Vondroušová a Bouzková si v Bielu zahrají hlavní soutěž!

10. 4. 2017, 12:22
Aktuality 70
WTA BIEL - Markéta Vondroušová si po necelém roce zahraje hlavní soutěž turnaje WTA. Sedmnáctiletá Češka v závěrečném kole kvalifikace akce WTA International ve švýcarském Bielu porazila 7-5 6-2 Jasmine Paoliniovou. K Vondroušové se v hlavní soutěži připojí ještě Marie Bouzková. Česká tenistka v závěrečném kole kvalifikace porazila 6-2 6-4 Amandine Hesseovou.
Markéta Vondroušová; © Women's Tennis Blog

V úvodu letošní sezony si Markéta Vondroušová došla pro tituly v hale v německém Stammheimu a v Grenoblu. Poté se vydala na australskou pouť, během níž se dvakrát probojovala do finále. Následně se vrátila do Evropy a na akci ITF 60k ve francouzském Croissy-Beaubourgu došla z kvalifikace až do semifinále.

Svou letošní bilanci v hale vylepšila na turnaji WTA International v Bielu, kde po roce zkusila kvalifikaci podniku WTA, na 22-1. O hlavní soutěž naposledy bojovala loni v Katovicích.

Ve švýcarské hale porazila po obratu v kvalifikaci Tessah Andrianjafitrimovou, třetí nasazenou Arynu Sabalenkovou a dnes přemožitelku Terezy Smitkové - Jasmine Paoliniovou z Itálie.

Na úvod prvního setu si obě hráčky podržely podání a poté si dvakrát vyměnily ztracené servisy. V koncovce Vondroušová zpřesnila mířidla a byla na kurtu jasně lepší hráčkou.

Přestože první možnost úvodní dějství dopodávat nevyužila, ačkoli měla dva setboly, během druhého pokusu odvrátila dva brejkboly soupeřky a první sadu za 44 minut i díky chybám Italky získala.

Ve druhém setu Paoliniová ještě zvýšila počet nevynucených chyb a Češce cestu do hlavní soutěže hodně usnadnila. Italka se nedostala ani k jednomu brejkbolu a od stavu 2-3 uhrála jen dva fiftýny. Rodačka ze Sokolova zakončila dnešní solidní výkon čtvrtým esem.

Sedmnáctiletá Vondroušová si tak poprvé v kariéře vybojovala účast v hlavní soutěži turnaje WTA přes kvalifikaci. Loni v Katovicích ani před dvěma lety v Praze neuspěla.

S hlavní soutěží už však zkušenosti má. Jednu jedinou si jako divoká karta zahrála loni na domácí půdě v pražské Stromovce, kde v prvním kole porazila Oceane Dodinovou a v osmifinále nestačila na Samanthu Stosurovou.

V Bielu ji v prvním kole čeká turnajová šestka Alizé Cornetová. Výhra v hlavní soutěži by měla Vondroušové zajistit premiérový posun do první dvoustovky.

V závěrečném kole kvalifikace uspěla i druhá česká zástupkyně Marie Bouzková. Osmnáctiletá Češka si poradila s o 17 míst výše postavenou Amandine Hesseovou z Francie.

Bouzková své štěstí zkoušela už v Acapulku, kam si odskočila mezi titulem z Perthu a Orlanda. V Mexiku ale vypadla hned v prvním kole kvalifikace. Své první letošní vystoupení v hale absolvovala na akci ITF 60k v Croissy-Beaubourgu. Ani tam ovšem neuspěla.

Chuť si spravila na právě probíhajícím halovém podniku v Bielu, kde neztratila set s Rebeccou Šrámkovou, Vivien Juhászovou a ani dnes s Hesseovou.

Premiérový vzájemný duel s Francouzkou měla pod kontrolou. V úvodní sadě soupeřku celkem třikrát brejkla a jen jednou přišla o vlastní servis.

Druhé dějství bylo o poznání vyrovnanější. Méně chybující Bouzková dlouho držela vedení brejku, o nějž však v osmém gamu přišla. Do tří setů se ale vítězce juniorky na US Open 2014 nechtělo. Češka získala dvě hry v řadě a poprvé v kariéře stejně jako Vondroušová prošla kvalifikací WTA.

V hlavní soutěži bude účinkovat podruhé v kariéře. Svou premiéru si odbyla jako divoká karta před dvěma lety v Acapulku. V prvním kole vyzve nasazenou jedničku a krajanku Barboru Strýcovou.

První kolo hlavní soutěže dnes odehraje Kristýna Plíšková. Rodačka z Loun změří síly s nasazenou čtyřkou Robertou Vinciovou.

• WTA INTERNATIONAL BIEL •
Švýcarsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (10. 4. 2017)
Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace
Vondroušová (ČR) - Paoliniová (It.) 7-5 6-2
Bouzková (ČR) - Hesseová (Fr.) 6-2 6-4
Lottnerová (Něm.) - Solovjevová (Rus.) 6-2 6-3
Sasnovičová (1-Běl.) - Gjorcheskaová (Mak.) 6-3 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

70
Přidat komentář
EllNino
Holky jsou skvělý :) Škoda jen, že Bára musí hrát s Mary :) ...

Markét s Alize, to by klidně mohla ýt třísetová bitva :) Uvidíme ...

Týna potěšila, ikdyž Bobina už je taky na ústupu, US Open 2016 byla asi taková labutí píseň, uvidíme, co na antuce
Reagovat
Fandina
Holky to chytly, ty další dvě by byly bývaly mnohem lepší možností. Ale jinak jsem na ně zvědavá, nevím, jestli to nebude jejich televizní premiéra, ale předpokládám, že na O2 budou určitě.
Reagovat
George_Renel
Markéta biz byla v TV na pražském turnaji.
Reagovat
Fandina
Aha a já ji v Praze taky jednou viděla hrát naživo, tak to možná bylo tenkrát.
Reagovat
Haitik
Výborně Maruško!! Fakt paráda! :-) Škoda toho losu ale.. :-/
Reagovat
horska.kraslice
Lituju obě, Marii i Báru.... :-(
Reagovat
VlS
Barča zbytečným útlocitem netrpí, tý to bude fuk, že je tam mladá Češka, ta ji klidně zkanibalizuje.
Reagovat
blixa
Posype pepřem, omatlá v česnekové pastě a ještě u toho bude mlaskat ! :D
Reagovat
bIbec
není proč je litovat. Maruška zvesela twitteruje a určitě se na zápas těší. Výhra kterékoliv z nich by byl pěkný bonus. Hlavně je to zajímavý test pro obě, jak si povedou s hráčkami první stovky resp. padesátky.
Reagovat
tommr
ono to nejspíš bylo myšlený tak, že Báře Strýcový i Marii Bouzkový musí být líto, že hrajou proti krajance už v prvním kole. Nevím jak hráčkám, ale mě to je taky líto. Marie si formu mohla otestovat stejně tak dobře i proti Permentierový nebo Giorgiový ...
Reagovat
horska.kraslice
Tak tak. Tak jsem to myslela. :-(
Reagovat
mahycek
Dnes ve 20h Federer - Murray na Eurosportu.
Reagovat
Frick
To je fakt trága, ten los, už. No ale Maky by nemusela bejt úplně bez šančí. Po tom finále v Brisbane Alizé celkem paběrkuje.
Reagovat
tommr
jako obvykle nejhorší možnej los. To už snad není normální ... :(
Reagovat
dunphy
:(
Reagovat
VlS
Ty fakt nejsi normální. Alizé by musela mít svůj den blbec, a to teda nemá každej druhej, to vůbec není snadná soupeřka pro nikoho, kór pro naše pískle. Uvědomuješ si, že Markéta doteď hrála tak o 2,3 ligy níž?
Reagovat
Frick
Maky 2,33 x Alize 1,52

Celkem otevřený zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Frick, expert na čísla :-DDD
Reagovat
Frick
Tak jsou to idi*oti v těch sázkovkách. Nalož na Alizé! 52% zhodnocení. Která banka ti to dá? :-D
Reagovat
EllNino
Nalož si sám :D
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Frick
Je neuvěřitelný, jaký nesmyslný flame zmíní moje zmínka o tom, že by Markét mohla mít proti Alize šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmyslný lejna tady plodí hlavně nick Frick.
Markéta ať si klidně vyhraje.
Reagovat
Frick
Ty jsi fakt kripl.
Reagovat
VlS
A jak pojmenuješ sebe? Teď si z ní ve svý hlavě vyrobíš div ne favoritku a pak jí budeš máchat při známkování. Uvědomuješ si aspoň, že budeš hodnotit deváťája za znalosti maturanta? To je to zkriplený na tvým hodnocení - vůbec nebereš na vědomí reálný aktuální schopnosti holek a hodnotíš vůči tvojí zkreslený představě, kde by podle TEBE měly výkonnostně být. Totálně ujetý a směšný.
Reagovat
EllNino
souhlasím do puntíku ... nehodnotí reálně, nýbrž podle toho, jak si holky maluje ...
Reagovat
Frick
A ono copak jde objektivně říct, na co přesně která holka v tento okamžik má? To vždycky bude subjektivní.

A napsal jsem "Maky by nemusela bejt úplně bez šancí". Je to ošemetnej zápas. Maky rozjetá, soupeřka nic moc forma, na druhou stranu díra okolo 200 míst. Uvidíme, co z toho vyjde. Možná zjistíme, že WTA úroveň je někde jinde, ale já věřim, že s ní Maky dokáže hrát vyrovnaně. Už loni porazila Dodin (soupeřka takřka úrovni Alizé) a i Sam byla důstojnou soupeřkou. A teď je zase o rok starší.
Reagovat
Frick
Sam ve smyslu Samantě...
Reagovat
Frick
..naopak Marušce nevěřim téměř vůbec. Na druhou stranu stát se může všechno. Nicméně tady by mne to skutečně překvapilo.
Reagovat
VlS
Fricku, to je o tom, že Marie a Markéta za postup z kvaldy mají už teď 2x podtrženou jedničku s hvězdičkou a je úplně jedno, jak dopadne dalši zápas. Ale ty, pokud prohraje třeba v těsným zápasu s Alizé začneš pindat a natahovat frňák, že Alizé hraje prd a že ji měla porazit a že teda na jedničku by se měla snažit víc. A vůbec ti nedoklapne, co dělá nervozita a co dělají zkušenosti, že Markéta má na okruhu zkušenosti statistická nula a Alize je tam doma cca 10 let a dokonce má nejlepší bilanci se Serenou, není ji blbý se hádat a dělat scény a tak dál a tak dál. Vůbec nebereš na vědomí, že zápas není až tak o úderech ( to umí všechny), ale o dalších okolnostech a jak na ty okolnosti, to se musí holky naučit a hlavně to vstřebat. Proto je potřeba se na cíle dívat realisticky. Já Markétě přeju, aby vyhrála, jen si jí nepasuju na pozici, na kterou nemá prostě nahráno. Když uspěje ( kéž by ), tak to bude na oslavu, když prohraje, tak se nic neděje, protože na tomhle turnaji už uspěla. Ale ty bys jí nejraděj hnal hned do finále ( kéž by podruhé).
Reagovat
Frick
1,52 - to bys měl naložit - když někoho, kdo si myslí, že Maky šancí má, máš za cvoka :-D
Reagovat
VlS
Já nesázím, ty si nalož, jak je jen libo.
Reagovat
Frick
Já nákládat nebudu, já to považuju za nevyzpytatelný zápas. Ty tu vykřikuješ, jak je nad slunce jasné, že vyhraje Alize.
Reagovat
VlS
Vysoče pravděpodobné, den blbec u Alizé nelze vyloučit nikdy ( a možná o něco častěji, lnež u ostatních)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že Alize je lepší volba než Parmentier která nemá tak strašné výsledky, ale Alize od Brisbane vůbec nic neuhrála. Camila u ní hrozí že by Maky vystřílela, ale poslední dobou se vysřeluje ona sama. No a Bára to je jasný no. Na druhou stranu Maky potřebuje herní zkušenosti a tím že bude donekonečna hrát s hráčkami někde kolem dvoustého místa žádnou zkušenost nezíská. Maky zatím hrála jen jednou s kvalitnější hráčkou loni se Sam v Praze a dá se říct že i s Dodin
Reagovat
VlS
Ty, ale to souhlas - huš huš do kvalifikací na okruhu a zapomenout ba ITF. Když se podívám na Terku Smitkovou, která se na rok koukla na okruh,p(2014), pak další rok začla dostávat na prdel, tak se vrátila na ITF a teď se nemůže na okruh dostat a dostává na prdel i na těch ITF turnajích - k breku.
Reagovat
Fandina
Jenže nikdo se nevrací na ITF dobrovolně, je to proto, že nemá na WTA žebříček, například teď na INT Terka hrála v kvaldě, ale jindy na to nemá.
Reagovat
Frick
K losu jsem vzhlížel s optimismem a byl to optimismus oprávněný :o) Navíc s tím bonusem, že šlo o nasazenou čtyřku, takže pavouk bude nyní o něco snažší.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíte si že kdyby Petra už nikdy nic neuhrála, prostě by ji to zranění nedovolovalo už hrát na nejvyšší úrovni a v roce 2019 by po utrápené sezoně ukončila definitivně kariéru (což se doufám nestane). Tak dostala by se Petra i tak do tenisové síně slávy? 2 Wimbledon a Turnaj Mistryň to jsou zvlášť u nás strašně nedoceněné úspěchy. Všichni melou co Petra nevyhrála a co vyhrát měla, ale neuvědomují si že vyhrát Grandslam je ta nejtěžší věc a stát se no.1 je s tíme nesrovnatelně menší úspěch a Petra má ty 2 GS už dva a zrovna Wimbledony, je nesmazatelně zapsaná na zdi wimbledonských šampionek a tam už zůstane navěky, jsou hráčky co se o GS pokouší 7 let (Aga) a nejsou k němu o nic blíž. Petra by se tam asi dostala, to zranění ji tam hodně posunulo. Jinak určitě do síně slávy Williamsky a Šarapová, u Li Na trošku pochybuju má sice 2 gs ale "jen" 9 titulů a žádný mantadory jen 1 Premier 5 v Cincinnati. Světa asi jo ta má 2 singlové a 2 deblové GS a Vika určitě jo. No a Angie nevim ta je tam tom stejně jak Li Na, jinak koukám že Angie nikdy nevyhrála žádný Mantadory ani Premier 5 což je u dvojnásobné GS vítězky a světové jedničky trochu ostudné, že kromě GS není schopná prakticky nic uhrát
Reagovat
blixa
Nevím, k čemu je tenisová "síň slávy". Tyhle ptákoviny mě neberou. Jinak bych netvrdil, že GS je víc jak No.1 . Obojí je vrchol a každé z jiného pohledu na tenis. Takže bych nestavěl jedno výš a druhé níž.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jde i o tem okamžik, hráčka vyhraje GS a hned taková euforie. Zatím co světovou jedničkou se může stát hráčka třeba na hotelu a ta radost není taková
Reagovat
travar
Li Na i Petra se do síně slávy dostanou. Byl bych velmi překvapený kdyby ne. Se dvěma Wimbledony v kapse, tady není o čem. No a Li Na má taky dva grandslamy a navíc je to Číňanka. Tady je to myslím taky jasné.
Reagovat
Aussie
... je hloupost, kterou vymysleli, no kdo? ... pochopitelně. že Američani. Vím o čem mluvím, protože ke dvěma patřím: jako designer virtuálních golfových hřišť i jako hráč téhož. Když jsem byl skoro před 20 lety slavnostně uvědoměn o své slávě, přestal jsem jak designovat tak i hrát.
Už v tom nebyla výzva.
Mimochodem, díval jste se někdo na Masters? Dlouho jsem nikomu tolik nepřál jako Garciovi, ten si tu výhru opravdu zasloužil! Mně se Masters na počítači nikdy vyhrát nepovedlo, jednou jsem byl 2. Američani to ale brali hrozně vážně, hrály jich stovky!
Reagovat
Fandina
Takže vlastně si to dělal pro tu slávu, když tě ocenili, tak tě to přestal dělat. Kdybys to miloval, tak bys v tom pokračoval dál. :-))

Jinak, já jsem se taky dívala na Masters a na druhé devítce jsem Seržia odepsala, ale pak mě dostal, jednak eagem a pak jak to nakonec vyhrál. Takže super.
Reagovat
Fandina
bavit dělat a eaglem
Reagovat
Aussie
Ono se to dá milovat jen tak vocaď pocaď. Prostě to má svý limity. Jak design tak i hraní. Ještě nedávno se ale hrál na jednom z mých hřišť turnaj. Měl jse cukání se zúčastnit, ale řekl jsem si, dej si pokoj, ty reflexy už tu nejsou, je ti přece 74. Odešel jsi v pravý čas a v plné slávě!
Reagovat
Fandina
To samozřejmě, v určitém věku si člověk řekne, už jsem toho dosahl dost a končí. To znám.
Reagovat
VlS
Nezraňuj se černejma myšlenkama předčasně, na podělání se je vždycky času dost.
Reagovat
historik
markétka s cornet a maruška bohužel s bárou?
Reagovat
smazaný uživatel
hm tak Marie asi bez šance no a Maky no, Alize od Brisbane naprosto nic neuhrála. Šance určitě bude
Reagovat
smazaný uživatel
Maky je letos neskutečná. Všechny hráčky které může Maky dostat jsou relativně těžké, ale je to hlavně dobrá zkušenost třeba zahrát si proti velezkušené Báře může Maky pomoct. Ale rozhodně se nevzdávat taková Giorgi nebo Parmentier, tam je šance
Reagovat
tommr
Kristýna Plíšková získala první set když dokázala využít poněkud slabší hry Vinciový. Vinci se ovšem jen tak nedá a určitě se ještě pokusí o zvrat ...
Reagovat
lukassb
https://www.youtube.com/watch?v=8J2Lz-K2rto

Tady valí celkem kvalitní stream :) tak kdyby se někdo nudil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kde se da pripadne sledovat zapasy nasich holek? Prosim, jestli mate nejaky odkaz. Diky
Reagovat
tommr
Kristýna je ted k vidění na O2TV Tenis ... :)
Reagovat
tommr
Marie mě příjemně překvapila nejen výsledkem ale i hrou. Už jenom nepřehazuje míčky, ale dokáže už i značně přitvrdit. Dnešní zápas měl i díky dobře hrající soupeřce docela solidní úroven ... :)
Reagovat
bIbec
já teda koukal jenom na 2 úvodní gemy, pak sem to musel vypnout, ale taky mi přišla agresivnější. Snad se budou zápasy Markéty a Marušky hrát v nějakou dobrou dobu, abych se na holky mohl podívat v hlavní soutěži :-)
Reagovat
marcel19752
těším se na 1 kola. Jinak tady jsem od stavu 3:1 2set hodil záznam. je sice jen v okně ,ale koukatelné doufám .
https://www.youtube.com/watch?v=JjoruZ1l_EU&feature=youtu.be
Reagovat
Haitik
Díky za odkaz, jdu kouknout! :-)
Reagovat
marcel19752
roztáhl jsem to do celého okna a znova nahrál. Snad to bude lepší protože, kvalita nahraná na youtube šla dost dolů https://www.youtube.com/watch?v=8UcvLpUzVSc&feature=youtu.be
Reagovat
tommr
jj jednoznačně hraje aktivnější tenis a její údery už mají solidní razanci ... :)
Reagovat
bIbec
Markéta a Maruška super, gratulka :-)
Reagovat
VlS
do MD, bezva holky.
Reagovat
George_Renel
Líbí se mi jak základ našeho budoucího FC týmu bojuje o pozice. Zatím je to opravdu fousové :-).
Taky jsem zvědav, ke komu budou nalosované do 1. kola.
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
tommr
no moc velkej výběr nemají. Doufám, že ani jedna nebude přilosovaná k Báře ...
Reagovat
Fandina
Maruška Hesse 6:2 v prvním setu, tak ještě jeden. Pojď!!!
Reagovat
janek_da
V race je o bod a příčku za Madison Keys. Kdo by to byl řekl.
Reagovat
George_Renel
Je to výborné a jen to podtrhuje letošní neuvěřitelnou bilanci zápasů Markéty - 35/4. Je také na životním nejvyšším žebříčkovém postavení a pomalu ale jistě se blíží do druhé stovky.
Reagovat
Fandina
Markétku jsem kdysi viděla hrát na živo a líbilo se mi její nasazení, ale teď jsem ji dlouho na streamech neviděla, až dneska na závěr zápasu a měla všechno pod kontrolou, takže super a doufám, že jí to vydrží a bude pokračovat, radost se na ní dívat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist