VIDEO: Tsongova milá reakce na chybu rozhodčích

28. 2. 2013, 10:47
Video dne 14
Jo-Wilfried Tsonga v Dubaji v zápase 1. kola s krajanem Michaelem Llodrou zahrál přímý bod z podání - což potvrdila i technika - a měl jít do vedení 5-3. Čárový rozhodčí ale zahlásil aut a sudí na umpiru nechal servis opakovat. K velkému údivu Tsongy, který však zareagoval pouze milým ušklíbnutím a s úsměvem a krátkým komentářem rozhodnutí přijal. Jenže pak udělal dvojchybu, nevynucenou chybu, další dvojchybu a zápas nakonec prohrál 6-7 2-6.
Jo-Wilfried Tsonga



Video z celého zápasu (situace v čase 24:50):

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lahyani je najpresnejší zo všetkých rozhodcov, nejaké malé chybičky by sa mu mohli odpustiť :)
Reagovat
Fandina
rfever ... a máš nějaké údaje? Zajímalo by mě to, samozdřejmě je měřena chybovot rozhodčích v porovnání s televizními záznamy a podle toho pak jsou kateegorizovány. Zajímalo by mě právě jestli toto někdo nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ťažko sa získajú takéto údaje, ale čo Lahyanimu nechýba je odvaha zakročiť aj v napätý moment zápasu. Väčšinou (99%) čo som videl jeho vstúpiť do výmeny mal pravdu, preto takéto drobné chyby sú minimum. Navyše on Tsongu nebrejkol, Tsonga si je na vine sám že sa nechal brejknúť, že prehral tiebreak a aj druhý set.
Reagovat
hatatytla
jsou situace, že rozhodčí udělá opravu lajnovýho a následně si poškozený hráč vezme jestřába, tím pádem se ukáže jestli měl umpire pravdu. O takové statistice nevím a pravděpodobně ani neexistuje. Ale šla by teoreticky udělat. Kdežto u situaci jako ted s Tsongou to udělat nelze, vždy záleží na posouzení umpire.
Je to něco jako penalta ve fotbale, co člověk to jiný názor.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že statistika úspěšnosti rozhodčích existuje. Takto se určuje jejich chybovost a pokud překročí určité procento, tak nemůže rozhodcovat. Mluvila jsem o tomto, jestli to někdo nezná, není to někde veřejně k dispozici.
Reagovat
taffer
To, co píše rfever, platilo tak ještě před 2 lety. Od té doby to jde s jeho přesností dolů. Sám si pamatuji z loňského roku min. 3 případy, kdy kdy dal overrul lajnového, hráč mu věřil, nevzal si jestřába, ale jestřáb jen pto TV diváky ukázal, že se Layhani mýlil. To by se takové kapacitě stávat nemělo.
Reagovat
hatatytla
co to je za výraz úspěšnost rozhodčích, žádná taková veřejná statiskika není, to bych se i vsadil:). Jisté jenom to, že ATP samozřejmě svoje rozhodčí hodnotí, je to komplexní zhodnocení, jako například komunikace s hráči, zjednání si klidu v publiku atd.
Ale že by z toho někde sestavovali tabulky je nesmysl.
Reagovat
Fandina
Rozhodčí musí splnit určitá kriteria, aby se jím stal. A také se kontroluje jejich chybovost při výrocích v porovnání s televizními záznamy. Pokud nesplňují určitá kriteria nemohou soudcovat.
Reagovat
Fandina
A podle úspěšnosti a množství chyb se sestavují tabulky rozhodčích.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lahyani rozhodoval aj pamätný zápas medzi Federerom a Samprasom, vtedy viem že tam boli aj nejaké chybičky ...
Reagovat
Fandina
Dělám to nerada, ale už jsem si všimla, že Mohamed Layhani by měl být prozkoumán, jestli jeho chybovost není větší než u ostatních sudí. Někdo psal, že byl na umpire právě on. Zatím co v poslední době vidím, nedorozumění a podobně, tak tam bývá často on. Ale třeba se mi to jen zdá. Jinak je to sympaťák.
Reagovat
Fandina
Upřesnění, byl to Mohamed Layhani viz spodní video.
Reagovat
hatatytla
Tady byla smůla, že to Tsongovi de fakto prohrálo sápas, odešla koncentrace a nechal se brejknout a pak už se vezl. Jinak Layhani má určitě největší chybovost protože je je taky nejaktivnější, ale zároven má nejvíce správných oprav. Je mi to určitě sympatičtější než někteří umpire kteří tam celý zápas sedí jako pecky a neopravý 15 cm auty, je jich bohužel většina.
Reagovat
Fandina
hatatytla ... ty údaje máš nějak ověřené, nebo jen se domníváš?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist