VIDEO: Radost českého týmu z postupu do finále Fed Cupu

18. 4. 2011, 08:15
Video dne 2
České tenistky postup do finále Fed Cupu po napínavém souboji s Belgií oslavily tradičním nápojem vítězů šampaňským. Režie historického okamžiku se chopila Barbora Záhlavová-Strýcová se šálou "Česká republika" omotanou kolem hlavy.
Bára, Petra a Iveta slaví postup do finále

Tenistky na závěrečné tiskové konferenci nenechali ani domluvit šéfa tenisového svazu Ivo Kaderku, který jim slíbil, že zaplatí celou závěrečnou oslavu. Jako první mu prý blahopřál k postupu ministr financí Miroslav Kalousek. "Doufám, že už nikdy nebudu muset platit daně," žertovala Záhlavová-Strýcová poté, co belgickým novinářům namluvila, že celý český tým veze zpět do Prahy soukromý pilot. 

Ovšem především děkovala své deblové partnerce Ivetě Benešové, která jí psychicky pomohla po prohrané dvouhře s Kirsten Flipkensovou. "Pomohla mi hrozně moc. Ona už sama ví, co mi má říct a vyburcovala mě k tomu, abych hrála líp než v tom singlu. V šatně jsem zrovna moc nadšená nebyla," řekla Záhlavová-Strýcová.

Související článek:

Češky jsou ve finále Fed Cupu!

Benešová uvedla, že nebyla v jednoduché situaci, protože celý týden nehrála "ostrý" zápas. "Já jsem holkám před zápasem říkala, že jsem trošku rozhozená a vykoukaná z tý haly. To se ale člověk musí dát dohromady. Byl to nejdůležitější zápas ve Fed Cupu," dodala a rovněž připustila, že při závěrečném mečbolu myslela na podobnou situaci ze zápasu se Spojenými státy, kde jej neproměnila a Češky poté těsně prohrály. "Měla jsem to tam, to nebudu lhát," řekla.

Postup do finále hráčky zatím ve své kariéře staví nejvýš. Žádné vítězství ve dvouhře či čtyřhře na turnajích se mu nemůže rovnat. "Je to prostě nejvíc. Já si to zatím ještě moc neuvědomuju, to přijde až zítra. Je to obrovský úspěch," uvedla Záhlavová-Strýcová předtím, než se tenistky odebraly na společnou oslavu.

"Půjdeme na nějakou večeři a dáme si drinky. Víc drinků, ale ne jako hokejisti. I když my (s Benešovou) bychom mohly tentokrát, protože nejedeme na turnaj," dodala.

Tenistky trochu mrzí, že je při návratu do Prahy nečeká plné Staroměstské náměstí jako hokejisty či fotbalisty. "Já určitě. Já hrozně moc, ale to je prostě daný," odpověděla Záhlavová-Strýcová na otázku, zda jim podobná přivítání závidí. "Náš čeká tak možná plný letištní lounge," dodala náhradnice Lucie Hradecká.

Luboš Zabloudil, ČTK, Facebook

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejlepší:Přepište dějiny xDDDD
Reagovat
QPR_Draxter14
2. video 01:25 a Bára xDDDDDDDDDDDDD
"já jsem zhulenááááááááá" xDDDDDDDDDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist