Vinciová: Konec kariéry? Uvidím po sezoně, jak se budu cítit

7. 9. 2016, 22:46
Aktuality 6
Čtvrtfinálová porážka s Angelique Kerberovou byla možná pro italskou tenistku Robertu Vinciovou posledním vystoupením na US Open v životě. Třiatřicetiletá hráčka připustila, že uvažuje o ukončení kariéry, definitivní rozhodnutí ale chce udělat až po skončení sezony.
Profily hráčů
Roberta Vinciová

"Nevím. Nechci být někým, kdo jednou řekne 'končím' a za dva týdny 'nekončím' a tak pořád dokola. Potřebuju si to na konci roku pořádně promyslet," odpověděla na otázku, zda přijede i v roce 2017.

Vinciová, jež vloni v New Yorku v semifinále překazila naděje Sereny Williamsové na zisk Grandslamu, se v posledních dvou týdnech potýkala s problémy s levou achilovkou a bolavými zády. Přesto dokázala na US Open postoupit do čtvrtfinále, v němž podlehla ve formě hrající Němce Kerberové.

Tenisově se Vinciové stále daří a ve světovém žebříčku jí momentálně patří osmé místo. "Uvidím, jak se budu cítit a jakou budu mít motivaci. Když odhlédnu od svých zranění, hraju dobrý tenis," dodala.

US Open zvolila vloni jako místo pro oznámení konce kariéry její krajanka Flavia Pennettaová. Po vítězství ve vzájemném finálovém duelu v New Yorku překvapila Vinciovou i všechny fanoušky oznámením, že po sezoně pověsí tenisovou raketu na hřebík.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
janek_da
Nééé, Bobina si nezaslouží jenom 3 komentáře, Ta která zhatila sen buldozeru Sereně.

Poprvé mě zaujala ve finále Budapešti( nebo Bukuršti), jak vypráskala i s tím "hnusným" tenisem Icu Begu
Reagovat
FulnekUltras
Dlouho jsem ji vnímal spíš jenom jako parťačku Sary v deblu. Doba, kdy začala na nejvyšší úrovni znechucovat singlistky, měla teprve přijít.
Reagovat
horska.kraslice
Mně se v této souvislosti vybaví zejména porážka Petry Kvitové ve finále v Katowicích tak cca 2 roky po Petřině prvním triumfu ve Wimbledonu. V té době se začala Vinci prosazovat v singlu.
Reagovat
janek_da
Byla by to škoda. Zelení by se měli ozvat, páč tenisodiverzita by hodně klesla.
Reagovat
flex
By se měli volit, aby diverzita byla.
Reagovat
FulnekUltras
má určitě pořád co nabídnout. Hlavně ať se zklidní záda a drží achillovka - obojí znám dost dobře... Ještě ty mladé husičky pěkně prožeň, Bobino!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist