Volno před Turnajem mistryň mi prospěje, věří Kvitová

9. 10. 2012, 15:29
Aktuality 31
Tento týden měla obhajovat titul v Linci, místo toho si ale Petra Kvitová užívá před nabitým závěrem sezony volno. Aktuálně pátou hráčku světa čeká v závěru října obhajoba triumfu na Turnaji mistryň v Istanbulu, následně pražská exhibice proti Rusce Marii Šarapovové a finále Fed Cupu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Volno jsme chtěli a možná je to i lepší, protože po Asii mi nebylo nejlépe. Kdybych jela do Lince, tak nevím, jak by to tam vypadalo. Jestli bych se nevyšťavila a pak neměla sílu na Istanbul," řekla Kvitová na dnešním setkání s novináři po představení nové módní kolekce firmy Steilmann.

Tenistka z Fulneku naposledy hrála soutěžní zápas 1. října v Pekingu, kde i kvůli zdravotním problémům prohrála ve druhém kole se Španělkou Carlou Suárezovou. Teď už je přes týden doma, odpočinula si, doléčila se a v pondělí začala opět naplno trénovat.

Kvitová si tak po asijské sérii turnajů odpočinula podobně jako po předešlé americké sérii. "Předtím to bylo super. Po psychické stránce je to dobré, když mě čeká nabitý konec sezony," řekla Kvitová, která trénuje tradičně v Prostějově.

Stejně jako při předchozí domácí přípravě se věnuje opět servisu a returnu. "Teď k tomu přidáme i přechod na síť, protože proti holkám, které budou (v Istanbulu), je těžké ukončit výměny ze zadní čáry," uvedla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy, která se bude připravovat i s muži. "Více toho vrátí," vysvětlila.

Kvitová bude 23. až 28. října v Istanbulu obhajovat vítězství, i kvůli nepříliš vydařeným výsledkům v předešlých týdnech je ale realistkou. "Doufám, že se mi vrátí vzpomínky a bude to dobré. Neříkám, že to bude úplně nejlepší, ale doufám, že předvedu dobrý tenis," řekla Kvitová, která před Pekingem vypadla v Tokiu hned v prvním kole.

"Je pravda, že poslední výsledky mi nepřidaly, ale nechci říct, že by ubraly. Je pravda, že jsem neodehrála nejlepší zápasy. Předtím v Americe jsem hrála lépe a doufám, že spíše navážu na americkou šňůru než na asijskou," podotkla Kvitová, která ovládla turnaje v Montrealu, v New Havenu a na US Open postoupila do osmifinále.

Následný asijský pokles výsledků bere s nadhledem. "Vždy je to nahoru - dolů. A u mě to teď bylo dolů snad jen na chvilku a mohlo by to být zase dobré. Istanbul a Fed Cup se neopakuje často. Budu se snažit hrát to nejlepší," slíbila Kvitová.

S reprezentačními kolegyněmi se bude snažit 3. a 4. listopadu v Praze proti Srbsku obhájit triumf v týmové soutěži. "Istanbul může herně Fed Cup ovlivnit. Věřím ale, že to dopadne jako loni," dodala Kvitová.

pva, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já nevím, co nechápete k tomu Linci? Původně tam chtěla jet, přihlásila se, jenže se přihlásila i Vika, takže Petra měla smůlu, i když do poslední chvíle doufala, že se Azarenková odhlásí. Po návratu z Asie jí nebylo fyzicky zrovna nejlépe, tak by to v Linci nebylo takové, jako kdyby byla v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Když si tady přečtu názory,rádoby odborníků o naši skvělé Petře,nezbývá nic jiného než se pousmát.Co vy tady dokážete vymyslet.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak já chápu Petřiny výroky:

jsem odpočinutá a natěšená - asi vyletím
trénovala jsem return - nebudu na něm dobrá (+ jakýkoliv další úder)
makala jsem na fyzičce - na kurtu se budu pohybovat mimořádně špatně
musím využít leváckou zatáčku - servis na liché fiftýny bude chodit do autu
využívám psychologa - asi bude hodně neproměněných BP, připravte se na kvantum UE

neutrální řeči - mám formu
tahá mě sval, ale dá se hrát pod prášky - jsem nebezpečná jakékoliv hráčce
Reagovat
smazaný uživatel
servis na sudé fiftýny
Reagovat
tommr
na tom co píšeš něco je - taky mě už párkrát napadlo jestli Petra takhle nemlží záměrně ... :)
Reagovat
freeteepek
Jak znám z dřívějška, Petra trénuje především servis a return. Na turnajích v Asii to však nebylo vidět. Teď k tomu konečně přidala i hru na síti. Škoda, že jí to nenapadlo dřív. Budu se opakovat, ale měla by hrár rovněž 4hru. Stejně jako jí hrála Šarapovová, Azarenková a řada dalších elitních hráček. Momentálně např. Eranniová. Je otázka, jestli jí ještě větší trénink pomůže, když je očividné, že to co umí, nedokáže v zápase prodat.
Reagovat
Heather_Fedex
kdy hrala sharapova naposledy 4hru? to nebyl nejvhodnejsi priklad ;)
Reagovat
freeteepek
Za mlada. Teď už je na ni moc stará:-) Kdy ji hrála naposled Petra? Letos jednou nebo dvakrát?
Reagovat
freeteepek
Výroky Petry jsou stále nic neříkající. Jednou řekne to, podruhé něco jiného. A je na čtenáři, aby pochopil složitou ženskou duši. Já to chápu. Ženská duše je skutečně složitá. Proto by si co nejdřív měla najít psychologa - chlapa. Petra by se měla vyjadřovat jasně. Třeba něco jako ve smyslu: "V Americe mi to šlo výborně, pak jsem to podělala na US Open a ani v Asii to nebylo nejlepší. Hlava mi dost hapruje, tak se nedivte. Na turnaji v Pekingu jsem se zranila. Stalo se mi to a to. Nejdřív jsem nechtěla do Lince, pak zase jo, a teď už zase nechci. Teda, kdyby to šlo, chtěla bych, jenomže to nejde:-(. Doufám, že to na Turnaji mistyiň dopadne výborně, ale moc přesvědčená o tom nejsem..."
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem za celou tu dobu, co Petru sleduju, neměl větší problém Petru pochopit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, to ji asi moc dlouho nesledujes. Jako jeji vyrok z roku 2011, ze muj druhy nej povrch na kterem si mi dari jsou americke betony stal fakt za to:))) Perla o ktere se hned tak nezapomina:)
Ale letos to fakt zmenila, to jo:))) Take ale pred betony rekla, ze se ji tam nedari:))) Takze nevim jak ty tomu rozumis, ale pomalu chapu, ze ty chapes uplne vsechno:D)))
Takze az zase neco prohlasi, ihned se ptam na interpretaci:)
Reagovat
freeteepek
Vyjímky existují. Jsi jedna z nich. Promiň, ale měl by ses víc zamyslet nad tím, co Petra říká a co dělá. Pokud jde o Linec, měla v tom dost zmatek. Pokud jde o další věci, tak jsou to z jejích úst takové ty kulantní řeči, které se hodí do politiky. Nikoho neurazí, nikoho nenadchnou. Petra by se měla vyjadřovat přímočařeji. Nejenže lže veřejnosti, ale i sama sobě. To je nejhorší.
Reagovat
smazaný uživatel
A nemluvila takhle náhodou spíš o US Open, než o amerických betonech obecně? Protože pak by to dávalo smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Je ti doufám jasné, že když tu Petru obviňuješ ze lží, měl bys taky uvést konkrétní příklad, jinak je to pouhé kydání hnoje, jež je hodné leda tak trolů.

Ta věta s Lincem je zmatečná, dost možná vytržená z kontextu (nebo taky ne), ale lež z toho nevykouzlíš.
Reagovat
smazaný uživatel
ne, mluvila obecne o americkych betonech.
Letos to rekla obracene, a hned uspech:)
Mozna potrebuje byt v pozici, ze se od ni tolik neocekava, co ja vim...:) Ale obcas ji proste nerozumim:) O lzich bych ale nepsal, to je uz dost silne;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ptám, protože mám doma časopis právě z loňského léta, kde se o ní píše a tam byla právě zmínka, že USOpen je jeden z jejich nejoblíbenějších turnajů, o amerických betonech obecně tam zmínka nebyla.
Já myslím, že obecně je výhodou být v pozici, kdy člověk ví, že může uspět, zároveň se to od něj ale moc nečeká - není s ní spjatý takový tlak.
Reagovat
Bob
vážně, vykašli se na diskuze tady a jeď dělat Petře manažera, kondičního trenéra, trenéra a psychologa v jedné osobě. Myslím, že ti to půjde ;)
Reagovat
tommr
chtěla do toho Lince jet nebo ne? Nevím taky co myslí tím, že předtím to bylo super v souvislosti s odpočinkem po americké sérii - mě se zdály její výkony v Asii naopak katastrofální?
Snad to ale na TM nebude tak zlý ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to chápu tak, že do Lince by asi jela, ale ne za každou cenu, ale ta formulace je poněkud nejasná (otázka je, jestli je tam ta věta celá, nebo novináři zase usekli jenom něco).
Druhá věc je o poznání jasnější - super byl ten odpočinek po U. S. tour, ne samotné výkony v Asii.
Reagovat
tommr
těžko může bejt odpočinek nějak super když po něm následujou tak mizerný výkony ...
A po čem chce Petra odpočívat před letošním TM to opravdu netuším. Vždyt v Asii odehrála jen tři krátký zápasy. Aby to pak nedopadlo tak, že bude sice odpočatá, ale taky úplně nerozehraná a na TM si udělá ostudu a všechno prohraje ...
Reagovat
smazaný uživatel
ale no ták, Petra pojede na TM jako 6 hráčka. To že se tam dostala je úspěch a když prohraje všechny zápasy, ostuda to nebude. Stejně od ní nikdo moc nečeká a může jenom příjemně překvapit ;) Co se toho Lince týče, měla údajně po Pekingu nějaké žaludeční problémy, takže by na turnaj jela v podstatě "z postele"...
Reagovat
tommr
máš pravdu v tom, že letos bude Petra na TM až šestá nasazená a moc se od ní tudíž neočekává. Aspon jedno vítězství by ale i jako šestá nasazená uhrát měla a pokud se jí to nepodaří bude to když ne ostuda tak aspon jasnej neúspěch ...
To o těch žaludečních potížích jsem taky zaregistroval i když oficiálně to snad takhle nikde prezentovaný nebylo. Času na to aby se dala do kupy by ale bylo dost, protože v Linci by do hry zasáhla až zítra kdy hraje turnajová jednička svůj první zápas ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak neúspěch určitě. Já Petru vidím jako hráčku, která může konkurovat těm nejlepším a doufám, že to tak vnímá i ona sama, že si věří a předčasně nerezignuje na ty nejvyšší možné tenisové cíle. Hráčka v její pozici by měla považovat za neúspěch jakoukoliv prohru proti komukoli, jak se začne smiřovat s pozicí outsidera, klesne a do topky se už nedostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpočinek je vždy super, nezatracuj to, dokud to nezkusíš. ;-)
Loni na TM byla pátá nasazená, takže formulace "až šestá" působí poněkud úsměvně. S hodnocením toho, jak by měl vypadat z jejího pohledu úspěch či neúspěch, bych počkal do doby, kdy bude jasné rozlosování do skupin. Jistě i ty sám uznáš, že je rozdíl, pokud bude mít ve skupině Viku, Aguš a Saru nebo Mášu, Serenu a Li Na.
Reagovat
pepin
Je pravda, že před Asií měla také volno, jela odpočatá a zdravá a jak to dopadlo. To si prostě člověk nevybere a je těžko posoudit, co jí v danné chvíli prospívá více. Zda odpočívat a trénovat nebo prostě hrát zápasy. A to nám ukáže až TM. Pravdu máš v tom, že pokud nevyhraje ani zápas bude to prostě neúspěch a žádné zdůvodnění to nemůže popřít. Tak uvidíme.
Reagovat
tommr
přiměřenej odpočinek každýmu sportovci jistě prospívá, příliš dlouhej ale zase může škodit ...
A co se týče těch očekávání - čekal snad někdo loni od Petry takovou spanilou jízdu? Já si myslím, že skoro nikdo a pro všechny to bylo velký překvapení ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, ale co je příliš dlouhé nebo krátké si musí každý sportovec vyhodnotit sám.
To je přesně ono - loni to taky nevypadalo, že by měla vyhrát, stejně jako letos. ;-)
Reagovat
Heather_Fedex
loni byla petra na tm nasazena jako hracka c. 3 a ne 5 ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A já měl pocit, že před ní bylo víc hráček. No nic, chybička se vloudila.
Reagovat
tommr
dobrá připomínka. Quesh si rád přizpůsobuje fakta když jde o to "obhajovat" jeho milovanou Petru a já mu to tentokrát zbaštil. Příště si na ty jeho zaručený informace budu muset dát větší pozor ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že se vám chce debatovat o takových věcech!Za sebe chci říct,že budu Petře držet palce,aby se dobře připravila,a přát jí,aby jí tenis na TM šel,co nejlépe.Abychom viděli kvalitní zápasy a potěšili oko(nejlépe obě).Vždyť o to jde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist