Vondroušová a Pavlásek budou hvězdami Prague Open na Štvanici

28. 6. 2017, 12:50
Aktuality 6
Tenistka Markéta Vondroušová bude hlavní hvězdou turnaje ITF na pražské Štvanici. Hráčka pořádajícího klubu I. ČLTK Praha potvrdila účast na letošním ročníku Advantage Cars Prague Open by Zenova, který se koná 24. až 30. července. V rámci challengeru ATP se na Štvanici objeví Adam Pavlásek.

"Fanoušci se určitě mají na co těšit. Markéta (Vondroušová) je v každém případě tahákem. Sledovat ji na kurtu je radost. Jsme moc rádi, že se u nás rozhodla startovat," uvedl ředitel turnaje žen Tomáš Petera v tiskové zprávě.

Levou rukou hrající Markéta Vondroušová letos vyhrála turnaj WTA Tour v Bielu, na okruhu ITF triumfovala třikrát a má bilanci 54 vyhraných zápasů a osmi porážek.

"Turnaje na Štvanici už se nemohu dočkat. Možnost zahrát si před rodinou a kamarády nemám každý den," řekla 77. hráčka světa. "Budu chtít ze sebe vymáčknout to nejlepší. Uvidíme, na co to bude stačit," dodala sokolovská rodačka.

V mužském challengeru bude chtít vylepšit zatím nepříliš povedenou letošní sezonu Adam Pavlásek (136. ATP), který se na Štvanici objeví po dvou letech.

"Adam potvrdil účast, za což jsem moc rád. Dle žebříčku třetí nejlepší český singlista je pro fanoušky lákadlem," podotkl ředitel mužského turnaje Vladislav Šavrda.

Na antukových dvorcích u Negrelliho viaduktu se podnik kategorie ITF žen hraje s dotací 80 tisíc dolarů a mužský challenger s dotací 43 tisíc eur.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
Frick
Letos milostivě povolil?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/3268--vsechno-nejlepsi-marketa-vondrousova-slavi-osmnactiny
Reagovat
horska.kraslice
Autor článku pouze jaksi pozapomněl, že Marky v Bielu porazila ve finále Anett Kontaveit - rovněž hráčku ze stovky, takže celkem ne tři, nýbrž čtyři.
Reagovat
janek_da
Nezapomněl. Před Bielem byla 101.
Reagovat
tommr
v době konání zápasu byla ovšem Kontaveitová už na 99.místě. Je to tak uvedeno v oficiálních statistikách WTA ...
Reagovat
Fandina
Na Štvanici chodím moc ráda, škoda, že letos jsem v té době v Chorvatsku :-/.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist