VIDEO: Naštvaný Djokovič na tiskové konferenci

14. 11. 2016, 14:16
Video dne 74
Novak Djokovič se během tiskové konference v Londýně po prvním utkání na Turnaji mistrů, v němž porazil Dominika Thiema, na novináře trochu naštval. Srba namíchla otázka jednoho z novinářů ohledně míčku, který Djokovič vypálil do publika po ztracené první sadě.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič je na kurtu obvykle klidný. Včera v utkání s Dominikem Thiemem ale ztratil po prohraném prvním setu nervy. Od umpirového rozhodčího obdržel varování za vypálený míček směrem ke své lóži, kde seděl jeho realizační tým.

Srb sice úvodní dějství ztratil, ale poté již na kurtu dominoval a Rakušana porazil ve třech setech. Po zápase měl velkou radost. Tu mu ale zkazila jedna z otázek novinářů během pozápasové tiskové konference.

Novinář se Djokoviče zeptal, zda si uvědomuje, že by jednou mohl za takové chování draze zaplatit, pokud by náhodou v hledišti někoho trefil.

Bývalá světová jednička reagovala trochu naštvaně. "Vy novináři jste neuvěřitelní. Vždy vytahujete takové věci. Jsem snad jediný, kdo si na kurtu vybíjí frustraci? Tohle se mi snažíte namluvit?" "Není to poprvé, co jsem tohle udělal," dodal.

Když mu novinář naznačil, že by míček mohl trefit a zranit jednoho z diváků, Djokovič sarkasticky odpověděl: "To mohl. Taky mohlo v O2 aréně sněžit, ale nestalo se tak."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

74
Přidat komentář
smazaný uživatel
Každý jednou šlápne vedle v neuvážených reakcích, ale nezlobte se na mě, Čočkovič šlape vedle velice často a Můra dělá to samé. A jestli je nebo byl světová jednička, tak je to vůbec neomlouvá. Snad existuje nějaké slušné chování. A už vůbec bych nevytahovala Fedexe, jelikož těch přešlapů bylo oproti výše zmíněným nevyrovnaným nádherám minimum. Stejně tak Nandal jich neměl tolik, i když oproti Fedexovi určitě víc.. (U Nandala by to zase byla spíš diskuze na téma obsese)
Zdravím a přeji hezký tenisový den :-)
Reagovat
Vojtiik
nazdar kolego, můžeš nějak ty "přešlapy" djoka a máryho popsat? trochu by mě to zajímalo!
Reagovat
spaniel
Rly? Žiješ v lese?
Reagovat
VlS
To nepamatuješ mladýho Fedexe a už vůbec ne generaci 80 let :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
http://www.nytimes.com/2009/11/05/sports/tennis/05tennis.html
Reagovat
Krisboy
Answer the question! THE QUESTION, JERK!!! :DDDDD Na to jsem zrovna nedávno koukal :))) https://www.youtube.com/watch?v=kKg61sa6Gkw
Reagovat
VlS
Tady to je ještě líp :

https://youtu.be/C8Nyc9jzSDg
Reagovat
VlS
Je potřeba odstranit tečku v youtu.be , nevím, proč se tam generuje
Reagovat
Krisboy
Mě se to otevřelo normálně, tak jak jsi to tam dal. Co jsem nevěděl, že tam rozbil tou rakety skleničky ze skutečnýho skla, žádný kelímky nebo PETky :)
Reagovat
VlS
Hroznej magor, kam se na něj ti klucu dneska hrabou. A Connors byl stejnej, po nich bylo už jen jedno takový pako - Safin.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, Connors Lendlovi říkal "commie" (komouš) a před (prohraným) finále WB s Arthurem Ashem prohlásil něco ve smyslu, že jde vypráskat toho černocha. Říct něco podobného nějaký hráč dnes, tak už si na okruhu neškrtne...
Reagovat
smazaný uživatel
To ani nemůžu pamatovat :-)
Reagovat
gigin
nový psýčko Pepe Imaz? Asi nic moc.
Reagovat
spaniel
Ještě nedorazily krystaly z Nepálu.
Reagovat
babolat.cz
novinářský hnůj..co jiného říct
Reagovat
Amputace
Já Djokoviče nemám vůbec rád, ale v této "kauze" stojím při něm. Jeho reakci na tiskovce se vůbec nedivím. Nedaří se mu, zažívá výkonnostní pokles, který je docela náhlý a nečekaný - zatímco před půl rokem se ještě mluvilo o tom, že získá 4GS v jednom roce a má reálnou šanci překonat Federera v počtu GS, v současnosti ztratil pozici No. 1 a nic pořádného nevyhrává. Je strašně jednoduché trefovat se do člověka, který zčistajasna přišel o titul "neohrozitelného", a "testovat" jeho psychickou odolnost. S Federerem bych to vůbec nesrovnával. Ten byl vždycky v pozici miláčka všech (pokud tedy pomineme počátky jeho kariéry, kdy mlátil raketama a obecně moc sympaticky nepůsobil) a pochybuji, že otázka tohoto typu mu vůbec kdy byla položena (řešil například někdo z novinářů, jak zakřičel "shut up" do diváků? - pochybuji)... Pokud jde o to, že by měla pro Novaka platit jiná morální kritéria - ne, neměla. Ale stejně tak z jeho pohledu se lze ptát - a měla by například pro Federera platit jiná kritéria? Oba jsou legendy, oba jsou velcí a významní tenisté, ale zatímco u jednoho jsou v jednom kuse vyzdvihovány rekordy a vše ostatní je ignorováno, u druhého jsou rekordy ignorovány, ale řeší se odpálení míčku (neřeknu, kdyby to byla kdovíjak velká věc, ale toto přece párkrát v kariéře udělal téměř každý). Federer vyhrál poslední GS před vice než čtyřmi lety a podobný článek jsem o něm od té doby ještě nezaznamenal. Novak vyhrál poslední GS před půl rokem a podívejme - už to jede...
Reagovat
SubOptikT
Já Djokoviče rád mám a s tímto příspěvkem se plně ztotožním.
Reagovat
turista
Já mám Novaka Djokoviče taky rád a přeji mu aby to tady v Londýně celý vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre si napísal. Ja ho nemusím, ale je to až príliš nafúknuté. Mne sa nezdá, že by z jeho strany išlo o nejaký veľký prešľap. Pokladám to od novinárov za provokáciu.
Reagovat
a.magerova
Asi dotyčný novinář nedostal, loni na konci sezóny, od Noleho bonbón... :-P

Je celkem nespravedlivé, že si všichni říkáme, že od FO Nole nic pořádného nevyhrál, když vlastně po FO vyhrál jednu tisícovku a byl ve finále GS, tohle má Berdych za celý tenisový život a velebíme ho za to.... když Roger před 7 lety rozflákl raketu, mluví o tom pohoršeně někteří ještě dnes, když Safin v zápase raketu nerozflákl, tak jsme byli všichni zklamaní... sami v sobě máme různé pohledy na různé tenisty.... mně osobně se ta Noleho reakce nelíbí, ale zase, není to nic tak skandálního.... ;-)
Reagovat
Fandina
Berdycha kde kdo nevelebí za to, že má jen jedno finále GS. Ale jinak souhlas.
Reagovat
VlS
Realistickej pohled.
Reagovat
Pe3k
Fedexe bych tu nepletl on se chova z big 4 zdaleka nejlepe... Ja bych rad videl clanek o Nadalove neustalym fake mto, ilegal coachingu a ostatnich necistych praktikach jenz provazi celou jeho karieru.

Btw. Novakovi se neco deje ale jeden mic do hlediste nebo koment k novinarum si clanek nezaslouzi.
Reagovat
Nola
napis clanok a poziadaj redakciu o zverejnenie :D obsah clanku by ma velmi, ale velmi zaujimal.....
Reagovat
Krisboy
Já bych ho asi ani nečetl, dovedu si představit, jak by to vypadalo :)
Reagovat
FulnekUltras
klasická anglosaská provokace ve stylu červených karet proti "viróze"
Reagovat
Stan_Borowitz
tak trochu souhlasím, když si odmyslíme obvyklou dávku PŠM.

Cílem asi bylo Novaka rozhodit, vyprovokovat a poštvat proti němu diváky. Boj o pozici jedničky na konci roku je tvrdý a britský bulvár holt tlačí toho svého. Kdyby se TM hrál v Bělehradě, byl by na tom Andy daleko hůř...
Reagovat
gigin
https://twitter.com/jessica4stein/status/798030147584593920?s=09
Reagovat
Marduch
Prostě MFF ten novinář :p
Reagovat
Krisboy
Zase takový bulvární titulek. "Porádné naštvání" vypadá úplně jinak. Když jsem pouštěl to video (dříve, než jsem četl článek), myslel jsem, že třeba bouchnul pěstí do stolu, hodil po nich flaškou, poslal je někam a odešel. Myslím, že na to, na jaké kraviny se ho ptali, zareagoval velice klidně a profesionálně.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Dobrý den, máte pravdu, že pořádně naštval je asi moc. Novaka sleduji dlouhou dobu a věřte, že mu fandím, a proto mi přišlo, že se na novináře trochu naštval. Alespoň tak soudím z mého pohledu, jak ho znám já :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Jinak slovo dost jsem změnil na trochu, s odstupem času mi to přijde více adekvátní :)
Reagovat
Fandina
Tiskovky nesleduji, ale Nole mi nějak vytočený nepřipadal. A celkem ho chápu, že na tu otázku odpověděl, jak odpověděl. Jako by nebylo nic jiného, na co se ho ptát.
Reagovat
Kozoroh
Klasika, udělat tohle Murray, britští novináři se rozplývají blahem...
Reagovat
Fandina
On to nemusel být britský novinář, kdo se ho zeptal. Na TM mohou být novináři z různých zemí.
Reagovat
Ravik
podle toho přízvuku to byl angličan ....
Reagovat
Stan_Borowitz
a hlavně smeči je to nebezpečí řádově vyšší, a i tak je zanedbatelné. Zbytečně se to nafukuje, to má pravdu, bývalý předseda.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole by se měl konečně uklidnit, nebo ztratí i ty zbylé fanoušky, co má. Měl byl vždy sympatický, ale v posledním půl roce se slušně podkopává.

To vystřelení míčku a možná tragédie mi připomenulo patrně největší tragédii v NHl, kdy v roce 2002 zemřela třináctiletá dívka po zásahu puku. http://hokej.idnes.cz/divka-se-sla-tesit-z-hokeje-ale-puk-ji-zabil-fj6-/nhl.aspx?c=A020320_221511_nhl_bym
Nepředstavitelné, že v NHL tehdy nebyly za bránami ochranné sítě. Mnohokrát jsem stál na stadionu za ochrannou sítí a vůbec si nedokážu představit, že by tam nebyla. Divím se, že tak profesionální organizace tohle takhle zanedbala a v roce 2002, kdy už to u nás dávno bylo, tam to ještě neměli.
Reagovat
Nola
kecy, chod si pozriet reakcie Nolefans k tomuto vyrobenemu "incidentu" britskych medii, ako inak.... najdi nejake video k tejto teme
vlani sa podobne prezentoval Fedex na domacom turnaji a ticho po pesine...

tiez "obdivujem" zdejsich redaktorov, ako radi preberaju tieto s.acky a nejakou nahodickou zabudnu na 200 dni stravenych na NO1 a pod....
Reagovat
Kozoroh
Měření dvojím metrem je to nejhorší na tzv. korektnosti neboli cenzuře.
Reagovat
turista
Přesně tak. Je tu dvojí metr. Například Rafa na začátku roku 2015 a 2016 v Riu a v Buenos Aires soptil na rozhodčího Bernardese daleko víc než tady Novak, nikde se to moc nerozebíralo, stejně jako Rogerova ojedinělá uklouznutí.
Reagovat
gigin
Ale rozebíralo.
Reagovat
tito
prý nerozebíralo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Šak video vidím tady, proč bych měl vidět jiné? Ano, Federer to udělal taky, ale tady ten článek nevznikl kvůli tomu, že Djokovič odpálil míč, ale kvůli jeho šibnuté reakci na konferenci. Federer nikdy na tiskové konferenci negeneralizoval. Slova jako: you guys are unbelievable je docela faux pass generalizace, kterou praví gentlemani nemají potřebu vyslovovat.

Kdyby to udělal Federer, naložím mu stejně. Souvětí:
"tiez "obdivujem" zdejsich redaktorov, ako radi preberaju tieto s.acky a nejakou nahodickou zabudnu na 200 dni stravenych na NO1 a pod...." je jak z jiné planety. To pro člověka, který byl někdy světová jednička platí jiná etická pravidla a morální kritéria?
Reagovat
Nola
nie neplatia ine kriteria pre Novaka, ale ocakavam rovnake zaobchadzanie kedze sme na tenisovom serveri a nie na strankach bulvarnych platkov
ak padne nejaky rekord, tak ako v pripade Bryanov, tak si to zasluzi zmienku, u Novaka to neplati, ako nedavno napisal DORSCH, redaktor ma byt objektivny....
Reagovat
smazaný uživatel
Na jednu stranu tě chápu, protože Nole je tu obvykle spojovaný s negativníma věcma, na druhou stranu pod tímto článkem bych to nevytahoval. Toto je oprávněně hodné zveřejnění podle mě. Googlil jsem a nenašel jsem podobnou tiskovku Federera například, nejhorší, co kdy řekl, bylo, že neví, co odpovědět na tuto stupidní otázku. Ale je dost velký rozdíl mezi tímto postojem a Djokovičkovou reakcí.
Reagovat
Nola
Novak na rozdiel od Fedexa sa musi s tymito stupidnymi otazkami vysporiadavat ovela castejsie, uz z neho urobili sektara, pomatenca.... skoda sa vyjadrovat, britski novinari bojuju statocne....
Reagovat
turista
200 dnů? Novak Djokovič byl světovou jedničkou plných 223 týdnů a věřím, že jí ještě někdy bude.
Reagovat
Kozoroh
A Federerův zásah míčem směrem do hlediště ti nevadí?
Reagovat
VlS
Mezi pukem a tenisákem je sakra rozdíl a Nole není zdaleka sám. Viděl jsem to udělat už i Fedexe a řadu dalších. Nole ztrati. fanoušky, když nebude vyhrávat, tohle budou brát jako drobný zlidšťujíci přešlap.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo. Lidi přemýšlejte trochu. Tento článek nevznikl kvůli tomu odpálení míče, ale kvůli té následné reakci.
Reagovat
Nola
ta reakcia zodpoveda otazke novinara, najdi si doslovny prepis, je dostupny na nete.... dokonca jeden novinar ho pocastoval zvlatnym vyrazom "pomatenec!"
Reagovat
VlS
Tak si znova ten svůj příspěvek přečti. Píšeš o míčku a o puku atd, o reakci ba tiskovce v něm nepíšeš nic. Nelze rwagovat ba to, co nyslíš, ale jen ba to, co bapíšeš.
Reagovat
smazaný uživatel
To byla pointa toho příspěvku, kterou vyslovila ta první věta "Nole by se měl konečně uklidnit." Tím jsem reagoval na ten článek, který řeší, jak už titulek napovídá, Djokovičovu reakci na tiskové konferenci..

Ten druhý odstavec jsem věnoval vzpomínce na netradiční událost s tím, že je tady dost hokejových fanoušků, tak třeba bychom o tom podiskutovali. A samozřejmě, že mezi tím je velký rozdíl, ale náhoda je blbec.

Ostatně před několika měsíci zemřel v Brně při mládežnickém hokejovém zápase rozhodčí Pavel Lainka po hodně nešťastném a patrně rutinním zásahu pukem. Trefilo ho to nějak do spánku dost nešťastně. Přitom to nebyla rána. Kdo tam byl, nechtěl tomu potom uvěřit. Náhoda je blbec a nic není stoprocentní. tenisti mají velkou sílu v ruce a není vyloučeno, že prudce vystřelný míč může někomu ublížit, i když nemyslím přímo smrt.
Reagovat
VlS
No, tak to je tedy docela dobrá hádanka, protože radu k uklidnění lze možná lépe vztáhnout k faktu odpálení míčku, jak bavozuje další rozvíjené těma, než k tiskovce a divíš se zbytečně, na co reagujeme. Znovu, nelze reagovat na myšlenku, jen na její prezentaci.
A znovu jen mohu zopakovat, že mezi pukem a tenisákem je podstatný rozdíl. Kluka zabitého při atletice oštěpem nebudeme probírat, že ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Příště tedy budu psát víc polopaticky. :)

Příměr s atletikou je mimo. Oštěpaři nehází oštěpy jen tak z frustrace. Pokud někdy někoho zabil oštěp bylo to patrně z nedbalosti toho, jemuž se to stalo. V případě, že někoho zasáhne tenisový míč vypálený z frustrace, což není součástí fair hry, tak je v tom zasažený nevinně.
Reagovat
VlS
A ti mrtví pukem, to na ně vypálil někdo schválně ve frustraci, čili to byla vražda? Když ne, tak jakej rozdíl od toho oštěpu?
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi ani při úmyslném vypálení by to nebylo klasifikováno jako vražda, a při vypálení ve frustraci už vůbec ne. Nejspíš by se to posuzovalo jako těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
A ostatně tenisový míček už zabijel. Konkrétně když Edberg při servisu trefil čárového tak nešťastně, že ten zemřel později na následky toho zásahu...
Reagovat
Nola
OT, tym videom som myslela tu odpalenu lopticku....
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, už jsem se mrkl na přepis a je pravda, že otázka toho novináře byla zbytečně útočná, nicméně to nic nemění na politovánihodné Djokovičovy odpovědi a s tím související generalizace. Kdyby to adresoval jen jemu, chápal bych to a nic mu nezazlíval.
Reagovat
smazaný uživatel
On sa iste upokojí a zahrá si...
https://www.youtube.com/watch?v=emCgTF8AMQg
Reagovat
turista
Novak cítí frustraci a nepřízeň okolí. Až získá další titul tak se stoprocentně zklidní.
Reagovat
smazaný uživatel
jen tak do nich. Už jsou , jak ti naši komentátoři včera. Po nádherném světovém deblu místo obdivu hry holek , co prý říkají tomu, že Pála je neúspěšnějším kapitánem? Ale Kája mu to nandala "Pála je absolutně nejlepší"
Reagovat
George_Renel
Moc se mu ta odpověď nezdařila.... Bylo to takové balkánské.
Reagovat
Lunej..
Jsem zvědavá, až se to nedej bože někdy stane a frustrovaný tenista trefí diváka, jestli se to bude brát, jakože o nic vlastně nejde a všichni se tomu jen zasmějí.
Reagovat
George_Renel
Mně to totiž přišlo jako "oni zase bijí černochy".
Reagovat
Lunej..
Mně přišlo vůbec blbý, že se vzteká, když se ho někdo zeptá na možnou odpovědnost svého nesportovního chování.
Reagovat
Kozoroh
A nepřijde ti blbý, že novináři řeší každou hloupost a o tom podstatném mlčí?
Reagovat
Nola
tazko niekomu vysvetlovat, ked nevie odkial vietor fuka....
Reagovat
Lunej..
Sorry, nevim teda o co jde, reaguju na cesky clanek v cestine a jine vetry co kde foukaji neznam. A nevim o cem podstatnem se mlci.
Reagovat
babolat.cz
hlavně že ty jsi marťan
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist