VIDEO: Nadal a spol. testují raketu budoucnosti

26. 5. 2012, 13:20
Video dne 18
Společnost Babolat, která se zabývá především výrobou tenisových, squashových a badmintonových raket, po pětiletém vývoji představila 'raketu budoucnosti'. Zástupci firmy raketu se zabudovaný senzory, která zaznamenává údaje z každého úderu, poprvé veřejně vychvalovali krátce před French Open. Na pařížské antuce si nový nástroj vyzkoušeli i Rafael Nadal či Na Li.
Rafael Nadal

Babolat vyvinul nové rakety se zabudovanými senzory, které nahrávají data o výkonu jednotlivých hráčů. Tato technologie se jmenuje Play & Connect a má pomoci profesionálním i rekreačním hráčům lépe porozumět stylu své hry a zlepšit svůj výkon.

Nová technologie byla poprvé předvedena ve čtvrtek na Roland Garros, které startuje již zítra. Zástupci firmy si pro prezentaci interaktivní rakety vybrali 'své' tenisové hvězdy, které s raketami Babolat objíždí turnaje po celém světě: šestinásobného vítěze French Open Rafaela Nadala, loňskou šampionku Na Li, Belgičanku Kim Clijstersovou a Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu. 

Tenisté si vyměnili několik výměn a každý jejich úder byl bezdrátově přenesen do elektronické podoby a na obrazovkách se okamžitě měnily údaje a statistiky po každém úderu. Senzory v raketě rozpoznají například druh a sílu úderu, místo odpálení míčku či druh spinu. 

"Testoval jsem raketu budoucnosti od Babolatu. Je úžasná," napsal Rafa na Facebooku. Clijstersová novinku hodnotila rovněž velmi kladně. 

"Play & Connect rakety vypadají a váží stejně, jako normální rakety a pro tenis jsou velkým krokem vpřed. Je to jako přejít z němého filmu na film se zvukem," vychvaloval ředitel společnosti Eric Babolat.

Babolat chce novou raketou oslovit i rekreační tenisty, kteří si budou moct data nahrát do online aplikace a sledovat svou výkonnost. Do září by mělo být otestováno 100 prototypů těchto raket a od roku 2013 by měla jít do prodeje. Stát by měla zhruba 6.000 korun.

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

18
Přidat komentář
shit_happens
0:56 - 0:57 to nevypadá jak Na Li ale jak nějaká sexy Asiatka:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pro profi hráče jasně plus, ale že ten squash a tenis hraji občas jako prase kostí, to snad poznám i podle vlastních senzorů. Leda že by někdo chtěl sdílet svá data o efektivitě slice backhandu na facebůčku, ale to pochybuji ... i když zrovna takový Rafa ...
Reagovat
smazaný uživatel
Inak Babolat je mojou obľúbenou značkou. Viem ako to vypadá, ale hrával som s nou ešte dávno pred Nadalom :)..Táto vzácna zhoda naznačuje, že som si onehdy vybral správne..(nemyslím raketu) :)
Reagovat
gigin
Jenom abys byl v obraze, tito má bag jako Janko Tipsarevič. Tak si to potom s ním vyříkej, jo ?? Ty Babolate !! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Budem sa musieť s titom vážne porozprávať. :)
Reagovat
tito
A jakou má Mr. gigin raketu? No jakou má? ....Babolat!!!! Tak milý posměváčku nerej! :-))))))
Reagovat
Heather_Fedex
v tomhle mam ciste svedomi-8 let pouzivam wilson ;))) a sice, pred tim to byl prave babolat :-00
Reagovat
smazaný uživatel
Také Wilson :))) ale trika převážně Djokovicova.
Reagovat
gigin
Ale s čím hraje gigin, no s čím ???? Že to tam mám jen na okrasu, aby mi to barevně ladilo ?? :-))) To už nepíšeš !! A že jsem ti tu Babolatku cpal, abych se jí zbavil a tys to odmítl ??!! Nic ??!! Ty a Forehand jste tu největší banda podvodníků !!! :-DDDDD
Reagovat
gigin
Aj Wilsonku tam mám v bagu. Ale páč jsem pomatenec a nechci být ani k jedné macešský, tak to různě střídám. Ale to bylo dřív. Teď půjdu, všechny je rozmlátím a nechám si teda jen tu Headku !! A to všechno kvůlli titovi a jeho zatracenému bagu Janka Tipsareviče !!! :-)))))
Reagovat
tito
Já bych s Babolatkou být tebou nemlátil. Koneckonců je to tvoje nejlepší raketa. :-))) Jo a ještě jsem zvědav, kam až dojde tvá fanouškovská oddanost v případě nového prádla!
Já ti dám podvodníky!!! -DDD
Reagovat
gigin
:-))))))
Reagovat
Hook2424
Než pro člověka, který to myslí s tenisem vážně, bych to viděl spíš pro smetánku, pro takové ty vybavené 40-50-tníky, kteří přijedou na tenis bávem nasadí čelenku vyndají pavouka, změří aktuální napětí strun a pak se do toho mají velký problém trefit!
Reagovat
smazaný uživatel
V Tescu ju zatiaľ nemajú..
Reagovat
Heather_Fedex
ani v lidlu??!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zatiaľ nie, ale v utorok majú dostať tovar. Čaká sa.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečná záležitost. Teda data, který to podle videa přináší, zatím nic převratnýho nejsou, ale potenciál do budoucna to nepochybně má.
Reagovat
smazaný uživatel
Statistika :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist