VIDEO: Rosol mluví o zápasu s Nadalem

22. 8. 2012, 17:54
Video dne 27
Tak jako má hudba své "one-hit wonders", také v tenisu se dají najít jména, která zazářila díky jednomu zápasu - a hvězdný moment už nikdy nezopakovala. Bude mezi ně patřit i wimbledonský přemožitel Rafaela Nadala Lukáš Rosol? "Nemůžu z toho zápasu žít další rok nebo dva. Musím se dívat dopředu a připravovat se na další zápasy, protože budou těžké," říká český hráč v novém videu ATP.
Rafael Nadal a Lukáš Rosol

pva, YouTube

Komentáře

27
Přidat komentář
Roger_Federer
Včem to mel Federer jednoduche? V semifinale musel porazit Novaka-svetovou 1 a ve finale Murray svetovou 4..
Reagovat
smazaný uživatel
všichni víme, že Rafa Rogerovi nesedí...
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim..,ale pořad nechapu včem to mel jednoduche...
Reagovat
smazaný uživatel
to co řekl o něm Connors mluví za vše. A ta naše hvězda to potvrzuje svými výkony. Já osobně jsem byl naštvaný a tento typ hráčů nemusím, obzvláště když napomůžou k tomu, že turnaj bude méně atraktivní. Nechci říct, že by Nadal vyhrál Wimbledon, možná bylo na něm znát zranění, ale určitě by to Roger tak lehké neměl. Kdyby ale Rosol postoupil dál a zopakoval výkon proti Nadalovi, tak bych byl rád, ale on je prostě jen zarážka, která se hrozně ráda culí na kamery.
Reagovat
Fandina
Nevím co řekl Connors, ale viděla jsem, že zápas byl atraktivní a pátý set jednoznačně pro Lukáše. Takže pokud by to mělo být tak, že vždycky vyhraje předpokládaný favorit, nemělo by smysl hrát. Pro každého tenistu jde o výhru a čim jich je víc tak se posunuje směrem nahoru. Jednoduché pravidlo a spravedlivé. Viděla jsem, že Lukáš umí zahrát fantasticky, podobně hrál třeba vloni s Melzerem, když byl v top 10 na FO na antuce. Sledovat jeho hru je zajímavé a proto mu fandím a přeji úspěchů víc a víc. Držím palce, jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
o zápase s Nadalem nepochybuji. To byl úžasný zápas. Ty forhandy ...backhandy létaly 160km/h. Prostě úžasný, Nadal nevěděl co hrát. Ale bohužel to byl jen jeden zápas, proto ta má skepse.
Reagovat
smazaný uživatel
Lukášovy zápasy jsou zajímavé, pokud mu to jde. Když ne, je to opravdu na blití. Škoda, že nemá nic mezi, on má snad nejméně variabilní hru z první světové stovky.
Reagovat
Fandina
Pro mě je Lukáš zajímavý právě pro to, že když se mu zadaří, zahraje super. O důvod víc, proč mu fandit, jinak je to sympaťák a evidentně co říká má hlavu a patu. Navíc pěkný kluk a hrát umí, jinak by nebyl tam, kde je. Fandím moc Lukys.
Reagovat
smazaný uživatel
Jezdíval jsem se dívat na jeho hru na Prosporitu Open před 6,7 roky do Ostravy a už tehdy měl super forhend. Je jeden z těch co to dokázal prodat dál. Sice za čas, ale dozrál. Jak dlouho bude na špici je jedno. Prostě je dobrý a tak to prostě je. I kdyby měl raz za čas uhrát dobrý mač, tak to za to stojí.
Reagovat
Mercury
You know...
Reagovat
smazaný uživatel
Už mě s tím vypichováním jeho "you know" trochu rozčilujete.. Dobře, tak to trochu nadužívá. Určitou roli v tom hraje nervozita, snaží se o plynulý projev, tak tam cpe tuhle vatu, protože to tak minimálně v Americe všude slýchá - vím o čem mluvím, takhle hrozný to není, ale průměrný Američan taky cpe "you know" do každý třetí věty, je to prostě takovej zlozvyk, jako když někdo u nás říká pořád "ehm".

Upřímně, chtěl bych vidět většinu z vás, co se mu posmíváte, zaprvý na jaký úrovni hrajete tenis a za druhý jak umíte anglicky - neskromně musím říct, že z angličtiny mám jazykové certifikáty na úrovni C2, takže asi něco umím, ale nemám potřebu vypichovat něcí nedokonalosti mluvenýho projevu, je to poměrně trapný..
Reagovat
hatatytla
na to že jako chellengerovej hráč mluvil do televize sotva párkrát, mluví velmi dobře. Mluvit souvisle sám před kamerou je asi tak 3x težší než normálně. Coby za takovou angličtinu dali Almagro s Montanesem dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas..mal by sa skôr riešiť obsah a nie forma..Nehovoriac o tom, že jeho angličtina je v porovnaní s ostatnými prevažne španielskými a juhoamerickými tenistami veľmi obstojná.
Reagovat
smazaný uživatel
"Upřímně, chtěl bych vidět většinu z vás, co se mu posmíváte, zaprvý na jaký úrovni hrajete tenis a za druhý jak umíte anglicky"

Tohle je fakt to nejhorší, co můžeš napsat :)
Reagovat
dorons
Jak mluvi Almagro a Montanes? Slysel je nekdo uz? Muzes dat nejaky link? Dik.
Reagovat
Bob
při vší úctě, já mám taky nějaké ty papíry na angličtinu, ale když na mě před lety promluvil Američan, mohl jsem všechny ty papíry vyhodit z okna.. certifikátů a podobných blbostí můžeš mít kolik chceš, ale jakmile se má člověk někde v cizině domluvit, jsou mu papíry docela k hov*u.
Reagovat
Vojtiik
pokud mas certifikaci C2 tak se domluvis opravdu vsude s prstem v nose, at jsi kdekoliv v zahranici at uz mluvis amikem, australanem nebo anglicanem... je rozdil mit nejake papiry a mit C2 :))
Reagovat
smazaný uživatel
Najdi si něco o C2 certifikátu, konkrétně o CPE, a pak mi říkej, co mi je houby a co není. Jen prostě nemám rád, když se někdo posmívá, no vlastně komukoliv, za jeho angličtinu, která, jak tu zaznělo, je opravdu poměrně obstojná v dané situaci.
Reagovat
Bob
tak to určitě ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A když už jsme u toho, mluvil jsem anglicky s Američanem, Angličanem, Skotem a Dominikáncem (kromě Skota v množném čísle), takže bych vážně řekl, že můj certifikát mi opravdu k něčemu bude. To ale vůbec není to, co se tu snažím řešit, neměl jsem v úmyslu se nějak chvástat, jen jsem tím chtěl říct, že málokomu tady na tomhle portále přísluší hodnotit Rosolovu angličtinu a že to navzdory tomu, že ty nedokonalosti odhalím s přehledem, nemám absolutně zapotřebí a nelíbí se mi, když se mu za tohle někdo má potřebu posmívat - není to tady na portále zdaleka poprvé, od té doby, co porazil Nadala, to je prakticky pod každým článkem o jeho osobě.
Reagovat
Bob
ale mě je fuk, co ti je houby a co není a ani ti nic takové netvrdím ;) jen říkám, znám lidi, co se chlubí pár papírkama, ale potom ví houby, nikdo se ti tu nenaváží do tvého C2.
Reagovat
smazaný uživatel
Moje C2 je tady fakt vedlejší, jen jsem tím chtěl, možná trochu blbě, demonstrovat to, že přesto, že jsem nějaké úrovně v angličtině dosáhnul, nemám potřebu navážet se do Rosola za jeho angličtinu a že mi to přijde divný, že to tolik lidí dělá :)
Reagovat
hatatytla
Nechci se nikomu pošklebovat, ale když chceš odkazy, tak tady jsou:
http://www.youtube.com/watch?v=yoQtzBBqEJk
http://www.youtube.com/watch?v=_AnxeTXMSRM
Reagovat
Stan_Borowitz
je samozřejmě pitomost řešit. Jsou horší věci, třeba zde tak oblíbený "looser". Chlapci a děvčata s certifikátem C2 a lepším pochopí (snad) ihned, ostatní vygooglují... Ale co mne pobavilo, tak to bylo v pozápasovém rozhovoru ve WB, kdy chtěl chudák Rosol v tom rauši využít všechny anglické fráze, co kdy kde zaslechl, tak tam taky vpašoval "I congratulate to Rafa..." ... on a great tournament... už nestačil doříct nebo si nemohl vzpomenout, jak to je dál. Asi si v tu chvíli připadal, jakoby vyhrál finále. No, nakonec se není čemu divit, že.

Jinak "on-topic": Samozřejmě, že něco podobného už Rosol na 99,9% nikdy nezopakuje, ale díky bohu za ty dary. Ten pátý set by měl vejít do tenisových dějin, to byla opravdu lahůdka. I velký John na to koukal z komentátorského stanoviště s otevřenou pusou.
Reagovat
Bob
Jinak Dany, já s několika Amíky žiju, takže taky vím, co to je mluvit s cizincem :D
Reagovat
spaniel
Ten porazil Nadala nejen v tenisu, ale i v anglictine.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, proč tu řešíte takové kraviny. "You know" běžně do rozhovoru pro televizi cpe spousta rodilých Američanů. To není o úrovni angličtiny, ale o tom, že si člověk uspořádává myšlenky. Sposuta Čechů používá prostě, takže apod. Jiná věc je, že většinou platí nepřímá úměrnost čím nižší inteligence, tím více "you know".
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist