Vítězkami zářijových anket WTA jsou Garciaová, Bartyová a Radwaňská

16. 10. 2017, 15:18
Aktuality 4
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky zářijových anket. Hráčkou měsíce se s velkým přehledem stala Caroline Garciaová. V kategorii Průlom měsíce dominovala Asheligh Bartyová. Hlasujícím tenisovým příznivcům se z vybraných nejlepších zářijových úderů jednoznačně nejvíce bekhendový prohoz Agnieszky Radwaňské.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Caroline Garciaová

Caroline Garciaová se v Asii dočkala úspěchu, který se ještě nikdy předtím nikomu nepodařil. Dnes čerstvě čtyřiadvacetiletá Francouzka jako první tenistka v historii ovládla akci WTA Premier 5 ve Wuhanu i turnaj WTA Premier Mandatory v Pekingu, kde získala nejcennější tituly své kariéry. Zároveň se stala první hráčkou od Azarenkové (Indian Wells a Miami 2016), jež triumfovala na dvou podnicích série Premier a vyšší jdoucích po sobě.

Garciaová během úžasných 14 dnů porazila tři hráčky Top 10 a třikrát dokázala otočit stav 0-1 na sety. Jeden z obratů předvedla ve wuhanském finále proti Australance Bartyové a další, hodně cenný, ve čtvrtfinále v Pekingu proti Svitolinové.

Díky životním dvěma týdnům se poprvé v kariéře posunula do Top 10 a zajistila si premiéru na Turnaji mistryň.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce září
1. Caroline Garciaová (79%)
2. Simona Halepová (13%)
3. Caroline Wozniacká (8%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Serena Williamsová
Únor: Jelina Svitolinová
Březen: Jelena Vesninová
Duben: Laura Siegemundová
Květen: Simona Halepová
Červen: Garbiñe Muguruzaová
Červenec: Madison Keysová
Srpen: Sloane Stephensová


Průlom měsíce: Ashleigh Bartyová

Ashleigh Bartyová se v září na turnaji WTA Premier 5 ve Wuhanu probojovala do svého největšího finále, přičemž v cestě do něj porazila čtyři žebříčkově výše postavené hráčky.

Jednadvacetiletá Australanka začala výhrou nad Bellisovou, poté ve třech setech zdolala Kontaovou, Radwaňskou a českou jedničku Karolínu Plíškovou, smetla grandslamovou vítězku Ostapenkovou a od životního triumfu ji ve finále s Garciaovou dělily tři fiftýny. Dokonce dvakrát podávala na vítězství.

Bartyová díky fantastickému výsledku v čínské metropoli vylepšila své žebříčkové maximum. Aktuálně figuruje na 23. místě.

Výsledky kategorie Průlom měsíce září
1. Ashleigh Bartyová (87%)
2. Maria Sakkariová (13%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: CoCo Vandewegheová
Únor: Kristina Mladenovicová
Březen: Risa Ozakiová
Duben: Darja Kasatkinová
Květen: Jelena Ostapenková
Červen: Magdaléna Rybáriková
Červenec: Bianca Andreescuová
Srpen: Sofia Keninová


Úder měsíce: Agnieszka Radwaňská

V září bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství v anketě Úder měsíce se v září raduje Agnieszka Radwaňská. Bývalá světová dvojka se na turnaji WTA ve Wuhanu v utkání s Němkou Görgesovou blýskla famózním bekhendovým prohozem.

Výsledky kategorie Úder měsíce září
1. Agnieszka Radwaňská (78%)
2. Luksika Kumkhumová (7%)
3. Angelique Kerberová (6%)
4. Maria Sakkariová (5%)
5. Dominika Cibulková (4%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Angelique Kerberová
Březen: Caroline Wozniacká
Duben: Kristina Mladenovicová
Květen: Venus Williamsová
Červen: Lucie Šafářová
Červenec: Petra Kvitová
Srpen: Darja Kasatkinová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
sprchon
Je mi to jedno, nic to neznamená... Ale divím se, že Domi je na posledním místě. Má bejt na prvním, dál už to pořadí sedí. ;) Asi ji lidi moc nemusí. Aga už je prostě v tomhle ohledu profláklá, proto vyhrála takovým rozdílem.
Reagovat
sprchon
Tím chci říct, že je škoda, že i tohle tolik ovlivňují sympatie k dané hráčce. V téhle kategorii má jít čistě o úder (možná výměnu, jak se časem ukázalo).
Reagovat
kada.tom
Aga i kdyby byla mimo první tisícovku žebříčku, bude anketu Úder měsíce vyhrávat z železnou pravidelností :-)
Reagovat
Fandina
Už jsem to tu psala, s Caro a Ash jsem se trefila, s Agou ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist