Vondroušová a Allertová v Taškentu postoupily do druhého kola

25. 9. 2017, 07:57
Aktuality 21
WTA TAŠKENT - První postupující na turnaji WTA v Taškentu se stala Markéta Vondroušová. Osmnáctiletá Češka v Uzbekistánu odstartovala drtivou výhrou nad Japonkou Mišou Egučiovou, kterou smetla za 47 minut hry. Stoprocentní pondělní bilanci Češek zajistila Denisa Allertová, jež si ve třech setech poradila s chorvatskou kvalifikantkou Janou Fettovou.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová v druhé polovině léta laborovala s bolestmi zad, kvůli kterým vynechala několik turnajů a jen díky tlumícím práškům proti bolestem odehrála alespoň první kolo na US Open. V New Yorku měla tři mečboly proti Světlaně Kuzněcovové, využít je však nedokázala. 

Nyní se na kurty po čtyřech týdnech vrátila a zdá se být zpět v dobré fyzické kondici. V Taškentu osmnáctiletá rodačka ze Sokolova smetla za 47 minut hry dvakrát 6-1 o sedm let starší Japonku Mišu Egučiovou, které nenabídla jediný brejkbol a úspěšnost prvního servisu měla 93 procent.

Zatímco po zranění kolena vracející se Eguchiová prohrála už 12 setů v řadě a dva měsíce čeká na výhru, 64. hráčka světa Vondroušová si v již 71. utkání sezony připsala jubilejní 60. výhru. 

O své druhé čtvrtfinále na okruhu WTA se šampionka z dubnového klání v Bielu Vondroušová utká v dalším prvním vzájemném střetnutí se sedmadvacetiletou Švýcarkou Stefanií Vögeleovou. Loňská čtvrtfinalistka do turnaje vstoupila stejně jako loni výhrou nad domácí Sabinou Šaripovovou, dnes ji přehrála snadno 6-1 6-3 a po sedmi měsících postoupila do 2. kola podniku WTA.

Taškent je pro Vondroušovou jedním z posledních tří turnajů v sezoně. V jejím závěru se představí ještě v evropských halách v Lucemburku a Linci.

Dnes se v uzbecké metropoli z českých tenistek představila ještě čtyřiadvacetiletá Denisa Allertová, která vykročila za obhajobou loňského semifinále prvním vzájemným soubojem s dvacetiletou Chorvatkou Janou Fettovou. S kvalifikantkou nezaváhala a porazila ji po setech 6-2 3-6 6-3.

Česká hráčka v úvodní sadě nečelila jedinému brejkbolu a Chorvatce dvakrát sebrala servis. Výborně odstartovala také druhé dějství, ovšem od stavu 2-0 ztratila třikrát podání a rozhodovat musel třetí set. V něm šla Allertová rychle do vedení 4-0 a přestože o jeden z brejků přišla, druhý si pohlídala a zápas zakončila již na returnu po využití hned prvního mečbolu.

Na další soupeřku si Allertová musí počkat do zítřejšího dne, kdy se utkají nasazená dvojka Timea Babosová z Maďarska a Švédka Johanna Larssonová.

Allertové v závěru sezony hrozí vypadnutí z první stovky žebříčku. Kromě semifinále v Taškentu bude obhajovat ještě čtvrtfinálové účasti na halových akcích v Linci a Lucemburku a velkou porci bodů získala také za loňské finále na podniku ITF 100k v Bratislavě.

Věra Zvonarevová se po ukončení kariéry v roce 2015 rozhodla letos na kurty vrátit a její návrat zatím probíhá výborně. Třiatřicetiletá Ruska letos vyhrála 19 z 25 zápasů. Bývalá světová dvojka si minulý týden zahrála finále podniku WTA 125k v Dalianu a dobrou formu si přivezla i na akci WTA International v Taškentu.

Po suverénní kvalifikaci v prvním kole vyřadila po setech 2-6 6-2 6-4 nasazenou čtyřku Irinu Beguovou a poprvé od dubna 2015 vyhrála utkání v hlavní soutěži na okruhu WTA. Její další soupeřkou bude Pauline Parmentierová.

Titul bude z pozice nasazené jedničky obhajovat Kristýna Plíšková. Pětadvacetiletá rodačka z Loun, které se letos v Asii zatím nedaří, se v úterý utká se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Poslední z kvarteta Češek v hlavní soutěži podniku dotovaného 250.000 dolary je Tereza Martincová, jež zítra vyzve Slovenku Janu Čepelovou.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT •
Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (25. 09. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (5-ČR) - Eguchiová (Jap.) 6-1 6-1
Allertová (ČR) - Fettová (Chorv.) 6-2 3-6 6-3
Zvonarevová (Rus.) - Beguová (4-Rum.) 2-6 6-2 6-4
Alexandrovová (8-Rus.) - Cabreraová (Austr.) 7-6(2) 6-2
Vögeleová (Švýc.) - Šaripovová (Uzb.) 6-1 6-3
Parmentierová (Fr.) - Ozakiová (Jap.) 6-2 6-4
Kozlovová (Ukr.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6-1 6-0
K. Bondarenková (Ukr.) - Blinkovová (Rus.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Babosová/Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Blinkovová/Kudrjavcevová (Rus.) 6-1 7-5
Chromačevová/Soyluová (4-Rus./Tur.) - Kr. Plíšková/Tuljaganovová (ČR/Uzb.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
com
s kym to ta Pliskova hrala ctyrhru, to vypadalo spis na nakou pornohvezdu, malem ji ty prsa vyrazily zuby, kdyz tam behala :D
Reagovat
Frick
Reagovat
tommr
vedly nad Ruskama už 6:1 3:0 a vypadalo to na jasnou záležitost, ale pak se Andree přestalo dařit a málem z toho bylo ještě drama ...
Doufám, že holky potvrdí nasazení a získají titul. Konkurence v Tashkentu je velice slabá ...
Reagovat
freeteepek
Zápas je možné vidět v záznamu na WTATV pod názvem Pauline Parmentier (FRA) v Risa Ozaki (JPN):-)
Reagovat
freeteepek
Viděli jste dnes hrát Akgul Amanmuradovou? Měří odhadem 190 a obléká se jako kluk! Hraje ve slunečních brýlích s kšiltovkou na hlavě kšiltem dozadu. Ta Kozlova v bílé sukýnce a růžovém triku musela mít pocit, že hraje s klukem...
Reagovat
sprchon
Vidím ji poprvé a taky docela čumím. :D Snad ještě větší extrém než Schuurs.
Reagovat
Frick
Jste objevili Ameriku, přátelé.
Reagovat
Andrew89
vy jste jí nikdy neviděli?:D Hrále s petrou ve wimbledonu :D
Reagovat
sprchon
Ne, představ si, že jsem dokonce ani neviděl každej zápas Petry. :)
Reagovat
Andrew89
tak už alepon vís:)
Reagovat
freeteepek
Ve Wimbledonu měla ale bílé šortky...
Reagovat
Fandina
Kdysi dávno jsem ji viděla na ITF na Spartě, v reálu mi skutečně připadala jako kluk.
Reagovat
Andrew89
jooooooo..je to tam!!! Super!
Reagovat
lars
uz vypadly z turnaje ve Wuhanu
Reagovat
blixa
Po hodech přichází sračka ...
Reagovat
sprchon
Třeba po hodu diskem?
Reagovat
blixa
Zkus si tak 20x hodit diskem a uvidíš co to udělá s tvojí peristaltikou ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Slabší soupeřky smázne skoro vždy spolehlivě a drtivě. To je výborné, to se nepovede zdaleka každé hráčce, a ještě takhle mladé. Udržuje tím slušnou úroveň, na kterou raketově vystřelila.
Pokud má jít o level výš, ještě by to chtělo porážet i ty, které jsou zatím nad ní. A to se získanými zkušenostmi může přijít taky. Hlavně aby vydrželo zdraví a chuť do hry - a může mířit hodně vysoko.
Reagovat
Andrew89
Ano..jak by řekla Jolanda...hodně vysoko míříš
Reagovat
EllNino
Parádní :) ... a asi šla s Hřebem ještě trénovat :)
Reagovat
tommr
výhru nad Eguchi bych moc nepřecenoval. Uvidíme v příštím kole jak na tom Markéta opravdu je ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist