Vítězná série končí. Kvitová prohrála s šestnáctiletou Anisimovovou. Ta v dalším kole vyzve Plíškovou

11. 3. 2018, 20:27
Aktuality 63
WTA INDIAN WELLS - Vítězná série Petry Kvitové se stejně jako před šesti lety zastavila na čísle 14. Sedmadvacetiletá Češka ve třetím kole turnaje WTA Premier Mandatory v Indian Wells překvapivě snadno nestačila na teprve šestnáctiletou Amandu Anisimovovou, která si letos v kalifornské poušti připisuje vůbec první výhry na okruhu WTA. Domácí divokou kartu čeká v senzačním osmifinále česká jednička Karolína Plíšková.

Petra Kvitová by nejraději na úvod letošní sezony zapomněla. První turnaj v Brisbane kvůli nemoci nestihla, v Sydney vypadla ve druhém kole, a na Australian Open dokonce hned po prvním zápase.

Únor letošního roku by si ale určitě ráda někdy zopakovala. Sedmadvacetiletá Češka totiž vyhrála všech 13 zápasů, když triumfovala v hale v Petrohradu i na venkovních betonech v Dauhá a dvěma body pomohla českému fedcupovému týmu k postupu do semifinále.

Vítěznou sérii si ještě protáhla v kalifornském Indian Wells, kde v úvodním utkání i přes téměř 80 nevynucených chyb udolala Kazašku Putincevovou. Na další soupeřku to už ale nestačilo. Kvitová dnes opět příliš chybovala a překvapivě snadno prohrála 2-6 4-6 s teprve šestnáctiletou senzací letošního ročníku Amandou Anisimovovou.

Kvitové se v úvodním setu nedařilo vůbec nic. Česká hráčka zahrála 11 nevynucených chyb a pouhé dva vítězné míče, celkem dvakrát přišla o servis a nevyužila jediný brejkbol, který si vypracovala.

Ve druhé sadě přišlo chvilkové zlepšení. Kvitová se dostala do vedení 3-1, ovšem poté ztratila čtyři gamy v řadě. Američanku do osmifinále ještě chvíli nepustila. Nervózní Anisimovová totiž zápas nedokázala dopodávat. Kvitová ovšem chybami svůj následující servis soupeřce darovala čistou hrou.

Kvitová, která dnes vyrobila 29 nevynucených chyb oproti pouhým deseti winnerům, tak svůj osobní rekord v počtu vyhraných zápasů v řadě nevylepšila. Na přelomu let 2011 a 2012 rovněž vyhrála 14 utkání v řadě.

"Petra je výborná hráčka. Jsem strašně ráda, že jsem ji dokázala porazit. Snažila jsem se hrát svůj nejlepší tenis a vyšlo to," řekla na kurtu Anisimovová, jež dnes zahrála osm vítězných míčů a dvacet chyb. "Na začátku druhého setu mi nešel servis a začal jsem dělat chyby. Je skvělé, že jsem to dokázala otočit," dodala.

Anisimovová pokračuje v kariérním vzestupu od juniorského triumfu na loňském US Open. Šestnáctiletá Američanka, které v žebříčku momentálně patří 149. pozice, je nejmladší osmifinalistkou BNP Paribas Open od roku 2005, kdy se mezi nejlepší šestnáctku probojovala Ukrajinka Kutuzovová.

Rodačka z New Jersey s ruskými kořeny teprve v Indian Wells dokázala vybojovat premiérové vítězství v hlavní soutěži na okruhu WTA. Anisimovová před Kvitovou nedala šanci Parmentierové ani loňské čtvrtfinalistce Pavljučenkovové. Dnes premiérově čelila hráčce Top 10 a uspěla.

V souboji o čtvrtfinále se Anisimovová utká s další českou zástupkyní Karolínou PlíškovouČeská jednička a loňská semifinalistka ve třetím kole udolala 7-5 5-7 6-3 Shuai Zhang a Číňanku porazila i posedmé.

Již potřetí v řadě se ale pořádně nadřela. V prvním setu světová pětka dvakrát neudržela náskok brejku, přičemž za stavu 5-4 i přes setbol nedokázala sadu dopodávat. Druhou šanci už ale nepromarnila.

Zhang ovšem stav utkání srovnala, když ve druhém dějství zlikvidovala další manko brejku a využila v pořadí sedmý setbol. Česká favoritka se nenechala rozhodit. V rozhodujícím setu ztratila jen tři fiftýny na servisu a soupeřku dvakrát brejkla.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 8,648.508 dolarů
nedělní výsledky (11. 3. 2018)
• Dvouhra - 3. kolo •
Vondroušová (ČR) - Sabalenková (Běl.) 6-2 6-2
Kar. Plíšková (5-ČR) - Shuai Zhang (32-Čína) 7-5 5-7 6-3
Anisimovová (USA) - Kvitová (9-ČR) 6-2 6-4
Halepová (1-Rum.) - Dolehideová (USA) 1-6 7-6(3) 6-2
Martičová (Chorv.) - Ostapenková (6-Lot.) 6-3 6-3
Qiang Wang (Čína) - Mladenovicová (14-Fr.) 6-1 6-2
Sakkariová (Řec.) - Vandewegheová (17-USA) 6-2 6-4
Ósakaová (Jap.) - Vickeryová (USA) 6-3 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Stephensová (13-USA) - Azarenková (Běl.) 6-1 7-5
Kerberová (10-Něm.) - Makarovová (Rus.) 3-6 6-4 6-2
• Čtyřhra - 2. kolo •
Niculescuová/Sestini Hlaváčková (Rum./ČR) - Aojamaová/Zhaoxuan Yang (Jap./Čína) 6-2 7-5
Kingová/Srebotniková (USA/Slovin.) - Krejčíková/Siniaková (6-ČR) 6-3 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

63
Přidat komentář
ivecka
Viděla jsem všechny zápasy Anisimy, hraje výborně a vůbec mě nepřekvapilo, že Petra prohrála. Neměla jsem moc dobrý pocit, že bude hrát zrovna s ní. Navíc je Anisima krásná holka, myslím, že se o budoucnost bát nemusí.
Reagovat
Krisboy
Já jsem ji hrát ještě neviděl, ale všichni ji (nejen) tady chválí, tak si budu muset něco pustit...
Reagovat
tommr
obhajuje v IW lonské semifinále a v průběžném žebříčku kvůli tomu klesla na 6.místo za Ostapenkovou ...
Na 5.místo se může vrátit jen pokud postoupí aspoň do semifinále ...
Můžou jí ale ještě předstihnout Garcia pokud postoupí do semifinále a Venus Williams pokud získá v IW titul ...
Reagovat
tommr
nečekané vypadnutí už ve třetím kole znamená, že Petřino 9.místo v žebříčku je v ohrožení ...
Předstihnout jí můžou Kerberová, Stephensová a Goergesová pokud postoupí do semifinále a Kasatkina nebo Sevastova pokud v IW získají titul. Všechny tyto hráčky jsou naštěstí v dolní polovině pavouka takže se před Petru můžou dostat jen dvě. I to by ale samozřejmě znamenalo vypadnutí z top-10 což by bylo dost nemilé ...
Reagovat
lvicek
A proc by to bylo nemile? Jednak je skoro jedno, jestli je 10. nebo 11., jednak jeste muze pridat body minimalne do cervna, tak uvidime, jestli se ji podari navazat na to, jak skvele dokazala v unoru prekonat i zapasy, kde se nedarilo. Sance urcite bude mit, takze budem fandit a verit, ze priste to pujde lip :). Ja osobne teda hlavne doufam, ze se ji podari trochu stabilizovat to podani nebo mit aspon plan B pro dny, kdy podani nejde - protoze koukat na to, jak celkem v klidku prorazi soupercino podani a pak opakovane prohrava to svoje, treba i dvojchybama na breakbally, to mi fakt nejvic nici nervy! :) (viz ted prohra s Anisimovou - kdyz ji teklo do bot, tak ji proste nekompromisne sebrala podani snurou viteznych uderu a vypadalo to dobre a pak se zas protrapila na svem podani - mam pocit, ze i vice chyb ve hre delala na svem podani - asi citila, ze si ho ma udrzet, zvlaste proti tak mlade souperce).
Reagovat
tommr
já jsem doufal, že návrat Petry do desítky už je definitivní a bylo by nepříjemný kdyby z ní zase vypadla i když třeba jen dočasně. Po včerejším vyřazení Stephensový a Goergesový je ale naštěstí pravděpodobnost, že Petra z desítky vypadne jen velice malá ... :)
Reagovat
marsden
Marketa hodne dobre. Sabalenka nebo co to je, nejvic p**a ktera hraje na okruhu. Tohle je trestny poslouchat. Divim se, ze nikdo z divaku ji neposle do hajzlu. Jestli prijede na Spartu, velmi rad se toho ujmu i kdyby me meli vyhodit z hlediste.
Reagovat
Krisboy
To jo, tahle ženská, to je fakt hodně špatnej vtip. WTA u mě ztrácí kredit víc a víc. Začalo to tou loňskou hysterií kolem jisté dopingové hříšnice, pokračuje to tímhle. R.I.P. fair play :(
Reagovat
bIbec
borci a to se za chvilku dostane do stovky Potapova. To bude další uvřeštěná navíc, tak se máme na co těšit.
Reagovat
Krisboy
Tu naštěstí neznám :)
Reagovat
blixa
Potapova ? No ta není zrovna nějaká kdovíjaká vřeštilka, v dnešních poměrech patří spíš mezi ty umírněnější, velké pasáže zápasu je dokonce úplně zticha.
Reagovat
bIbec
ty jo, vždycky sem ji slyšel řvát, ale teďkom sem si pustil nějaké highlights a fakt neřve pořád. Ale obecně platí, že když má někdo tendenci řvát, tak v průběhu času (let) je ten trend, že řvát nepřestane, naopak přidá na decibelech. Takže jako o to strach nemám, ona řvát bude.
Vlastně si nevybavuju hráčku, která jako mladá řvala a pak přestala.
Reagovat
janek_da
Neřvala Serena?
Reagovat
Krisboy
Serena řve dodnes - ale jenom když prohrává.
Reagovat
janek_da
No to je fakt. DOkonce reve při jakemkoliv winneru soupeřky i když jasně vede. Už už čekám, že ji přitom obviní z rasismu.
Reagovat
Pavol
Martic bude ale hodne nepríjemná.
Reagovat
blixa
Bude. Ale Markéta bude taky ;-)
Reagovat
Pavol
Som tu písal že budú s Anisimovou problémy ale voľajako som to zle odoslal keď ten príspevok zmizol.
Reagovat
blixa
A budú aj ďalej problémy ? ;-)
Reagovat
Pavol
Tvár a výkonnosť ako Wozniacka v mladšom vydaní. Ak je ten povrch taký pomalý ako tu poniektorí píšu. Ak Karolína bude chcieť uspieť len nátlakovou hrou tak budú veľké problémy skoro sa zdajú na prvý pohľad až neprekonateľné.
Reagovat
Pavol
Navyše domáce prostredie lebo Anisimova je američanka a nadšený diváci cítia prekvapenie. Ale to som sa už moc rozkecal.
Reagovat
blixa
Tož dobre. Slyšela si Karolíno, prohraješ, tak hybaj k plotně ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra uz prekvapila, ze prosla prez tu Kazasskou molekulu...Putinku.
Takze vysledek asi dobry:)
Jinak ta Amanda celkem zajimava hracka, se pohybuje na tom kurtu jak by se na nem narodila:) Celkme me prekvapila uz v prvnim zapase s tou Francouzskou... pred tim jesem ji nevidel. Otazka, jak ji to vydrzi... jestli to nebude zase jen takovy vykrik do tmy....
Ale styl ma zajimavy, tji to vydrzi... necim me pripomina i tu Danielu Hantuchovou, nevim proc, ale rikam si, proc ne:)
Reagovat
EllNino
bekhend má podobný jako Danka, to jo :)
Reagovat
d@ve
Škoda, Petro, ale jednou to přijít holt asi muselo.:/
Zase taková Karolína si oddechla. :)
Reagovat
bIbec
no nevím, ono hrát proti šikovné šestnáctce může být ošemetné. Bych řek, že většina hráček hraje nerado proti těm mladým, které obecně můžou hrát uvolněně a ten tlak je právě na těch zkušenějších.
Reagovat
bIbec
tím neříkám, že by třeba proti Petře měla větší šanci, ale nějakému tomu "oddechnutí" teda moc nevěřím.
Reagovat
Roger_Federer
Plus, ze stou hrackou nema predchozi zkusenost, dela taky svoje.
Vseobecne ty mlade tenistky co nemaji co stratit jsou vzdy tezkym souperem.
Reagovat
lars
unava z ceho?
Reagovat
slacker
no jo je blba, kdyz byla na vitezne vlne u rucnikaru tak se vybodne z pleziru na dalsi turnaj, a pak pauzu vyuzije ne k odpocinku ale leda k tomu aby zase zacla hrat blbe.
Reagovat
Dobry-den
Nerozumíš tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Slackerův komentář ukazuje především na to, jaký je slacker rádobyfanoušek. Málokdy fandí, většinou jen nenávistně prská, když se nezadaří...
Petro, pojď!
Reagovat
hippos
ja to tvrdim furt, ze je blba jak troky..jenze hlavne mistni emocni stvoreni to nedokazou videt
Reagovat
smazaný uživatel
Tak děkujeme za informaci
Reagovat
blixa
No aspoň že sem občas píše nějaký ten "ynteligent", viď ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska je to tu samej vtip
Reagovat
hippos
tak samozrejme, ze intelektualni odstup mezi mnou a petrou je obrovsky v muj prospech
jako mezi kazdym muzem a zenou
Reagovat
blixa
Ano, věru obrovský chasníčku. V tom ti dám za pravdu ;-) :D
Reagovat
Roger_Federer
Ocekavany vysledek, tady proste Petra neuhraje nikdy diru do sveta, IW ji nesvedci..
Diky za prachy :)
Reagovat
Chrenda
Markéta jí zastoupí a vyhraje to tam celé. :-)
Reagovat
Frick
Po kterých si člověk říká, jak je možný, že na "tuhle Petru" nikdy nenarazila Lucka, ani žádná jiná česká hráčka (od r. 2011).
Reagovat
blixa
Protože proti Češkám to nikdy není "tahle" Petra. Proti nim si prostě věří.
Reagovat
Fandina
:-)) ale proč si nevěří proti hráčce z konce stovky, mladé, začínající? Určitě si také věří, jen jí to dneska nešlo, na co sahla bylo špatně.
Reagovat
Fandina
z konce stopadesátky :-))
Reagovat
LukasH
Prohra me mrzi, nicmene je asi treba smirit se s tim, ze tady Petra hrat dobre proste nebude. Nikdy tu dobre nehrala a to ani v tech lepsich sezonach. Je to asi souhra vseho. Opravte me nekdo, jestli se pletu, ale myslim, ze IW a Miami a Rim jsou jediny turnaje Premier 5 a vyssi, kde Petra nikdy nedosla do semi. A to o necem svedci. Skoda, ze jsou zrovna oba dva Mandatory. Neda se nic delat, ale verim, ze se Petra chytne zas tam, kde se ji darilo..treba v Madridu.
Reagovat
George_Renel
Dnes prostě nešlo vůbec nic. :-/
Reagovat
EllNino
letos 100% bilance proti hráčkám z destíky, ale prohrála s Petko, Giorgi a Anisimovou, které byly v době zápasu na chvostu stovky nebo hluboko v té druhé :D ...

Inu, to taky neumí jen tak někdo, že ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Žebříček je celkově přeceňovanej.
Reagovat
EllNino
to rozhodně :) matchup už je něco jiného
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, matchup už je něco jiného, ale já s klidem můžu říct, že pro mě osobně dnešní prohra v IW s Anisimovou není žádné překvápko a neberu to jako selhání. Respektuji, že to můžeš vidět jinak. :)
Reagovat
EllNino
Já Petry prohry neberu jako selhání, od toho jsou tu jiní experti :) Dříve jsem to prožíval, teď už to beru tak, jako že to k ní patří ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba posuny Buzarnescu jsou v žebříčku tak nějak správně, ne? :-D
Reagovat
Fandina
A také to svědčí o vyrovnanosti hráček. Každá může porazit každou a je jedno, kde je na žebříčku.
Reagovat
LukasH
Spis to svedci o "zvlastnosti" Petry. Ale jsem rad, ze zustava takova.:-)
Reagovat
Frick
Projevila se únava z toho maratonu?
Reagovat
aligo
možná, ale spíš se projevila Petřina druhá strana
Reagovat
EllNino
ano ... Shitra ;)
Reagovat
PetaM
Nevadí :) Svět zatím nekončí a nikdo neumřel. Náhodou pokrok :D
Reagovat
bella
+1000
Reagovat
VlS
tommr ti vysvětlí, že spadlo nebe a beztak za to. může Kotyza
Reagovat
horska.kraslice
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
blixa
Tak nějak. Podle Kvěšova evangelia za všechno můžou lajnoví a podle tommrova Kotyza ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist