VIDEO: Rozhodčí poškozuje Istomina v zápase se Štěpánkem

9. 3. 2014, 12:15
Video dne 9
Tímto videem se ještě vracíme k prvnímu zápasu Radka Štěpánka na turnaji v Indian Wells, v němž ve čtvrtek porazil 6-1 3-6 6-1 Denise Istomina. Český tenista v zápase přišel jen jednou o podání a právě v tomto gamu došlo na zhruba čtyřminutovou prodlevu, během které se Uzbek snažil u rozhodčího a následně i supervizora vymoct 'jestřábí oko', o které podle všeho podle pravidel zažádal.
Profily hráčů
Denis Istomin

Stav zápasu Štěpánek - Istomin byl 6-1 a 3-4 a český tenista čelil brejkbolu. Hrála se delší výměna a křižný bekhend českého tenisty dopadl někam k čáře. Rozhodčí zůstali němí a Uzbek tak okamžitě zvedl ruku, čímž podle pravidel přerušil výměnu a dopad míčku chtěl nechat překontrolovat jestřábím okem.

Umpireový rozhodčí ale prý jeho zvednutou ruku neviděl a pomoc techniky tak nevyžádal. To Istomina pochopitelně vytočilo a k jeho smůle navíc rozhodčí přiřkl fiftýn Štěpánkovi. A podle všeho udělal znovu chybu, neboť pokud neviděl Istominovu zvednutou ruku, tak nechal výměnu dohrát. A když hned další Štěpánkův úder skončil už jsně v autu, měl tenista z Uzbekistánu jít do vedení 5-3.

Po dlouhých debatách si Istomin fiftýn nevykomunikoval, nicméně Štěpánek trochu vypadl z tempa a o servis stejně přišel. Zápas ale nakonec vyhrál 6-1 3-6 6-1 a včera tak mohl dvě a půl hodiny trápit světovou jedničku Rafaela Nadala.

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

9
Přidat komentář
patriks
Rozhodčí musí především sledovat míček, a tak krátké zvednutí ruky samozřejmě vidět nemohl. Hráči by povinně měli říct "stop" a bylo by po dohadech.
Reagovat
dorons
Anglictina Mr.Mohameda El Jennatiho je teda mimo...pry I didn't saw it (2x past)...zmatl tim i Istomine...
Reagovat
Havaj
Ale to je prece uplne jedno, je reflex odehrat micek, ale ma pravo si vzit challenge na posledni odehranej mic, at uz souperuv nebo svuj, zvednul ruku a proste at uz umpire nebo naky poskoci kolem tam musej bejt a videt to. V zadnym pripade se nedivim vzteku Denise, ten break mu musel prat snad uplne kazdej :) Ale nastesti pro nas Radek dokazal treti set
Reagovat
smazaný uživatel
http://sketchtoy.com/59530488

To proste patri tady, a ne pod Lucku;)
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
GooDliKe
Poškozen určitě byl...ale osobně si myslím, že možná s tou rukou nahoře mohl vydržet déle a pohlídat si, aby to rozhodčí zaregistroval. Ale tak jako tak si toho rozhodčí všimnout měl a měla být challenge :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky s tebou souhlasím, nicméně to nemění nic na tom, že pokud hra pokračovala dál, tak stejně Radek hned dalším úderem zahrál zcela viditelně do outu...
Reagovat
J.M.
(Tak odeslat příspěvek jako Anonym se mi tu ještě nepodařilo. Všechno je jednou poprvé...)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist