Vondroušová s Kolodziejovou jsou k nezastavení. V 28 zápasech ještě neprohrály

20. 6. 2015, 10:58
Aktuality 9
ITF PŘEROV - Českému tenisu vyrůstají další tenisové naděje. Ve čtyřhře letos řádí juniorky Markéta Vondroušová a Miriam Kolodziejová, které včera vyhrály turnaj žen v Přerově a vyhrály tak i 28. společný zápas.
Vondroušová a Kolodziejová (deník.cz)

Tenistky I. ČLTK Praha Miriam Kolodziejová a Markéta Vondroušová jsou aktuálně mezi deseti nejlepšími juniorkami světa. Osmnáctiletá rodačka z Mostu Kolodziejová je osmá, ještě stále patnáctiletá rodačka ze Sokolova Vondroušová je dokonce světovou jedničkou.

Ani jedna sice není z Prahy, ale od dětství trénují v předním tenisovém klubu v české metropoli. Vondroušová má podle odborníků obrovský talent, který podporuje svou pílí. Kolodziejová sice v mládežnických kategoriích patřila spíše k průměru, svou pracovitostí se ale také dostala mezi juniorskou elitu.

Bilance páru Kolodziejová/Vondroušová:
zápasy: sety: tituly:
turnaje juniorek
20-0 40-3 4
turnaj žen
8-0 16-0 2

Letos Kolodziejová s Vondroušovou začaly hrát společně čtyřhru a zatím je nikdo nedokázal porazit. Talentované Češky spolu odehrály 28 zápasů s parádní bilancí setů 56-3.

20 výher zaznamenaly mezi juniorkami, když sezonu začaly triumfem v Bratislavě a grandslamové vavříny z Australian Open a Roland Garros proložily titulem z prestižního turnaje v Miláně. 

Minulý měsíc začaly startovat už i na turnajích žen a ani mezi vyspělejšími soupeřkami ještě nenašly přemožitelky. Vyhrály 8 zápasů a v nich neztratily jediný set. Nejprve v květnu zvítězily v polské Zieloně Goře a tento týden ovládly domácí Zubr Cup v Přerově, který byl dotovaný částkou 15 tisíc dolarů. V pátečním finále smetly 6-4 6-1 krajanky Martinu Boreckou s Jesikou Malečkovou.

"Těžké jsme to měly hlavně v prvním kole. Věděly jsme, že pokud ho zvládneme, tak máme velkou šanci to tady vyhrát celé. Myslely jsme si, že to dnes nebude lehké, hlavně konec prvního setu podle toho vypadal, ale zvládly jsme ho dobře. Pak už to bylo jednoznačné," komentovala levoruká Vondroušová.

Mezi ženami si prý musí zvykat na rychlejší hru. "Hlavně v prvním kole to bylo jiné. Chvilku trvalo, než jsme si na to zvykly, je to rychlejší tenis. Pak jsme to ale zvládly. Dokážeme se tomu přizpůsobit a hrát to s ostatními taky," řekla Přerovskému deníku Vondroušová.

Vondroušová, jež příští neděli oslaví 16. narozeniny, dnes v Přerově navíc vyhrála i dvouhru a získala rovněž druhý titul mezi ženami. Ten první slavila stejně jako v deblu v Zieloně Goře.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
tommr
Markétu jsem viděl a přišla mi na holku docela vysoká. A Miriam je ještě skoro o hlavu větší ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky je o dva roky starší
Reagovat
tommr
myslíš, že Markéta ještě vyroste? :)
Reagovat
Frick
Je jí 16 let, mohla by.

Hlavně je ale dobře atleticky stavěná. Bude mít dobrý pohyb i slušnou sílu, věřim.
Reagovat
Frick
A hezky se usmívá.

Nová Lucka :o)
Reagovat
Frick
Tedy vylepšená Lucka - dokáže porazit Alexandrovou.
Reagovat
smazaný uživatel
O moc už asi ne. :)
Reagovat
sprchon
Super holky, tak ať to vydrží. :)
Reagovat
Fandina
Tak to je nádherná bilance a moc držím palce, aby pokračovala. Super a jen tak dál holky. Pojďte!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist