Vondroušová je na Štvanici i nadále suverénní. Komardinové povolila tři gamy

27. 7. 2017, 13:06
Aktuality 64
ITF PRAHA - Markéta Vondroušová ve druhém kole turnaje ITF 80k na pražské Štvanici přehrála 6-1 6-2 Rusku Anastasii Komardinovou a postoupila do čtvrtfinále, v němž vyzve Slovenku Škamlovou. Uspěla také Denisa Allertová. Ve čtvrtfinále je bez boje Karolína Muchová. Petra Krejsová a Miriam Kolodziejová ve druhém kole neuspěly.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová je největší hvězdou letošního ročníku turnaje Advantage Cars Prague Open 2017 by Zenova a roli favoritky i nasazené jedničky zatím jasně potvrzuje. Osmnáctiletá Češka nejprve v českém derby nedala šanci Smitkové, přerušila tak sérii tří porážek, které zaznamenala na trávě, a dnes ztratila pouhé tři gamy s Anastasií Komardinovou.

Vondroušová sice v úvodním gamu zápasu ztratila servis, nicméně dalších šest her patřilo rodačce ze Sokolova, jež vývoj prvního setu za necelou půl hodinu suverénně otočila.

Druhá sada byla mnohem vyrovnanější. Turnajová jednička nejprve vydřela vedení 2-0, poté však náskok ztratila. Od stavu 2-2 ovšem získala čtyři gamy v řadě a po necelé hodině a půl postoupila do čtvrtfinále.

V něm vyzve Chantal Škamlovou. Se Slovenkou se utkala předloni na akci ITF v Bratislavě, kde ve dvou setech zvítězila. Škamlová dnes ve druhém kole nedala šanci české tenistce Petře Krejsové.

První čtvrtfinalistkou letošního Prague Open se již v dopoledních hodinách stala Karolína Muchová. Češka mezi nejlepší osmičku postoupila automaticky, jelikož se z turnaje odhlásila její dnešní soupeřka - nasazená dvojka Richel Hogenkampová. Muchová si o semifinále zahraje s talentovanou Ukrajinkou Jastremskou.

Ve čtvrtfinále nebude chybět ani Denisa Allertová. Nasazená trojka a předloňská finalistka ve druhém kole přehrála 7-5 6-2 Caglu Büyükakcayovou z Turecka. Dále ji čeká ukrajinská kvalifikantka Anhelina Kalininová, která po setech 6-3 6-1 vyřadila Češku Miriam Kolodziejovou.

• ITF 80k PRAHA •
Česko, antuka, 80.000 dolarů
čtvrteční výsledky (27. 7. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (1-ČR) - Komardinová (Rus.) 6-1 6-2
Muchová (ČR) - Hogenkampová (2-Niz.) / bez boje
Allertová (3-ČR) - Büyükakcayová (Tur.) 7-5 6-2
Škamlová (SR) - Krejsová (ČR) 6-2 6-2
Kalininová (Ukr.) - Kolodziejová (ČR) 6-3 6-1
Rosatellová (It.) - Chromačevová (4-Rus.) 7-6(10) 7-5
Sadikovicová (Švýc.) - Eikeriová (Nor.) 6-3 7-6(9)
Jastremská (Ukr.) - Žuková (Rus.) 6-4 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

64
Přidat komentář
sprchon
Omlouvám se krátkost mého reportu, ale prostě tak to je...
Reagovat
sprchon
Klobásy dobrý, na centru se staví něco, nevím co. A za jedničkou bylo postaveno pro hráčky nějaký fitko. Toť vše, ahoj zase zítra.
Reagovat
Lunej..
Ale chleba byl starej. A vubec, koho to zajima?:D
Reagovat
slacker
a fitko nebo sauna pro divaky nebude?
Reagovat
Lunej..
Vysplhej se na prvni spricli zebricku a mozna te pusti:/
Reagovat
sprchon
Ahoj,
konečně se dostávám k tomu, že reportuju z pražský Štvanice. Už jsem to měl jednou napsaný, ale bohužel se to všechno nenávratně ztratilo.
Proto nejdřív ty dva sarkastický komentáře. :D Takže teď to asi vezmu krátce.

Dopoledne jsem byl hrát a teprve pak jsem se byl podívat, jak se to dělá. Takže jsem dorazil až nějak po 12:30, Maky vedla 3:2 ve druhém setu. Krátce před tím prej Komardina nešťastně upadla a nechala se ošetřovat. Zápas ale nakonec dohrála. Připadá mi, že Maky od Stromovky trochu zhubla. Víc mě ale udivilo, jak se povzbuzovala. Skoro po každém vyhraném fiftýnu si zařvala "JEDEEM" nebo "POJĎ". Hezky, hezky. :)
Reagovat
gigin
Ta klobáska měla kolik procent masa?
Reagovat
sprchon
Nevim gigine. Kvuli tobe bych se i optal, ale nejsem si jistej, jestli to chci vedet. :D muzu jim nechat tvoje cislo, aby ti to zavolali? Ja to nechci vedet, promin.

Jinak Genius proti Fognovi, to bude slagr, mozna kousek uvidim. :)
Reagovat
gigin
Jj :))))
Reagovat
sprchon
Ok
Reagovat
sprchon
Pak jsme s triatletem dokoukávali Drndu proti Cagle. Teda snažili jsme se, ale spíš jsme kecali a navíc jsme seděli blíž ke dvojce, kde hrála Kalinina proti Kolodziejový, takže mě to svádělo koukat spíš na ně. :D Denča si za stavu 3:2 ve druhém vzala MTO, ale ani jsem nepostřehl, co jí bylo. Každopádně pak už neztratila game a vyhrála 7:5 a 6:2. Caglu, čokoládičku, jsem viděl naživo poprvé. Zanechala na mě takovej neutrální dojem. Nikdy jsem ji moc nesledoval, nefandil jí, ale je mi nějakým způsobem sympatická. Zároveň mě hrou nijak nenadchla.

Doufal jsem, že uvidím zápas dvou 17 letých nadějí Yastremska - Zhuk. Skutečně to vyšlo tak hezky, že jsme přišli na pětku a hráčky se zrovna rozehrávaly. Udržet si servis, to byl z počátku obrosvkej problém. Víc zvědavej jsem byl na Zhuk, ale lépe se chystla Yastremska, která mě tak přesvědčila o svých kvalitách. Ve druhém setu už dominovala, tak jsme šli na klobásu a za Lunej na chlapy. Na jedničce dohrával Andrej Martin proti Jahnovi. Prej dobrej zápas, ale viděl jsem jen posledních pár gamů, tak nemůžu moc soudit. Každopádně něco úplně jinýho než baby. :D
Reagovat
sprchon
Mezitím u jedničky na jedný straně stepovala Denisa s Petrou Krejsovou a na druhý straně Maky s Káťou Kramperovou. Už v tu dobu měly všechny dobrou náladu, tak jsem tušil, že to bude dobrej zápas. A nemýlil jsem se, bylo to takový odlehčení po těch singlech. Po prvních dvou gamech už se začal hrát debl, přeběhy, zkracování, loby atd, prostě paráda. :) V prvním setu Krejsová jednoznačně nejlepší hráčka na kurtu a čekal jsem, že s Dendou vyhrajou ve dvou. Petra tam měla vtipnej moment, kdy dobíhala míč a narazila do zdi. Zkácela se a dostala záchvat smíchu. Veselo bylo ale hlavně na druhý straně. Mám podezření, že Maky vyprávěla Kramperový nějaký vtipy. Protože jí vždycky mezi výměnami něco řekla, Káťa vytlemená a Maky taky. :D Fakt odlehčení. Kramperová to třeba od BL neuhrála, po pár přehozech prostě udělala proti Denise nebo i proti Petře chybu. Ale Maky byla ten tahoun a ve druhém setu jsem věřil, že to otočej. Nějak ke konci druhýho setu Káťa dobíhala míč na forehandu, byla u něj včas, ale přepálila to, těch chyb bylo prostě moc. Tak zařvala na všechny "já jsem tak nešikovná...". Ale pořád to holky braly s úsměvem. :)
Na Maky je vidět, že jí tenis fakt baví, že tím žije. A pak se na to kouká opravdu moc hezky. :) Čím dál lepší, vypadá to, že z ní opravdu roste velká hráčka. Snad. Držím palce. :)
Reagovat
sprchon
*Mezitim u dvojky
Reagovat
sprchon
Pak se měl hrát ještě jeden debl, ale ten z nepochopitelných důvodů přeložili na pětku. Takže jsem tam dorazil akorát, když Yastremska/Potapova vyhrály první set 6:0. Takže jsem viděl i třetí mladou, tentokrát teprve 16 letou naději z východu. Vlastně jsou to finalistky loňský juniorky Wimbledonu. Nehrál se tak deblovej tenis, jako v zápase Maky/Kramperová - Denča/Krejsová, ale bylo na co koukat. Teda kromě Shapatavy, hráčka sice s růžovými vlasy, ale bez zájmu o hru, raději to nebudu rozebírat. Bylo teda jasný, jak to dopadne. Za stavu 5:1 a 15:15 ve druhém setu už Yastremska podávala, když do toho Raina vykřikla "wait please" a doteď nechápu, co se jí nelíbilo. Stěžovala si na pohyb nohou některý soupeřky, ale debatu s umpirem jsem neslyšel. Yastremska následně asi minutu nemohla podat, protože se všechny hráčky smály. :D
Po zápase ještě Yastremska s Potapovou zůstaly na kurtu a 10 minut potrénovaly. Je vidět, že jsou to kamarádky, dělaly srandu a tak... Dayana mi připadá neukojitelná, hrála by furt. Pak si s Potapovou podaly u sítě ruce, Potapova už byla na lavičce, trenér Yastremský na odchodu, ale ona si stejně ještě házela míče a pálila je přes síť. Sama... :D Prostě ten zápal tam je, baví jí to asi stejně jako Maky, taky se na to hezky kouká. :)
Reagovat
sprchon
Dneska mě teda z těch mladých ruských a ukrajinských nadějí nejvíc zaujala Dyana. Mimochodem, má moc hezkou mámu. :D

Tak zase ahoj zejtra. ;)
Reagovat
EllNino
Hezký, moc, díky :) Dayana je hrozně zapálená pro hru, trochu mi vytáčí tím kopáním špičkami do antuky při servisu, ale asi holt rituál :D... a s Nasťou jsou opravdu kamarádky, takové podobné objetí po finále wimbledonské juniorky jsem naposledy viděl v zápase Petra - Lucka v roce 2014 :)

Jinak ta Shapatava to vypouštěla myslíš ? ... nebo jak jsi to myslel ? :D
Reagovat
sprchon
Aha, ritual jsem zapomnel napsat, v puvodni verzi jsem ho mel. :D

Dyana pred kazdym fiftynem, specielne na returnu, nejdriv kopne spickou nohy do antuky, pak druhou, zase prvni a zase druhou. Pak se postavi do pozice pro prijem, pleskne se levou rukou do levyho stehna, pravou do pravyho (tou pravou nekdy i dvakrat) a pak uz se hraje. :D to pleskani je docela slyset. Mne to ze zacatku prislo vtipny, mozna az roztomily, ale pak kdyz jsem se na to zameril, tak jsem premejslel, jak to asi vnima souperka, mozna by ji to mohlo stvat. :D

Na Shapatovy bylo videt, ze ji to nebavi, po prvnim setu bylo rozhodnuto. Jestli vypustila, to nevim, videl jsem ji poprve a za dnesek rozhodne nejhorsi dojem ze vsech hracek.
Reagovat
EllNino
Jo, mě s tim hrozně vytáčí, hlavně s tím kopáním, ale jinak je mi celkem sympatická, stejně jako Potapova :) ... Shapatavu si ani nějak moc nevybavuju, jak hraje, takže mě to ani nepřekvapuje :D ...

Jinak je fajn, že zítra hrajou i holky konečně na jedničce :) ...
Reagovat
sprchon
Jo, vsechny tri jsou sympatandy. :) je mozny, ze od nich uvidime velky veci...

Nojo, ale Maky hraje zase soubezne s Denisou. :D :/
Reagovat
EllNino
nu snad obě vyhrajou a pak je dají obě na jedničku v sobotu :)
Reagovat
sprchon
To by bylo fajn. :)
Reagovat
horska.kraslice
Taky díky za zajímavý a pěkný report :-)
Reagovat
tommr
Markéta bude hrát na jedničce druhý zápas po skončení mužského čtvrtfinále Pavlásek-Kolář s pravděpodobným začátkem okolo 13.hodiny (nebude-li pršet) ...
Karolína Muchová a Denisa Allertová odehrají svoje čtvrtfinálové zápasy na dvojce. Nepříjemný je, že zápas Denisy se bude hrát v přibližně stejnou dobu jako zápas Markéty. Taky to mohlo pořadatelé pořešit líp ...
Reagovat
milik254
Markéta, Vika, Maria a Sloane získaly WC do Cincinnati!
Reagovat
tommr
tak to je pro Markétu velká úleva když nebude muset hrát kvalifikaci ... :)
Reagovat
Jabadu
Ale v jaké je společnosti!
Je vidět, že Markétu už registrují, pozorují a její základní údery je nenechávají v klidu.
:-)
Reagovat
vendulkabendulka
Skvela zprava
Reagovat
tommr
letos na Štvanici double nezíská. Doufám, že tu dnešní porážku Denise vrátí i s úrokama v semifinále singlu ... :)
Reagovat
EllNino
bacha, ani jedna ještě v semi není a hlavně Kalinina se jeví jako hodně rozjetá :) Koneckonců Škamlová taky :)
Reagovat
tommr
vypadnutí Denisy nebo Markéty ve čtvrtfinále by bylo opravdu velký překvapení. Kalininová a Škamlová postoupily do čtvrtfinále hlavně díky dobrýmu losu, protože Miri Kolodziejová a Petra Krejsová jsou při vší úctě k nim jen průměrný hráčky ... :)
Reagovat
EllNino
ale Kalinina se vrací po zranění a je nabuzená, Denisa se tu zatím docela trápí, ikdyž vyhrává, sama říká, že není 100% fit
Reagovat
tommr
dneska tu nebezpečnou Turkyni zvládla v pohodě a v deblu hrála taky dobře. Opravdu by mě hodně překvapilo kdyby vypadla s Kalininovou ...
Reagovat
EllNino
nu bylo to hodně vyrovnaný :) uvidíme, já bych to tak jednozněčně neviděl, nechám se mile překvapit :) ... Maky věřím, ta hraje dobře :)
Reagovat
tommr
já beru Denisu jako největší překážku na cestě Markéty za titulem takže by mě ani tak nevadilo kdyby s Kalininovou vypadla. Nevěřím ale že k tomu dojde ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě zaujala dneska i Komardina, jak si zápas užívala a jak se povzbuzovala. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale hrála bojovně.
Překvapilo mě, jak se povzbuzovala i Markéta.
Reagovat
EllNino
Komardina prý moc sportovní nebyla
Reagovat
smazaný uživatel
Mně přišlo, že si zápas užívala. Hodně toho vrátila.
Reagovat
EllNino
říkala to Markéta v rozhovoru po zápase :)
Reagovat
gigin
.@CincyTennis announces main draw wildcards for Victoria Azarenka, Sloane Stephens, Marketa Vondrousova, and Maria Sharapova.
Reagovat
EllNino
tak to je velká čest :)
Reagovat
vendulkabendulka
Koukám, že se jim na tennis.com Makule ani nevešla do žebříčku :)
http://www.tennis.com/rankings/WTA/
Reagovat
horska.kraslice
No to je teda legrační.
Reagovat
Lunej..
Jsem netusila, ze mame ceskeho jednorucaka:)
Reagovat
EllNino
no ... ale nic moc :))
Reagovat
Lunej..
Neboj, se rozehraje. Tak je asi 696, a pekne rve:D
Reagovat
historik
miriam to je strašná slabota na servisu:-(
Reagovat
EllNino
už si jak tommr s těmi smajlíky :D vždyť pro ni byl úspěch už jen postup do 2. kola
Reagovat
historik
to určitě. Ale jestli chce výš, tak musí být na servisu podstatně lepší.
Reagovat
EllNino
nevím, jestli na to má ...máme rozhodně větší talenty
Reagovat
tommr
dneska to byla opět jednoznačná záležitost. Ty tři hry co Ruska uhrála získala jen díky nerozehranosti Markéty na začátku zápasu a chvilkovýmu vypadnutí z tempa po MTO soupeřky ve druhým setu. Markéta jinak hrála jen to co potřebovala a nemusela se ani moc snažit. Hodně dneska zkoušela kratasy, ale s nepříliš velkou úspěšností ...
Škamlová v příštím kole by měla bejt soupeřka na podobný úrovni jako byla dneska Komardina ...
Reagovat
EllNino
Naštěstí to dala :) to je dobře, Cagla je těžká soupeřka
Reagovat
Lunej..
Denda hrala hned vedle a obcas jim tam do vymeny priletl micek od Maki:) ted sleduju Martina s Jahnem, zase jeden vzacny jednorucak:)
Reagovat
Lunej..
Maki hrala skvele, takhle se hecovat jsem ji jeste nevidela. Souperka byla sympaticka:)
Reagovat
Lunej..
A hadejte, koho jsem tu opet potkala:D
Reagovat
EllNino
Fricka viď :D ... a to počkej, až přijde a začne vyčítat Týně větrák ;)
Reagovat
Lunej..
Ano presne, hezky si to proti nam stradoval ve svem tradicnim obleceni. A byl bez fotaku, asi se maskoval:D
Reagovat
George_Renel
Ten jí tedy vyčítám i já. Udělat takovou kravinu 8-/.
Reagovat
lars
a vis, jak se to presne stalo ?
Reagovat
EllNino
jo, bylo video ...
Reagovat
lars
jako video zaznam ?
Reagovat
EllNino
zápas byl živě, jasně, že byl videozáznam ...
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/ashishjena94/status/890534435442966528
Reagovat
tommr
Markéta hraje doma takže je extra motivovaná ... :)
Reagovat
Lunej..
Videla jsem ji nazivo poprve a je to opravdu chytra hracka. Sice jeji copy souperka pak uz cekala a dobihala, ale byl to moc pekny tenis. Maki moc nechybovala. Hezka podivana.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist