Vítězná série Wozniacké končí. V Dauhá zvítězila Zvonarevová

26. 2. 2011, 20:10
Aktuality 9
WTA DAUHÁ - Světová jednička Caroline Wozniacká po jedenáctizáapsové vítězné sérii prohrála. Ve finále turnaje v Dauhá jí za necelé dvě hodiny porazila Vera Zvonarevová.
Vera Zvonarevová

Vera Zvonarevová po semifinále na Australian Open neobhájila titul v thajské Pattayi, kde vypadla v semifinále s Hantuchovou. Minulý týden v Dubaji pak už ve třetím kole nestačila na Klejbanovovou, tento týden v Dauhá si však se všemi nástrahami poradila. Ve čtvrtfinále otočila s Hantuchovou stav 3-5 ve třetím setu, následně zvládla třísetový souboj s Jankovičovou a dnes porazila i světovou jedničku Caroline Wozniackou.

Ruská tenistka s Dánkou v Dauhá dvakrát - během posledních dvou ročníků Turnaje mistryň - prohrála. Stejně dopadly i jejich dva vzájemné duely v boji o titul. Nicméně poslední zápas, letos exhibici v Hong Kongu, vyhrála suverénně Zvonarevová a celkovou bilanci vyrovnala.

V pořadí devátém vzájemném měření sil měla mírně navrch Ruska. Soupeřce čtyřikrát sebrala podání a za hodinu a 49 vyhrála dvakrát 6-4.

Pro Zvonarevovou to byla třetí výhra nad světovou jedničkou, první ve dvou setech. "Caroline je teď světovou jedničkou a hraje velmi dobře. Bojovala jsem o každý bod a snažila se jít do každého úderu naplno," řekla šestadvacetiletá Ruska, jež zahrála 30 vítězných úderů. "Je to pro mě velmi zvláštní. Mám tu spoustu fanoušků, to je neuvěřitelné. I díky nim jsem byla schopná projít celým turnajem bez prohry," dodala.

Světová trojka Zvonarevová si připsala první letošní a celkově 11. titul.  Naposledy se z výhry radovala před více než rokem, pak pětkrát ve finále prohrála. Včetně Wimbledonu a US Open.

Wozniacká přišla o sérii jedenácti vyhraných zápasů v řadě, v nichž neztratila jediný set. Přesto o 270 bodů navýší svůj náskok v čele světového žebříčku. "Z porážky jsem vždycky zklamaná, ale dnes jsem hrála proti skvělé soupeřce. Vera odehrála fantastický turnaj i dnešní zápas. Jsem ráda, že jsem si tu mohla zahrát ve finále na dalším velkém turnaji. Budu se sem ráda vracet," řekla rodačka z Odense.

- WTA PREMIER DUBAJ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 721.000 dolarů) -
sobotní výsledky (26. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Zvonarevová (2-Rus.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Huberová/Petrovová (2-USA/Rus.) 7-5 6-7(2) 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já jsem spokojený s Petrou Kvitovou! Její dosavadní výsledky mluví za vše! Ještě bude muset trochu zapracovat na psychice, ale jinak to je potencionální hráčka světové TOP 5! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sry za off topic
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, doufejme, že po nemoci na své úspěchy naváže.
Reagovat
smazaný uživatel
Abych svůj komentář trochu rozvedl, líbí se mi, že špička momentálně vypadá poměrně vyrovnaně, tedy první trojka (OK, Kim má co do kvality výsledků přece jen trochu navrch), do formy se dostává Jankovičová, kt. bude podle mě jednou z velkých favoritek na RG (a teď v Dauhá hrála po mém soudu lépe než v Dubaji).

Co se týče českých tenistek, škoda, že Lucka neporazila Flavii, set a půl byla zřejmě lepší hráčkou (doudě dle toho, že si relativně snadno vyhrávala vlastní podání a měla fůru breakballů při podání Flavie). Potřebuje si teď nahnat nějaké body, poněvadž na antuce před RG obhajuje -- jestli dobře počítám - 795 bodů, tj. zhruba 46% všech svých bodů. Třeba se jí bude dařit už teď v Malajsii -- v prvním kole Zarina Diyas, v 2. k popř. Dinara Safina, ČF Bartoliová.
Reagovat
smazaný uživatel
Vera hrál dnes velmi dobře a já jsem spokojen. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda caroline :( ale nevadí, hra se mi začíná líbit :) v Dubaji jsi byla parádní a teď taky. Dnes hrála Zvonareva ale velice dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju Věrce.. :-) Hrála neuvěřitelný tenis.. a opravdu si ten titul za tu týdenní dřinu zasloužila, a musím sklonit i pochvalu Caroline, že opravdu se začíná z ní stávat hráčka, na kterou se dá koukat i po hratelné stránce :-) Jen doufám, že se zpátky nevrátí k pinkání a zůstane u toho, co by ji v brzké době mohlo nést ovoce. :-) A Věrce ještě jednou gratulace.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše bych řekl, že měla Zvonareva neuvěřitelné štěstí, že se dostala do finále...kdyby Hantuchová nezkazila jednoduchou smeč ve třetím setu, Zvonareva by končila už s ní...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud sis nevšiml, tak tenis někdy o štěstí je.. Ale Věra to dokázala dotáhnout až do finále a tam hrát tenis, s kterým může porazit kohokoliv na okruhu..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist