na daný úder, který jen zapadl do škatulky Federer- estetický génius.
Myslím, že kdyby ses zeptal lidí, co sledují tenis s odstupem (nefandí nikomu ze čtyřky) a zeptal by ses. Jako který tenista bys chtěl hrát? Vsadím se s tebou, že tak 80% lidí řekne Federer.
Reagovat
Amputace
Bože můj, to je zase diskuze. Je to stejné jako říct, že v hudbě je Beethoven a pak dlouho nic (s čímž bych sice nemohl nesouhlasit, ale stejně...). Prostě každý člověk, jiná chuť. Proč si myslíte, že by každý chtěl při tenise vypadat jako baletka? Kdekomu může imponovat pohyb a úderová technika Djokoviče, jinému Nadalova či Murrayho zarputilost. Jako dle vaší logiky by téměř všichni, co sledují tenis, měli fandit Federerovi. Každý fandí přece tomu, jehož hra ho baví nejvíce. Přece bych nefandil Nadalovi za předpokladu, že mě nebaví jeho hra a zápasy. A nezaujatí diváci? Těch moc nebude, takže bych je nepoužíval jako měřítko. Už si uvědomte, že tyhle otázky jsou hrozně individuální, vy se je ovšem snažíte neustále nějak paušalizovat. Jsem přesvědčen, že klid by vám přinesl pouze nějaký oficiální, úředně potvrzený dokument, v němž by bylo jasně napsáno, že Federer je nejkomplexnější, nejestetičtější, nejumělečtější, nejsympatičtější a samozřejmě všeobecně vzato nejlepší tenista všech dob. Dokud se tak nestane, budete se za to v jednom kuse bít a neustále to budete někomu nutit a dokazovat. Federer zahraje jednu haluz u sítě a zase je to tady..
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Ja si myslím, že Rogerových narýchlo zbúchaných 11 GS za štyri roky vytvorilo z jeho fanúškov "fanatikov", ktorí v tej dobe prepadli jeho dokonalosti a hoci sa v ďalších rokoch nepotvrdila, budú si ju dokazovať naďalej. Najmä sebe.
Reagovat
Amputace
Prý "Óda na radost" :D To jsem úplně před tím v tom vláknu přehlédl. R_F opět boduje.
Reagovat
smazaný uživatel
Amputace- ty si pleteš pojmy s dojmy. Fanoušci přece nefandí jen kvůli hře, ale jak na něj působí osobnost člověka nebo na základě národnosti. Hodně lidí fandí podle národnosti, někdo podle toho, jak je mu daný člověk sympatický jako osobnost, někdo na základě toho jak daný tenista projevuje emoce apod. To, jakou má daný tenista hru tvoří jen jedná část fanoušků. I proto nefandí každý Federerovi. :))) Ne dělám si srandu, prostě objektivně je Rogerův styl oku nejvíce lahodící, protože tenis je v nejčistší podobě o technice a tu má nejvytříbenější Roger, Rafa a Nole dělají spíš do atletiky.
Forehand- Já fandím Rogerovi od srpna 2010, takže tvoje teze je zdá se mylná. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně se mě tam kromě techniky vytratilo slůvko variabilita, pestrost hry, o které je tenis podle mě. a zatím dělám si srandu mělo být. Anebo ne?
Reagovat
Amputace
Čekal jsem tento výpad, nicméně doufal, že nepřijde, protože se mi to nechtělo rozepisovat. Ale co... Já samozřejmě vím, že existuje více možných kritérií pro fandění. Myslel jsem však, že je tady řeč o lidech, kteří tenis pravidelně a dlouhodobě sledují. Pochybuji, že se mezi takovými najde nějaký reprezentativní vzorek jedinců (co do množství), kteří někomu fandí jen na základě sympatií či národnosti. Opírám se o předpoklad, že tito lidé fandí na základě předváděné hry. O čem se dá diskutovat, jsou aspekty té hry. Já například začal fandit Nadalovi na základě jeho bojovného přístupu, což do značné míry souvisí s herním stylem, zároveň to ale není v přímé souvislosti s technikou a údery. "prostě objektivně je Rogerův styl oku nejvíce lahodící" To prostě není pravda, tak se s tím smiřte. Kdyby mi nejvíce lahodil, fandil bych (mluvím teď čistě za sebe) zcela jistě jemu. Daleko více mi však ladila Nadalova bojovnost, protože mě udržovala při vědomí, že sleduji sport, nikoli baletní představení. A žádná objektivní pravda - zvláště pak jedná-li se o nějaká estetická témata - fakt neexistuje.
Reagovat
Pe3k
Opravdu nechápu váš postoj a vaše neustále odmítání reality. Neuznávání toho, co je obecně známým faktem je věru zajímavá taktika. Pokud tedy tvrdíte, že Federerův tenis není nejvíce oku lahodící, komplexní a estetický, to je jako tvrdit, že samet je drsná tkanina a ve skutečnosti je mnohem příjemnější dostat rezavým drátem do oka...

Inu proti gustu...
Reagovat
Amputace
Obecně známým faktem :) Ty jsi parodie na parodii.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že si nerozumíme. Já nepokladám za dokonalost to, že Roger "narýchlo zbúchal 11 GS za 4 roky". Já se jen bavím jeho hrou, která je pro mně dokonalá.
Líbi se mi např. i hra Wawrinky, Gasqueta nebo Dimitrova i když je málo pravděpodobné, že nějaký GS dokážou získat.
Fanatikem mi spíše připadáš ty, když počítáš, kdo kdy v jaké éře získal kolik GS.
Smutný príbeh.

+ samozřejmě, Amputace to vystihl správně, že estetiku každý vnímá jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Určovat ostatním co se jim má a nemá líbit, je hnus všech hnusů. O žádném obecně známém faktu nemůže být řeč. Je to zcela subjektivní. Smiř se s tím.
Reagovat
dadaft
na Agassiho nemá nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz naposledy do hladiny TP rybnicku skocil na toto tema J.M., nevytvoril ani vlknu a nechal nam krasny prostor pro vlastni myslenky, souhlasy, nesouhlasy, takove nosne ticho se rozhostilo.... A pak pribehli kluci a zacali hazet kamenim - zase je to o voze a koze, coz je pro me velkym zklamanim, neslo prece o vyber ci snad vnucovani kriterii pro fandovstvi, pouze o uderovou techniku, ale tak schvalne, kdo udela nejvic zabek.. :-)

dadaft: :-)))
Reagovat
Pe3k
Já se s ničím smiřovat nemusím. Já mám stejný názor jako všichni velcí hráči historie i současnosti, že Rogerova hra je ta nejlíbivější a nejkompletnější. Ještě nikdy jsem neslyšel názor, že Nadal hraje líbivý tenis, od nikoho kompetentního, jedině tady od Forahenda s Amputací...

Jistě, že je to co se komu líbí subjektivní, ale je třeba si uvědomit, že komu se líbí Nadalova hra, ten netouží po pěkném tenisu, ale po potu a dřině, maratonských výměnách a neustálém hekání. Mi připadá, že lidi jko Forehand a Amputace tenis viděli jen z jedoucího vlaku a z nějakého mi neznámého důvodu jen fanaticky fandí Nadalovi a vše mimo něj je pro ně španělská vesnice.
Reagovat
Amputace
Aby se ti už jednou provždy rozsvítilo a přestal mě neustále z něčeho osočovat. Pro mě je tenis v první řadě sportem, nikoli uměním. Své umělecké potřeby uspokojuji jinde a rozhodně ne při sledování tenisu. Chápu, že třeba pro někoho, kdo celý život nezavadil o knihu (což - promiň mi to - tak trochu tipuji, že by mohl být i tvůj případ), musí být přímo ukájející sledovat Federerův backhand. Pro mě však nikoli. Navzdory svému úmyslu mě napadnout jsi to správně napsal s tou dřinou a potem. Když se hraje tenis (nebo v podstatě jakýkoli fyzičtější sport), jako divák očekávám, že téměř fyzicky ucítím tu dřinu a pot, tu touhu být u každého míčku, tu bolest všech svalů v těle, ty emoce, radost, smutek, nervozitu a zároveň hru, která to v sobě všechno pojme a zároveň dokáže zkombinovat fyzické pojetí s technickou vytříbeností. Nic z toho mi Federer nikdy nedokázal nabídnout. Připomíná mi více nějakého modela na molu než sportovce. Vám, umělecky neukojeným, to možná připadá úžasné, líbivé, komplexní, ve mně to však neprobouzí naprosto žádné emoce. Je to natolik technické, neupocené, "nesportovní", až mi to paradoxně připadá coby sportovní výkon nelíbivé. Samozřejmě, když se podívám na nějaké Federerovy highlighty, o mnoha úderech si řeknu, že jsou jako z jiného světa, ale dlouhodobě sledovat každý jeho zápas bych nevydržel ani ve snu. Sportovec má být zpocený a uřícený, proto mi váš v souvislosti s Rogerem často užívaný obrat "v suchém triku" vždycky připadal hodně úsměvný...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně Roger dokázal nabídnout emoce, radost, smutek, nervozitu a zároveň hru, která to v sobě všechno pojme a zároveň dokáže zkombinovat fyzické pojetí s technickou vytříbeností. A mnoha dalším fanoušům taky. Roger je velmi emotivní. Raduje se po výhře, někdy dokonce pláče štěstím. To jsou velké emoce. A když je zklamaný, soucitíms ním. A nemyslím si, že by se sportovec měl za každou cenu usilovat být spoceným. Šachisti nebo hráči biliardu se určitě neusilují být spoceni. I když... kdo ví :-)
Reagovat
Amputace
Psal jsem o fyzických sportech :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mně tenis lze považovat něco jako přechod mezi fyzickým a mentálním sportem. V ringu je to boj do špiku kostí. Ale tenis je něco jako šachy. Nebo golf, kde je mentální stránka ještě víc důležitá.
A samozrřejmě i tebou už zpomínaná technická vytříbenost.
Reagovat
Amputace
Tohle už je spíš na poli filosofie, jak vnímáme tenis. Nezpochybnitelným faktem je však to, že je to sport velice fyzicky náročný a jako takový jej vnímám v první řadě. Mentální stránka je samozřejmě neméně důležitá, nijak ale neoslabuje důležitost té fyzické. Jestliže tedy někdo hraje v "suchém triku", připadá mi to divné a neúměrné charakteru toho sportu. Naopak hekání, pot, dřina, fyzičnost, za co je Nadal tak často vysmíván, mi se "současným" charakterem toho sportu velice dobře koresponduje. Už nejsme v padesátých letech, kdy si dva "gentlemani" pinkali přes síť a ani se při tom nezapotili. Nikomu neberu, pokud hledí na tenis jinak než jako já, jako na estetickou, takřka až uměleckou záležitost. Ať však nikdo nebere mně, že hledím na tenis jinak. Nechápu, proč by měl být právě Rogerův styl symbolem pro oko nejlíbivějšího stylu a proč by to měl každý beze slova přijmout. Líbivost nezávisí jenom na tom, jestli má někdo pěkný FH nebo BH, jak se pohybuje atd., ale také na tom, jak spadá do představy tenisového sportovce, která je u každého jiná. A u mě rozhodně není taková, že se ten tenista při zápase ani nezapotí. Pochopím, pokud někdo v suchým triku odehraje zápas v šipkách, u tenisu mi to - jak už jsem psal - přijde divné a zapomínám pak na to, že sleduji nějaké sportovní zápolení.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky nechápu, proč by měl být právě Rogerův styl symbolem pro oko nejlíbivějšího stylu a proč by to měl každý beze slova přijmout. A vůbec s tím nesouhlasím.
A tu poznámku se suchým tričkem já beru spíše jako vtipný přenesený význam, když se soupeřem nestráví na kurtu příliš mnoho času. Měl bys to takhle brát i ty ;-)
Reagovat
Amputace
Já vím, ale ono je pravda, že Roger se opravdu při zápasech moc nezpotí :) Je to zvláštní.
Reagovat
smazaný uživatel
Nad tím žasnu i já :-)
Reagovat
Rafaeoli25
To je zase nesmyslných keců o komplexnosti a estetice, prý že se mu Rafa a Nole nerovnají, to je vážně k smíchu, např.dnešní Rafův výkon neměl chybu a zahrál desítky parádních úderů, žádná vyčkávaná jak tu uboze žvatláš Pe3ku. Ale potvrzuje mi to jedno, i kdyby Rafa vyhrál třeba pětadvacet gs, tak ho federerovci za lepšího hráče neuznáte, když už nebudou k dispozici čísla, budete se ohánět subjektivní estetikou. Na závěr řeknu jediné, pro mě je tenis hlavně Rafa a doufám, že všechny rekordy překoná. A že to pro vás nebude nic znamenat z toho mi těžko u srdce nebude..
Reagovat
Roger_Federer
ze zcela neutocne debaty o esteticke a libive strance tenisu..jste opet udeleli poplakavani o Nadalovi..nechapu.
Reagovat
Amputace
Ano, naprosto nekonfliktní, neútočná a především při zemi se držící diskuze. Óda na radost :D

A btw. už v první větě vlákna ("To ať se na mě nikdo nezlobí, ale o tomhle si může rafa nebo Nole jenom nechat zdát.") je konflikt.
Reagovat
Roger_Federer
proc si myslis ze ty vyostrene debaty fans Rafa-Roger tady jsou, byvaji?? proc tyto "valky" nejsou tak mezi fans roger-djokovic kdyz djoko je posledni 3 roky jeden ze dvou hlavnich souperu a prekazek pro Rogera?..

Ty, Forehend, marty 28, rafaeoli 25 tady naustle naplakate jak je RAfa byty..jak je nedoceneny, neuznany....uz je to breceni fakt otravne..co tim sledujete..??
Reagovat
Rafaeoli25
Si děláš srandu, prej neútočná debata když vlákno začíná "O tom si Rafa a Nole můžou nechat jen zdát", o útocích na Rafu v následujících komentech ani nemluvě..
Reagovat
Rafaeoli25
My tu nebrečíme, jen Rafu bráníme, protože na něj útočíte při každý příležitosti, i prohru v blbý exhibici tu někteří pitváte..
Reagovat
Amputace
Ty jsi trotl, skutečně. Nikdy nezareguješ na to, co člověk napíše, pokaždé si navymýšlíš vlastní blbosti, které nemáš čím podložit. Kde jsem Nadala oplakával v tomto vlákně, můžeš mi to napsat? Vaše totální, až bezbřehá glorifikace Federera zde byla už natolik nevhodná, že jsem musel reagovat, vůbec to nebylo o Nadalovi, ty ignorante. Nadala jsem použil pouze jako příklad toho, že líbivost v tenise nemusí být jen o tom být baleťákem, v jiné souvislosti jsem ho nezmiňoval. Tak buď piš k věci, nebo běž pokračovat v onanii nad svým nedostižným, nadpozemským jmenovcem. A nezapomeň na Ódu...
Reagovat
Roger_Federer
vencape-napsao svuj osobni sugestivni pocit...nikomu ho nenutil..Mluvil i o Djokovicovi...nikdo z jeho "tabora" tadx nedoletel a nezacal panikarit...sory
Reagovat
Rafaeoli25
:D, přesně řečeno..
Reagovat
Roger_Federer
:))) nevim co ti vic rict..kazdy si na Vase caste vystoupeni a osobni ego udela nazor sam..
Reagovat
Amputace
Ty jsi příkladná ukázka demokrata, vskutku. Vencape napsal svůj názor a to, co napsal Forehand ve svém prvním příspěvku, bylo co? Pojem "svobodná diskuze" už je patrně nad tvoje intelektuální možnosti, že? A říká se "subjektivní pocit", ne "sugestivní pocit".
Reagovat
Roger_Federer
Nejak porad nechapu proc ses tedy do te diskuze zapojil.. nasilim vyvracis Vencapeho nazor na Federerovu estetiku a elegantnost a hry.. a nutis svuj nazor ostatnim.. nadala??
Reagovat
smazaný uživatel
No jistěže fanoušci tenisu, i stálí fandí hodně na základě národnosti. Nezapomínej, že jsou daleko vlastenečtější státy než Česká republika s daleko většíma osobnostma než je Berdych. Nedovedu si například představit jak Španěl fandí Federerovi. To za prvé.
Za druhé, to je opravdu pole první ze všech věd filozofie. Ale tenis je pro mě spíš technický sport než dřina. Když chci vidět dřinu podívám se třeba maraton, běh na lyžích a podobně. Radši mám výměnu, kde hráči předvedou deset zajímavých variabilních úderů, než padesát prakticky totožných úderů. Že má Federer atraktivní hru se dá velmi lehce zjistit i na youtube. Videií s Federerovými hot shoty je mnohem více než Rafovýmy.
Reagovat
Amputace
No konečně příspěvek na úrovni. Již jsem se obával, že nepřijde...

Národnost: Dejme tomu, že máš pravdu. Přesto: kdybych měl být jediným fanouškem na světě, který nezačal fandit ani na základě národnosti ani sympatií, ale na základě předváděné hry Nadalovi, spolehlivě to vyvrací zcela absurdní tvrzení o jakýchsi objektivních, obecných pravdách ohledně líbivosti, což je otázka, která podléhá výhradně estetice (je to podobně absurdní, jako bychom se tady dohadovali, který film je lépe natočen, první nebo druhý, a někdo se snažil tvrdit, že lze objektivně tvrdit, že druhý film je lépe natočený než první).

Dřina: Pro mě je tenis kombinací fyzických a technických předpokladů. Obojí chci vidět u jednoho tenisty. U Federera vidím techniku, nepřipomíná mi však sportovce, který v daný moment předvádí sportovní/fyzický výkon (je to samozřejmě nadsazeno). Lépe už se k tomuto tématu patrně nevyjádřím.

Youtube: Tento argument je bohužel bezvýznamný. Protože počet videí s hot shoty zdaleka nemusí záviset pouze na líbivosti hry toho či kterého tenisty. Je tam daleko víc kritérií: počet fanoušků, jejich internetová aktivita, obecná popularita a oblíbenost tenisty atd. Prostě rozhodně neuspěješ v prokazování toho, že Federerova hra je nejatraktivnější, jen na základě počtu videí s HS. Navíc tady nejde o srovnávání s Nadalem, alespoň ne mně. Já vyvracím ta absurdní tvrzení, která z čistě subjektivní otázky dělají absolutní fakt.
Reagovat
Amputace
Protože nemám bytostně rád, když se zobecňuje něco, co je výhradně subjektivní - ba co dokonce subjektivitu vyžaduje k realizaci vztahu předmětu a jeho příjemce. A "nutím" ti svůj názor úplně stejně jako mně ho "nutí" vencape.
Reagovat
smazaný uživatel
Mnoho povyku pro nic, vážně :-) Jak to tady tak čtu, tak někteřím může sledování tenisu způsobit vážnou ujmu na zdraví. Místo toho, aby ste si užívali pěkné výměny, napínavost zápasů, dřinu, stratégii či vynalézavost, tak někteří tady počítate, kolik kdo překoná rekordů nebo kdo nastřílel více hot shotů.
Tak teda, i když jistý užívatel napsal, že mu těžko u srdce nebude, tak mně připadá, že bude. Je to takový ten typický sběratel rekordů, kterýmu podle hysterických výstupů, předváděných tady, nejspíš rupne v hlavě, když nepřekoná jeho oblíbenec všechny rekordy světa. Chlape, uvolni se ;-) A to platí pro všechny fanoušky. Užívejte si hru a vykašlete se už na tyhle žabomyší války. Má to nějaký význam, vnucovat si navzájem vlastní názory?
Reagovat
Lina
Roger je krásně nabuzený do nové sezóny, a nasazená laťka doufám, že nespadne, ale právě naopak. Těším se na zápasy se silnějšíma soupeři.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě jestli chce Rog letos zabodovat, bude muset vice hrát servis-volej...už na to podle mě nemá aby se s těma mladýma býkama přetahoval od základní lajny...
Reagovat
Roger4EVER
Viděl jsi zápas ty kecale?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem hráče jako Novak a Murray...jasně,že viděl, jsem rád že hraje ted velmi dobře :)
Reagovat
Roger_Federer
Roger letos top 3 z prstem v nose :)..paradni tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Uzasné fundované tvrdenie..Hlavne po skalpoch hracov mimo top50..
Reagovat
Roger_Federer
Petko..cekal jsem ktery se prvni chytne..ale ze ty??..asi mam na tebe velke naroky..
Reagovat
UnrealTom
Roger best tenis si zase užívá a já věřim že přijdou i větší úspěchy než v minulym roce
Reagovat
Sonja
No jednu dvěstěpadesátku snad nebude tak těžký překonat:-D
Reagovat
J.M.
Hlavně aby vydrželo zdraví. Ale s tou novou raketou to teď opravdu vypadá dobře, má lepší obranu i útok, je takový elastičtější, dravější. Ovšem i loni v Austrálii začal velmi svěže, s parádním tenisem, a vydrželo mu to tak týden. Pak zvadl a už se do konce roku, s výjimkou několika zápasů, neprobral. Doufám, že letos to bude jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
super gloska, dik - tak mi hnula zluci, ze jsem si sla zbehat.. Zprava pro ty, kteri se jeste nevsimli: Venku je (bylo) NADHERNE! Ve stinu zmrazky, na slunicku jiste 16 - 17°C... uzasne, ach, jeste jednou diky.. -))
Reagovat
a.magerova
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí....
Reagovat
Sonja
Já ti hnula žlučí? Tak to už jsme tak z desetiny vyrovnané:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) jedeme dal => budu mit formu jako das.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
to je presne ono, neni umeni vest v gemu 40:0, umeni je ten gem na brejk vyhrat.. koncert na siti v zaveru od Fedexe.. :-)
Reagovat
a.magerova
Koukám, že se Marinko narodil na Rogerovy 4. narozeniny ;-)
Reagovat
Padme
Taky jsem na to koukala :) Jak se ti líbí ohoz? ;)
Reagovat
a.magerova
Botky suprový, čelenka a potítka taky, tričko by mohlo být kapku barevně odvázanější, ale jinak říkám JO ;-)

Ale zdálo se mi, že Mirka a holky měly šaty ze stejné látky :-))
Reagovat
a.magerova
Tak nebyly ze stejné látky, jen podobné :-))
http://f.blick.ch/img/incoming/origs2600464/9718638063-w980-h653-q70/016962083.jpg
Reagovat
Denis92
na AO bude Roger nosit tuto polokoselu,ktora vyzera omnoho krajsie :)
http://i2.wp.com/federerfan07.com/wp-content/uploads/2014/01/NMANRF-BL-1.jpg?resize=800%2C1067
Reagovat
Padme
Ty šaty vypadají podobně, holky se chtějí podobat mamči :) Jaký máte tip na pohlaví miminka? ;)
Reagovat
a.magerova
Já tipuju buď jedna holka nebo dva kluci ;-)
Reagovat
Padme
:D ta jeho sestra má taky dvojčátka a nevíš jaké?
Reagovat
a.magerova
Že má Diana dvojčata vím, ale jaké nevím :-/
Reagovat
Padme
Hlavně aby bylo mimi zdravé :) Teď mě napadá, že Nadal to nějak prošvihl, asi mimi ve stejném věku jako Roger nestihne.
Reagovat
a.magerova
Jj Rafa TO fláká :-/
Furt se honí za nějakými dalšími GS a na zachování rodu kašle!!!
Reagovat
Padme
Tak snad to Rogerovi zase půjde, když se mu to rozšíření rodu teďka daří ;)
Reagovat
a.magerova
Taky věřím, že se ještě máme na co těšit!!!

Hele Padme, dnes má 45. narozeniny jiný můj velký favorit (Schumi) a já mu dnes a nejen dnes přeji vítězství víc než Rogerovi ;-)
Reagovat
Padme
Schumimu přeji, aby to přežil v co nejlepším možném stavu. Roger ti tu rozpolcenost snad odpustí ;)
Reagovat
a.magerova
Taky si myslím, že mi Roger tenhleten výrok a "rozervanost" srdce promine ;-)

Hrát jako Federer a jezdit jako Schumacher, TOTO zlidovělé rčení už jim nikdo nevezme :-)))
Reagovat
Mayo
Schumi na hrad, môj obľúbenec tiež (:
Reagovat
Vojtiik
0:37 říká "chuj s nima, takhle to hraju furt" :))
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak, stale to ma v ruke :)
Reagovat
smazaný uživatel
ne, ne, ramy teprve zajizdi.. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist