VIDEO: Výměna se bude opakovat. Ne, přiznejte bod soupeři, překvapil Thiem

22. 1. 2016, 10:55
Video dne 11
Dnešní den v Melbourne nabídl další sportovní gesto fair play. Dominic Thiem přiznal fiftýn Davidu Goffinovi, i když se výměna mohla opakovat. Rakouský mladík zřejmě netoužil po vítězství, ze kterého by neměl dobrý pocit. A získal fanoušky na svou stranu.
Profily hráčů
Dominic Thiem

David Goffin returnoval servis Dominika Thiema a lajnový rozhodčí zahlásil aut. Belgičan si vzal jestřábí oko, které ukázalo, že míček dopadl na čáru. A hlavní sudí rozhodl, že výměna se bude opakovat. Goffin byl rád, že nepřišel o fiftýn.

Ovšem dvaadvacetiletý Rakušan překvapil - přiznejte fiftýn soupeři, řekl rozhodčímu. Uznal, že úder hrál ještě předtím, než byl zahlášen aut. Že ve hře nebyl vyrušen a bylo by nespravedlivé výměnu opakovat.

Thiem game při svém podání prohrál, a přestože druhý set strhl na svou stranu, nakonec prohrál 1-6 6-3 6-7 5-7 a na osmifinále s Federerem se může těšit Goffin.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
ipko
no Goffin nenarobí Rogerovi moc veľké starosti, predsa len tá jeho hra je stereotypná.. Roger dnes o čosi horšie ako s Dolgopolovom, ale jasne mal zápas pod kontrolou.. je vidieť aj pokrok od Brisbane hlavne na servise, nakoniec ten Ljubicic nebol zlý nápad..
Reagovat
Kozoroh
Velká škoda, že zápas Thiem nakonec prohrál, Goffin a jeho hra mi není po chuti...
Reagovat
smazaný uživatel
Borec Dom! :D
Reagovat
Mayo
Velke gesto.
Reagovat
janek_da
Připomnělo mi to jednu 4hru Rodionove proti Mugu-Karla. Tam španělky nahrály lehký míč za síť, Rodionove míč uklidily a chvilku potom rozhodčí zahlásil aut. Španělky si vzaly jestřába a nový míč! Takhle to bylo minimálně 3x a zrovna ve fázi, kdy je Rodionovy dost tiskly. No ty se na rozhodčí tedy vztekaly, a řekl bych právem.
Reagovat
rusedski
No podle mě je celkem prasárna i od těch hráček brát si jestřába na míč, kterej by mi soupeř tak jako tak zabil. Ale co čekat od Mugu :)
Reagovat
Fandina
To je charakter. Super.
Reagovat
EllNino
Dommy je zkrátka borec :)
Reagovat
darek.vrana
Hezky... Ono mu to pak může i pomoct ve výsledku, protože získá na svou stranu diváky. Ale co ten Goffin, nemohl aspoň zatleskat?
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba to ani pořádně nezaregistroval.
Reagovat
Davor1
Pekne Dom !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist