Vítězkami lednových anket WTA jsou Halepová, Su-Wei Hsieh a Radwaňská

3. 2. 2018, 16:25
Aktuality 16
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky lednových anket. Hráčkou měsíce se suverénně stala vítězka turnaje WTA v Shenzhenu a finalistka Australian Open Simona Halepová. V kategorii Průlom měsíce těsně zvítězila Su-Wei Hsieh, která měla skvělý vstup do letošní sezony. V anketě Úder měsíce již poněkolikáté kralovala Agnieszka Radwaňská.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Simona Halepová

Simona Halepová se v minulém týdnu probojovala do svého celkově třetího grandslamového finále, v němž nestačila na Wozniackou. Už v prvním kole si ovšem zvrtla kotník a vůbec nebylo jisté, zda do dalšího utkání nastoupí.

Rumunka ovšem nakonec prošla až do finále, když vyhrála následujících pět zápasů. Již ve třetím kole ale byla blízko vyřazení. Proti výborně hrající Davisové musela odvracet tři mečboly a Američanku udolala až 15-13 v rozhodující sadě.

Další mečboly likvidovala v semifinále proti předloňské šampionce Kerberové, tentokrát dva. V duelu tehdy ještě letos neporažených hráček zvítězila 9-7 v rozhodujícím dějství. Ve finále bojovala s Wozniackou téměř tři hodiny, ani na třetí pokus však trofej pro vítězku grandslamu nepřebírala.

Halepová odstartovala letošní sezonu naprosto skvěle. Před premiérovým finále v Melbourne Parku vyhrála turnaj WTA v čínském Shenzhenu, kde postupně porazila Gibbsovou, Ying-Ying Duan, Sabalenkovou, Beguovou a loňskou vítězku Siniakovou. V čínské metropoli po boku krajanky Beguové navíc slavila první deblový titul na okruhu WTA.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce ledna
1. Simona Halepová (71%)
2. Caroline Wozniacká (25%)
3. Angelique Kerberová (3%)
4. Jelina Svitolinová (1%)

| NOMINOVANÉ |


Průlom měsíce: Su-Wei Hsieh

Su-Wei Hsieh v lednu ukázala, proč před čtyřmi lety figurovala na 23. místě žebříčku WTA. Dvaatřicetiletá Tchajwanka se na Australian Open po deseti letech probojovala do osmifinále a vyrovnala své melbournské i grandslamové maximum, když v prvním kole vydřela vítězství nad Lin Zhu, šokovala vyřazením nasazené trojky Muguruzaové a další nasazené hráčky Radwaňské.

Padla až s ve výborné formě hrající Kerberovou. V duelu s předloňskou šampionkou byla ovšem jediný game od postupu. Hsieh se v Melbourne probojovala ještě do semifinále čtyřhry. Před startem úvodního grandslamu sezony navíc postoupila mezi nejlepší kvarteto v Aucklandu, kde nestačila na pozdější vítězku Görgesovou.

Výsledky kategorie Průlom měsíce ledna
1. Su-Wei Hsieh (42%)
2. Elise Mertensová (36%)
3. Aliaksandra Sasnovičová (20%)
4. Bernarda Peraová (2%)

| NOMINOVANÉ |


Úder měsíce: Agnieszka Radwaňská

V lednu bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství se raduje, již poněkolikáté, Agnieszka Radwaňská. Nejlepší polská hráčka současnosti na akci WTA v Aucklandu potvrdila, že technické údery jsou její doménou. V duelu s Haddadovou Maiaovou si nejprve Brazilku přitáhla k síti, poté ji přelobovala a pohlednou výměnu zakončila skvělým drive volejem.

Výsledky kategorie Úder měsíce ledna
1. Agnieszka Radwaňská (59%)
2. Maria Šarapovová (20%)
3. Angelique Kerberová (18%)
4. Darja Gavrilovová (2%)
5. Johanna Kontaová (1%)

| NOMINOVANÉ |

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
freeteepek
Aga to vyhrála z nostalgie. Nebylo to nic neobvyklého. Třeba Markéta Vondroušová tyhle kombinace kraťas-lob hraje běžně. Našly by se mnohem povedenější údery...
Reagovat
bella
Presne tak!!! Ona to vyhrava pokazdy, opravdu to nechapu :(.
Reagovat
FulnekUltras
nas bardzo duźo
Reagovat
bella
Presne tak!!! Ona to vyhrava pokazdy, opravdu to nechapu :(.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to směšný slaboduchý ankety. Uřvaná Halep, která v tom figuruje skoro pořád, už bude brzo mimo pozornost, včetně odhalenýho dopingu. Je to jen otázka času.
Reagovat
Dobry-den
Divím se, že dabljůtýej ty pofiderní hacknutý ankety pořád baví vyhlašovat. Halepka případně Radwaňská by vyhrály, i kdyby jedinkrát neťukly do míčku...
Reagovat
Fandina
A i když je Aga vždycky v anketě vybraná, tak tentokrát mohu říci, že se to i hodilo :-)).
Reagovat
aligo
Jistě že! Vyhrát International a ztratit pozici jedničky, je přece mnohem víc, než vyhrát GS a stát se světovou jedničkou! To dá přeci rozum!!
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nechci být zaujatej, ale taky mě ten výsledek překvapil, jasně jsem očekával Caro, pro mě nepochopitelný.
Reagovat
horska.kraslice
Simonina klaka je zatraceně početná.
Reagovat
tommr
Si-mo-na je v diváckejch anketách neporazitelná ... :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ale třeba v říjnu vyhrála Caro TM a suverénně anketu vyhrála, nechápu :D
Reagovat
blixa
Asi to Rumuni podcenili ;-)
Reagovat
milik254
Nechovej se prosím jako hloupý člověk. Je to anketa fanoušků, ne objektivní pořadí.
Reagovat
PetaM
V tom případě jsou tady neobjektivní fanoušci a to je ještě horší :D :D
Reagovat
LukasH
Simona proste zaujala vic a vic lidi ji pralo vyhru. Celej AO hrala neuveritelne, snazila se hru tvorit a bylo videt, jak na sobe pred sezonou zapracovala. Zapas s Kerber byl fantastickej a myslim, ze Simonu stal celkovy vitezstvi. Proti Caroline nic nemam. I ona je snaziva a za tu karieru si vyhru i zaslouzila. Nicmene mela to celkove lehci nez Simona.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist