Vondroušová povolila Šaripovové jediný game. Smitková končí

29. 3. 2017, 14:15
Aktuality 15
ITF CROISSY-BEAUBOURG - Markéta Vondroušová na ITF 60k v Croissy-Beaubourgu válí. Sedmnáctiletá Češka ve druhém kole za hodinu smetla 6-1 6-0 turnajovou sedmičku Sabinu Šaripovovou z Uzbekistánu. Ve čtvrfinále se střetne se čtvrtou nasazenou Katerynou Kozlovovou.
Markéta Vondroušová (© Facebook Markéta Vondroušová)

Markéta Vondroušová letos září. Prozatím fantastickou sezonu zahájila šňůrou dvaceti vítězství v řadě a na úspěšné první dva měsíce navazuje i v březnu. Na poslední zastávce australské poutě uhrála v Clare finále a na právě probíhajícím halovém podniku v Croissy-Beaubourgu s dotací 60 000 amerických dolarů přemožitelku zatím nenašla a už je ve čtvrtfinále.

Rodačka ze Sokolova absolutně fenomenálně zvládla tříkolovou kvalifikaci a příliš dlouho se na kurtu nezdržela ani v prvním kole hlavní soutěže. Šťastnou poraženou z kvalifikace Dianu Marcinkevicovou totiž z kurtu vypráskala za pouhých 56 minut, Lotyšce navíc nadělila kanára.

Ještě větší debakl schytala ve druhém kole turnajová sedmička Sabina Šaripovová. Uzbecké tenistce sedmnáctiletá Češka povolila za hodinu hry jediný game a suverénně postoupila mezi nejlepších osm.

Vondroušové opět nelze cokoli vytknout. Stejně jako v prvním kole si skvěle držela servis, nečelila brejkbolu a za oba zápasy v hlavní soutěži ztratila na podání jen 21 fiftýnů. Parádně také využívala brejkové příležitosti (6/9). Vondroušová tak v hale letos ještě neprohrála. Dnes přidala osmnácté vítězství v řadě.

Její další soupeřkou bude čtvrtá nasazená Kateryna Kozlovová z Ukrajiny. S aktuálně 113. hráčkou světa těsně prohrála loni v kvalifikaci turnaje WTA v polských Katovicích.

Ve druhém kole naopak ztroskotala Tereza Smitková. Dvaadvacetiletá Češka neuspěla v bitvě s bývalou světovou sedmičkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska, které podlehla 7-6 4-6 5-7.

Dvacetiletá Bencicová se vinou loňských zdravotních problémů a následné ztráty formy propadla ve světovém žebříčku až na 135. místo. Letos na okruhu WTA odehrála šest turnajů a zaznamenala jedinou výhru, o návrat na vyšší pozice tak nyní začíná bojovat na akcích nižší kategorie. Na podniku ITF hraje poprvé od konce roku 2013 a dnes se přesvědčila, že ani na nich na ni nečekají lehké soupeřky.

Ve čtvrtfinále se Bencicová střetne poprvé s o pět let starší Nizozemkou Richel Hogenkampovou, která dnes vyřadila nasazenou trojku Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

• ITF 60k CROISSY-BEAUBOURG •
Francie, tv. povrch / hala, 60.000 dolarů
středeční výsledky (29. 3. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (ČR) - Šaripovová (7-Uzb.) 6-1 6-0
Bencicová (6-Švýc.) - Smitková (ČR) 6-7 6-4 7-5
Alexandrovová (2-Rus.) - Hesseová (Fr.) 7-5 6-2
Hogenkampová (Niz.) - Su-Wei Hsieh (3-Tchaj-wan) 6-2 6-4
Kozlovová (4-Ukr.) - Sadikovicová (Švýc.) 4-6 7-6(6) 6-3
Zaněvská (5-Belg.) - Komardinová (Rus.) 6-2 6-2
Mestachová (Belg.) - Robsonová (Brit.) 6-4 7-6(2)
Zajaová (Něm.) - Rybáriková (SR) 7-6(4) 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
jranda
Je někde možno koukat na debly z Miami nebo to zas nevysílají?
Díky za link.
Reagovat
mkubis17
nevíte někdo co je s tim zápasem Terezy s Belindou? čekám na zápas Hesse :-D
Reagovat
tommr
zřejmě budou nějaký technický problémy na centru, protože všude jinde se normálně hraje ...
Reagovat
mkubis17
asi jo, že nikde nebylo live score, Belinda vyhrála 67 64 75
Reagovat
tommr
jj něco podobnýho se už v Croissy stalo u jednoho zápasu Markéty. Mají tam zjevně nějaký komunikační problémy ...
Reagovat
Dobry-den
Viděli jste někdo ten zápas? Byla vůbec soupeřka na kurtu? Výsledek 6:1 6:0 totiž vypovídá spíš o krámech soupeřky než o nějaké sqělé hře Markéty. Takovýmhle výsledkem totiž normálně nikoho nesmáznete, pokud se zrovna nejmenujete Syrýna...

Takže bacha, ať tu Markétu nepřechválíte. Na mě třeba žádný velký dojem neudělala. Co jsem ji letos viděl ve dvou zápasech, tak voba prohrála, jeden s Bouzkovou a ten další s nějakou Ajavaovou nebo tak nějak, což nejsou žádné extra soupeřky. Maruška má servis řeg bych tak na úrovni Eranijové a v mezihře kopa chyb...prostě nevim no.

Nechci ji shazovat, ale podle mě ten ranking ve třetí stovce tak nějak odpovídá a žádnou budoucí velkou hvězdu v ní nevidím.

Sorry jako.
Reagovat
Dobry-den
Markéta má servis...
Reagovat
misa
Uvidí se, jaké bude mít výsledky na turnajích WTA.
Reagovat
Frick
No, tak se daj Markétě sterojdy a komisařum vobálky s 500 eurofkama, no.
Reagovat
tommr
pokračuje v letošní spanilý jízdě. Skalp 140.hráčky světa je velice cennej. Ve čtvrtfinále jí čeká zase o něco silnější soupeřka, ale s její letošní formou nebude Markéta bez šance ani proti ní ... :)
V žebříčku se Markéta zase posune o něco blíž ke druhý stovce a to i přesto, že tento týden obhajuje lonskej titul z Antalye. Pokud by se jí povedlo uspět i ve čtvrtfinále tak by už v žebříčku předstihla Marii Bouzkovou, který se letos tak nedaří a střídá dobrý výsledky se špatnejma ... :)
Reagovat
bIbec
určitě Smitková bojuje o postup? Nějak se to skóre pořád nehýbe / nerozběhlo.
Reagovat
bIbec
jináč, co se Markéty týče, tak Kozlová už asi bude trošku jiná kávička. Její bilance je sice letos taková nějaká, nebo spíš relativně dost špatná, ale sou to povětšinou prohry s dost dobrými hráčkami.
Reagovat
bIbec
no.. i když.. asi to " s dost dobrými" sem maličko přehnal.
Reagovat
tommr
zápas Terezy se neustále odkládá. Zřejmě tam bude nějakej problém (zranění?). Zatím ale zápas oficiálně zrušenej nebyl ...
Reagovat
Pedronegro
sakra, můj první dojem z titulku byl, že Marfuša dostala na budku ;), tak teda ještě ne, škoda:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist