Vítězka US Open Raducanuová má první výhru na WTA Tour mimo grandslamy

26. 10. 2021, 23:39
Aktuality 21
WTA KLUŽ - Emma Raducanuová se na druhý pokus dočkala první výhry od senzačního triumfu na US Open. V hale v rumunské Kluži 18letá Britka po obratu zdolala Slovinku Polonu Hercogovou a zaznamenala svou vůbec první výhru na okruhu WTA mimo grandslamy.
Profily hráčů
Emma Raducanuová

Emma Raducanuová v září na US Open došla jako první kvalifikantka v historii ke grandslamovému triumfu. Od té doby se představila jen v Indian Wells, kde hned v úvodním vystoupení podlehla Bělorusce Sasnovičové. 

První výhru od zářijového vítězného finále v New Yorku si připsala dnes na halovém turnaji v Kluži. Osmnáctiletá britská tenistka porazila na úvod Transylvania Open po dvou a půl hodinách boje 4-6 7-5 6-1 Slovinku Polonu Hercogovou.

Raducanuová po prohraném prvním setu měla problémy i v sadě druhé, když za stavů 4-4 a 5-5 musela čelit vždy jednomu brejkbolu. Oba ale zlikvidovala ziskem sedmi gamů v řadě rozhodla o vítězství. Za stavu 5-0 sice nevyužila dva mečboly při podání soupeřky, při svém servisu však byla úspěšná a navzdory využití pouhých 4 ze 17 brejkbolů zvítězila 4-6 7-5 6-1.

"Je to pro mě velké vítězství. Je to vlastně moje první výhra na okruhu WTA, z čehož mám obrovskou radost," radovala se Raducanuová, jež v rodné zemi svého otce zaznamenala první výhru v hlavní soutěži turnaje WTA Tour v kariéře. Dosavadní vítězství totiž sbírala pouze na grandslamech ve Wimbledonu a na US Open, jež formálně součástí Tour nejsou.



"Cítím se tu jako doma," řekla v rumunštině Raducanuová. "Polona je skvělá a zkušená tenistka, takže jsem musela hodně bojovat. Ve třetím setu jsem hrála čím dál lépe a jsem moc ráda, že budu mít šanci zahrát si tu další zápas," dodala britská teenagerka.

O postup do čtvrtfinále se třetí nasazená Raducanuová utká s domácí Anou Bogdanovou (h2h 0-0).

Nasazenou jedničkou je domácí hvězda Simona Halepová. Roli turnajové dvojky plní v životní formě hrající Estonka Anett Kontaveitová, která se v případě zisku čtvrtého letošního titulu kvalifikuje na Turnaj mistryň.

• WTA 250 KLUŽ •
Rumunsko, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
úterní výsledky (26. 10. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Raducanuová (3-Brit.) - Hercogová (Slovin.) 4-6 7-5 6-1
Kosťuková (6-Ukr.) - Peraová (USA) 6-3 6-4
Baraová (Rum.) - Beguová (7-Rum.) 7-6(2) 0-6 6-4
Petersonová (Švéd.) - Fettová (Chorv.) 6-1 6-3
Van Uytvancková (Belg.) - Koviničová (Č. Hora) 6-4 6-4
Cristianová (Rum.) - Juvanová (Slovin.) 3-6 7-6(8) 7-6(3)
Gračovová (Rus.) - Petkovicová (Něm.) 6-4 2-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
:D :D :D Tak to moc gratulujeme
Reagovat
Bob
:D :D :D Tak to moc gratulujeme
Reagovat
dadaft
Set a půl dělala Emma obrovské množství triviálních chyb a selhávala v úplně základních úderech, fakt nic moc.
Reagovat
Pesek12
To je fakt blábol. Mělo tam být třeba:
Vítězka US Open Raducanuová má první výhru na WTA Tour po vyhraném US Open.
Reagovat
baba
takže jsem koukala, že Jill Teichmann prohrála, takže oslnivá forma šla rychle dolů, Raducanu asi bude zastavena Halepkou a pokud dojde na očekávané finále KONTAVEIT - HALEP , máme se na co těšit.
ale souhlasím, fakt divnej rok....
Reagovat
nood
Vždyť před US Open hrála finále turnaje WTA Chicago smile
Reagovat
FerrariF50
jj no taky to nechápu, jestli to fakt řikala i ona, tak musela mít sakra výpadek, že zapomněla na pro ni dost v té době kariérně úspěšné finále.
Reagovat
milik254
To není okruh WTA, nýbrž WTA 125
Reagovat
FerrariF50
tak jako ale dost demence ne když to je tenis, má to v názvu WTA a není to WTA smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky už jsem se nad tím jinde pozastavoval. ITF ani nic podobného to není, takže moc nechápu logiku turnaje WTA, co vlastně není WTA. Proč ho prostě neoznačí jinak, když se jim nehodí do krámusmile
Reagovat
lvicek
No a aby to nebylo jeste vic zmateny, tak dneska jsem na FB WTA videla tohle: "Third seed Emma Raducanu held off Ana Bogdan in straight sets to reach her second Tour-level quarterfinal at the Transylvania Open." Tak jak mohla vcera vyhrat prvni zapas na WTA, kdyz se dneska dostala do druheho ctvrtfinale? Je to opravdu nejaka zazracna divka...
Reagovat
blixa
Tak zázračná dívka možná je, ale co ona s tím ? To je interpretace WTA, ne Emmy ! smile
Reagovat
lvicek
No tak ja nerikam, ze je to jeji chyba ;). Jen se podivuju, ze vcera zverejnuji, ze ma prvni vyhru na WTA a dnes se dostala do druheho ctvrtfinale, tak ja tomu proste nejak nerozumim :D. Maji to asi nejak moc komplikovany, zda se mi.
Reagovat
blixa
Tak snad tomu rozumí aspoň oni, když už nikdo jinej smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tour levelsmilesmile
Možná pak Tour level 1 - 5smile
Reagovat
aligo
I když vyhrála, tak na mě i přes to působila, jako hračka spíše kolem padesátého až stého místa. Není to jako u Bary, že by to potvrzovala i po vybraném GS.
Uvidíme no, jestli to nebyl jen jeden výlet mezi elitu..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ono, kolik zápasů po tom USO odehrála?smile
Reagovat
sojka1
taky nevim no, holce je totiz stale jeste 18... :-)) a mimochodem, Bare petadvacet. Taky jsem kousek zapasu videla, byla to porad ona (usporny uder s velmi peknym zrychlenim mice - Polona vyborna, ovsem na tohle potrebuje tyden ;-) ale viditelne zoufala, jak se nic nedari, jakmile se capla a trosku uklidnila, sla hra nahoru.. ono to pujde...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
vergus
To byl grandslamový rok rok teda: Baby Serena se po 4.GS psychicky složí, RG vyhraje deblistka a USO, kde se historicky dostalo do 3. kola snad nejvíce nasazených hráček vyfoukne hráčka, která si první výhru na WTA zapíše až měsíc po zisku GS smile
Reagovat
tommr
a na TM bude hrát jako jediná GS vítězka naše Bára ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist